reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam się po śniadanku i już po badaniach :-)

Teraz czekam, zmierzę cukier i chyba jeszcze się położę. Jednak spać u mamy, to nie to samo, co u siebie. Kręciliśmy się wszyscy całą noc.
Potem na zakupy muszę lecieć, może kupię Majce jeszcze skarpetki. W H&M są fajne, cienkie bawełniane, białe. Takie zawsze się przydadzą ;-)

MamaWikusi trzymam kciuki za poród! :-)

reklama
Nadrobilam ,

Minnie - u mnie tez pogoda jak o kant stolu...a ze ja czlowiek slonca jestem to sie mecze potwoornie. Oby dzis troche jednak poswiecilo. A z tym magnezem to az poczytalm...chodzi o to, ze dziala on rozkurczwo i lepiej go nie brac aby macic nam cwiczyla tak?? szczerze nie mialam o tym pojecia :-D

Palin - Grey'a pochlonelam juz cala trylogie, czyta sie super, tylko maz nie chetny do wspolpracy byl "z obawy"...zreszta ja troche tez :-p

Chyba pojade dzis wreszcie do miasta dokupic brakujace rzeczy i na pewno przepakuje torbe, bo pochowanie w osobne woreczki i podpisanie ubranek to genialny pomysl, mezus sie nie pomyli.

Dmuchawcu pakuj torbę bo już czas! Gratuluję 36tyg!

Ja dzisiaj 37 zaczynam :cool2:

Palin super, że Aro będzie :oczko: zaczynasz pisać już językiem Greya :-p (jęcząca Ty :-p)

Kingusia ja bym się wykończyła bez snu :-(

Marcelinowa uwielbiam skarpety H&M Feliks tylko takie ma....do tego mam spaczenie i uwielbiam białe :-p

Mikoto gdzie Ty już lecisz? Wykończysz się kobieto!

Mama WIki my tutaj dzisiaj wszystkie z Tobą i Majeczką!

Marcysiowa i tak ładnie wytrzymałaś w 3paku

U mnie się chmurzy za oknem - ja nie lubię jak pada :no:

Posta piszę drugi raz jak znowu go "wetnie" to się wkurzę!
Dziecko w przedszkolu. Śniadanie zjedzone. Zaraz idę też coś poczytać...

Ostatnia edycja:
Dobry panie drogie. Patrze na mój suwaczek i uświadamiam sobie że stało się to czego się bałam od początku ciąży - nadszedł TEN dzień a tu cisza ... -_-
Dziś mam wizytę z położną, mam zamiar zażądać porządnego badania: KTG, badanie szyjki i poziomu wód (w cudownej ziemii angielskiej cała ciąże tylko badają cię 'zewnętrznie' co na dłuższą metę wygląda jak oglądanie domu z podwórka) więc trzymajcie za nie kciuki żebym się nie dała spławić lekarce po 5 minutach ... :/

Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowywujące się na dniach!! Rozpakowanym gratuluje ślicznych maleństw i zazdraszczam niesłychanie:tak::tak::tak:

Witam się przy Ince i ciastku francuskim z serem:D

Wenusjanka współczuję bólu zęba... nienawidzę!!! i dentysty też nie lubię, choćby nie wiem co zawsze zaczynam od znieczulenia!

Sa_raa gratuluję wejścia w 37 tc, Dmuchawcu to razem jesteśmy w 36tc:) z resztą nie tylko my:D też muszę w końcu tą torbę zapakować do końca bo leży już 2 tyg i czeka:/

Dzika u mnie w szpitalu też wszystko dla Maluszka dają więc tylko na fotelik samochodowy położę jakieś 2 komplety żeby Piękny je przywiózł na wyjście... w zależności od pogody.

Julix moje okna też już wyglądają strasznie:/ przez ta pogodę i deszcze! Na początku czerwca Piękny będzie musiał je pomyć...

Palin jak chcesz przenosić to oczywiście, że będziemy Cię wspierać:))) z resztą ja też pewnie będę po terminie także nie będziesz sama:)

Anilku powodzenia w trzymaniu diety:)

Mikoto moja nocka podobnie jak Twoja, też z boku na bok się przewracałam i spać nie mogłam:/ a rano już oczy jak spodki:/ Kingusia ja nie wiem jak Ty dajesz tak długo radę. Problemy ze snem mam od paru dni a już mnie to strasznie wkurza:/

MamaWiki czekamy na wieści, kciuki zaciskamy!!!!!

