reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam porannie ;-)

Ale się newsów naczytałam :szok: Paulunia to już wogóle mega news :-D
Dziś u mnie słoneczko świeci aczkolwiek zimnawo jest. Za jakąś godzinkę się zbieram, bo na zakupy do Carrefoura muszę podjechać.
Wczoraj wieczorem dość mocno rozbolał mnie brzuch, tak na samym dole jakby ból miesiączkowy ale wzięłam Nospę i przeszło ...
Odwiedziła mnie wczoraj koleżanka i przywiozła całą wielką torbę taką z Ikei ciuszków dla Małego - nie pochodzi we wszystkim, nie ma bata, za dużo tego jest :-D I znowu czeka mnie pranko i prasowanko :wściekła/y: W nocy dziś tylko raz wstałam do WC :szok: A rano jak się obudziłam to myślałam, że mi pęcherz pęknie i do łazienki nie dojdę :szok:

Dmuchawcu witaj w klubie - lody pochłaniam codziennie :-D

Dziewczynki trzymam mocno kciuki za CC i wyjścia ze szpitali do domków ;-)

I miłego dzionka Wam zyczę :-)

reklama
a u mnie wielkie nic sie nie dzieje :/ tzn pobolewa brzuch, rano zaczęły się skurcze co 8 minut bolesne promieniujące na krzyz ale hmmm skończyły się ... teraz co jakiś czas mam taki opasający ból brzucha ehhh no nic. Luka Tosię zawiózł do przedszkola, wieczorem po basenie zawozi ją na 4 dni do mojej mamy - więc niech Lolinek się decyduje w końcu ... A dziś nie będę leżec tylko zaraz się ubiorę, wymejkapuję jakby co, zjem śniadanie, złożę łożę :) i zabieram się za prasowanie, odkurzanie, mycie podłóg, niech to dziecię się zbiera wreszcie ...
Miłego i słonecznego dnia babeczki

Dmuchawcu gratuluje 37 tygodnia :-)
Ciacho z brzoskwiniami mmmm :-) ale kusisz :-D

Mikoto jak będziesz mogła to wstaw jakieś zdjęcia tych koszyczków które masz bo potrzebuję inspiracji ;-) w ogóle wstaw zdjęcia pokoiku dziecięcego :tak:
Ja mam takie plastikowe pudła z castoramy ale takie duże, na tym regale a przydałoby mi się coś mniejszego...

dzień dobry . U nas słoneczko też się pokazało :-).
Kingusia - jestem jestem , czytam na bieżąco ale mnie coś ostatnio dołki złapały i mniej pisałam. Słonko może mnie ożywi trochę ;-).
Anula - właściwie Karolek ma jeszcze trochę czasu . Chociaż wiem jak to jest - ja też już wyczekuję a do terminu jeszcze ponad 2 tygodnie . A Tosie rodziłaś przedterminowo ????
Smile - kciuki za wizytę &&&&&
Mikoto - Ja na zgagę podobnie jak Ty - mleczko zawsze . Ale lekarz mówił ,ze śmiało te specyfiki apteczne na zgagę można stosować . Mi ostatnio dwa razy refluks się zdarzył :-(. Straszne to było . W środku nocy cała zawartość żołądka ( takie miałam wrażenie ) , chlusnęła mi do buzi :no:. Kwasy takie piekące , ze zaczęłam się tym dławić . Mąż w panikę wpadł . Nigdy nie miałam takich sensacji . Okropieństwo . Chyba kolacyjkę muszę odpuścić . No i podłożyłam jeszcze dodatkową poduszkę pod głowę . Dziś było ok.

Jutro jadę na czterdzieste urodziny szwagierki i nie mam pojęcia co jej kupić ???? Kobieta nie ma męża , dzieci , jest nauczycielką polskiego . Moze macie jakiś pomysł ?????

Tez mam koszyczki. Nasza Helenka będzie z poczatku u nas w sypialni, jak urządze kącik, to też obiecuję zdjęcia:tak:

Piję kawę- kto się przyłączy?

Isis to czeka Cię przyjemne zajęcie- ja dzisiaj zaczęłam pranie dziecięcych - nareszcie!

anula
po takim maratonie wysiłkowym może coś rozkręci się na poważnie!

Kingusia zaraz wstawię Ci zdjęcia koszyków. Pokoiku wstawię jak go urządzimy - ale to pewnie dopiero za jakiś czas, bo Maleństwo narazie będzie spało w łożeczku u nas w sypialni. A jak już będziemy wiedzieli czy chłopiec czy dziewczynka, to wtedy będę mogła spresonalizować pokoik.

MatkaEwa - Tosię urodziłam 5 dni przed terminem, tylko że ja się tak wczorajszą wizytą na IP nakręciłam,i tym zapisem ktg, i tym rozwarciem, - wiem że z nim można chodzić i chodzić, ale wczoraj te skurcze mnie już męczyły ... najpierw regularne, potem cisza, później znowu jakieś bolesne że mieliśmy jechać ale zaraz przeszło, hmmm dobrze że nie zostałam w szpitalu, bo bym tam kwitłaaaaaa

reklama
Do góry