reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

dzien doberek
nie moge dzis spac
miłego dnia zycze :)
pozniej sie odezwe
dzis trzymam &&&&&& za mamawiki oby wszystko dobrze poszłó.

anisjai dzieki za rady co do torby musze cos niecos pozmieniac :)

reklama
Dzień dobry . Moja Zosia na wycieczkę do Zakopanego właśnie pojechała 3 - dniową . Zaraz budzę pozostałych i do szkoły .
Dzika - ja też mam taki ból krocza ( nie wiem czy jednakowo silny ) . Od niedawna - może dzidzia poprostu niżej zeszła . Mam dziś wizytę wieczorkiem więc się dowiem .
Ja jeszcze w trakcie pakowania torby ale nie jest jakaś bardzo duża - może o czymś zapomniałam ?????
Mamawikusi - kciuki i czekam na wieści &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane

Ja po wczorajszym fałszywym alarmie jakaś taka rozbita byłam że zasnęłam już przed 22, i to był błąd. O 1 obudziłam się już wyspana i o 4,30 nie mogłam zasnąć :no: dopiero jak mąż wstał do pracy to trochę przysnęłam jeszcze.

Dobrze że M. był wczoraj w domu bo sama to chyba bym spanikowała, ale on też wystraszony był :-p
Dzika ja mam taki ból krocza od ponad tygodnia. Nie wiem czy to normalne, jak się nie ruszam to nie boli ale każdy ruh czy krok powoduje mega ból.
MatkaEwa oby córcia wróciła zadowolona z wycieczki ;-)
Co do torby to właśnie anisiaj przypomniała mi że muszę dopakować sztućce i kubek bo u nas trzeba mieć swoje.
I chyba dokupie jeszcze jedną paczkę podpasek i zostawie w domu, a M. mi potem dowiezie jak będzie trzeba bo już mi się chyba nie zmieszczą.

Natis jak tam malutka?

I gdzie Mikoto i Palin?

Witam z rana :)
Dzika- ja też mam ból od pasa w dól, tak jakbym miała okropne zakwasy, szczególnie jak chwilkę poleże i wstanę - to chyba całkiem normalne, jak dzieci schodzą niżej. Przy Jędrku też miałam tak w końcówce. Poza tym wszysc mi mówią, że zmieniam się na twarzy, nos mi urósł. Na szczęście to proces odwracalny, ale przy pierwszej ciąży beczałam przez to :)
MamaWikusi- dziś będę cały dzień trzymać kciuki
Natis- zdrówka dla Lenki i siły dla Ciebie
Korba- no Żabka jest przecudna
Kingusia- oby więcej Cie już tak nie straszyło paskudnie
MatkaEwa- przyłączam się do Kingusi i zycze córci udanej wycieczki
anisiaj- ja mam podobnie torbę spakowańa. U nas w szpitalu najlepsze jest to, że te wielkie podkłady ginekologiczne daja. Mam spakowaną tylko jedną paczkę, żeby w razie co się nie prosić jak nie doniosą nowej partii

Miłego dzionka

Kingusia - jestem jestem. Taki leniwy poranek mam. Obudziłam się po 4 i zaczęłam czytać Grey'a - no i mnie pochłonął aż do teraz:-p Zaraz śniadanie i... sama nie wiem, co dzisiaj robić.

Też mam "skopane" krocze, ale jak się przez cały dzień ruszam to jakoś mniej dokucza. Najgorzej po jakimś "zastoju ruchowym". Za to Mikołaj od rana katuje znów wątrobę - no żesz już miejsca nie może sobie znaleźć. Macie jakiś pomysł, żeby mu nóżki przetarabanić na drugą stronę brzucha?

Mama Wiki - powodzenia. Trzymamy kciukasy. &&&&&&&&&&& :-)

Remontowo - kończą się dziś prace kafelkowe, zostanie tylko tapetowanie, ale to już końcówka. Zrobi się luźniej i czyściej.

Jutro przyjeżdża na weekend Aro!!! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Cześć Kochane!
hello.gif

Wczoraj podczytywałam Was, ale nie miałam za bardzo jak odpisać. Miałam dzień na wariackich papierach
panic_2.gif
Mam nadzieję, że dzisiejszy też uda mi się ogranąć, jak wczorajsze sprawy
47b20s0.gif
Wieczorem padłam
mdlejepf8.gif
Ale cóż z tego, że byłam zmęczona, jak położyłam się, a zasnęłam o 1 w nocy http://***************/liviatn/images/Minka%20conf/wallbash.gif Nawet wyleżeć nie mogłam. Także latałam po domu i starałam się zająć czymś ręce - a to coś uprzatnęła,, a to schowałam. Oczywiście jak tylko zasnęłam to budziłam się co chwilę
grrr.gif
I w końcu wstałam przed 7. Jestem juz po śniadanku. Teraz się ogarnę, pozmywam po sniadaniu i wybywam.