Natis jak tam?

Minnie co do magnezu to faktycznie, nie pomyślałam że trzeba go będzie w końcu odstawić... ciekawe co moja DR mi dzisiaj powie...

Dmuchawcu ja wczoraj miałam taki dzień, że nigdzie nie wychodziłam... ale jakoś wcale się z tym dobrze nie czułam więc dzisiaj co 2-3h planuję jakieś wyjście:)

Sembo trzymam za Ciebie kciuki!!! oby Larisie się znudziło w brzuszku i niech już wychodzi!!!!

Mam ochotę pójść poszaleć po sklepach... tak dawno nic dla siebie nie kupiłam (z ciuchów). Ale wiem, że to bez sensu bo się tylko zdołuję bo i tak nic mi nie będzie pasować... z resztą na miesiąc to chyba nie warto inwestować:/

Sembo - powidzenia na wizycie i daj znac czy udalo sie wywalczyc wszystko. A powiedz mi mowial Ci polozna jak nisko jest corcia?? pytam z ciekawosci, bo mi wczoraj powiedziala, ze jest na wysokosci 3/5 (az musialam w karcie wygrzebac co to znaczy)

Gratuluje kolejnych tygodni!!!

gosiaku tu leży pies pogrzebany, ona w ogóle nie jest engaged. 5/5 ... 3/5 tzn że jest w połowie drogi czyli u ciebie coś się dzieje natomiast moja Lara siedzi mi w żołądku :dry:

Sembo - trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła w najbliższym czasie. Ja pierwszą córę w dniu terminu urodziłam , drugą dwa dni po , a synka 9 dni po , to teraz pewnie 2 tygodnie po ;-).
Wenusjanka - ząb dziad niech się uspokoi !!! Ja tez przeżywam i czekam jak na pierwsze :tak:

Okna u mnie też się nadają do mycia - szczególnie dachowe . Całe w pyłkach roślin umazane. Może sie za to zabiorę.... takie nudy dziś w domu . Muszę się mobilizować do czegokolwiek . kupiłam farbę do włosów ,zeby przed porodem jeszcze siwiznę przykryć:-p. Narazie siedzę sobie i nic nie robie .

Dwa dzidziusie nam się dziś szykują :-) - Gosiak86 i mamawikusi czekamy na Wasze córeczki. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kobietki wychodzą szybciej z tych brzuszków .

Ostatnia edycja:
reklama
Palin - trzymam kciuki za wyjcie Mikolaja w najdogodniejszym dla Was terminie :)
Wenusjanka - moze zab sam sie uspokoi? Kiedy byl leczony? Ja tez nie otwieram paszczy dopoki strzykawki ze znieczuleniem nie zobacze ;)
gosiak - tak, magnez hamuje skurcze, a to za 5 dwunasta przed porodem jakby nie bylo nie jest juz do niczego potrzebne ;) W ciazy z Michalem bralam zdaje sie do samego konca i moze dlatego sie tak dlugo meczylam... niby logiczne, a jednak czasem czlowiek sam na takie proste rzeczy nie wpadnie ;)
sembo - trzymam kciuki za wizyte!
Smile - ja ostatnio zaopatrzylam sie w pare workowatych bluzek :D Dolujace to jest strasznie, ale nie licze nawet na to, ze w krotkim czasie wroce do poprzedniej figury, tym bardziej, ze jeszcze po pierwszej ciazy zostaly mi 4 kg... Lato bedzie w pelni, wiec zwisajacego flaka trzeba bedzie jakos ukrywac przed reszta swiata, a gdy ma sie na sobie malo warstw, to troche z tym trudno :/ Najgorzej ze spodniami, chyba bede dalej chodzic w ciazowych 0.0

Czy ktoras pije jeszcze herbatke z lisci malin? Cos nikt nie wspomina nic w tym temacie - ja sie zabralam za to od wczoraj :)
Aaa w temacie ewentualnego wywolywania porodu, to m. juz mi zapowiedzial, ze dopoki mam brzuch to sie do mnie nie zblizy :/

Tez jestem ciekawa, czy w sobote posypia sie nam dzidzie :)

Do góry