Morena 8 pralek?
you_rock.gif
U nas jak tylko skończa prace wokół domu i wreszcie nie będzie się tak kurzyć, to też zabieram się za pranie.

Natis trzymam kciuki za Lenkę - najaważniejsze, że dostała leki, teraz szybko nabierze sił i jeszcze szybciej będziecie w domku!

Korba
Zosia jest prześliczna!

MamaWikusi
dzisiaj Kochana moje kciuki i myśli są z Wami!

anisiaj rady na temat torby szpitalnej na wagę złota
Bisous14.gif

Dziewczyny dobrze, że piszecie co macie i jak macie spakowane - dla mnie to nowość, także skrzetnie zapamiętuję - fajny patent z przygotowanymi ubrankami skompletowanymi w woreczki.

Kingusia dobrze, że wczoraj miałaś męża przy sobie! Współczuję nocki
Bisous04.gif
Ja Ty funkcjonujesz po paru godzinach snu?

Palin halo? Gdzie się podziewasz?

Mikoto powiem Ci że noce są dla mnie strasznie męczące ale w dzien wcale tego nie odczuwam, nie chce mi się spać.
A gdzie wybywasz?

Czekamy dzisiaj na wieści od Mamywikusi :tak:

Witam się ;-)

Ja dziś miałam tak przesraną nockę, że masakra :-( Nie dość, że spać nie mogłam to Mały tak buszował, że wszystko mnie boli ... Na dodatek pochmurno i pogoda do kitu ...

Dziewczyny od czwartku w Biedronce jest fajna promocja na pieluszki Dada 3-6kg 49zł za 156szt. :-) I fajne chusteczki nawilżające też będą ;-)
link do gazetki: 2013-05-23

MamaWiki kciuki zaciśnięte ;-)

I ja się witam!

Pierwszy raz w tej ciazy nie mogłam zasnąć wczoraj z powodu wygibasów małej. No tak mi grzebała pod lewym żebrem, że masakra!!!

U mnie w szpotalu , podobnie jak u Julix, podkłady ginekologiczne daja szpitalne, więc tez zabieram jedna paczkę w razie jakby nie donieśli na czas. Dziś postanawiam uroczyście- PAKUJĘ TORBĘ!!!!!!!! Biorę Was na świadków:tak:Gdybym tego nie zrobiła, będzie kara:crazy: Nie wiem jeszcze jaka, ale coś wymyślę:-D

Justa - ja do centrum miasta mam 1,5km- prawie wszytskie sklepy sa w jednym miejscu, więc przyzwyczajona jestem do takich spacerków. Bliżej mam tylko Biedronkę, aptekę i mniejsze sklepy spozywcze. Ale widze, że to już nie przelewki-chyba powinnam zrezygnowac z takich wypraw do miasta jak wczorajsza:sorry2:

Śniadanko już zjadłam. Ide po kawusię:tak::tak::tak::tak:

Palin pewnie Grey'a czyta- w sam raz na przyjazd Aro:-D:-D:-D

ZACZĘŁAM 36 TYDZIEŃ!!!!!!!!! Hura!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dmuchawiec - czytam, czytam. Do przyjazdu Ara pewnie skończę :-p Na dziś żadnych planów, Więc robię sobie leżakowanie z książką i lapkiem (żeby Was mieć na bieżąco, no i wiedzieć jak się Mała Mama Wikusi urodzi :-)

A jak torba dziś nie będzie spakowana - to za karę tylko 2 gałki lodów ;-):-p

U mnie w torbie wszystko ułożone jedno obok drugiego, wię jak się otworzy to od razu widać co i jak. No chyba, że ktoś przy wyciąganiu namiesza :confused2:

Tu już gorąco. Poszłabym na balkon nogi poopalać, ale jeszcze tam tata parasoli nie zamontował, a w płnym słońcu nie powinnam siedzieć.

Mikoto - wybywaj. Tylko pamiętaj do nas wrócić :happy2:

Do góry