reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Korba
Zosia jest śliczna... żabka mała :-)

Nastis dużo zdrówka dla Lenki! Bidulka mała kochana... trzymam kciuki za szybkie wyleczenie i wyjście do domku :-)

Kari fajnie, że widać postępy u Adasia, Oby tak dalej! :tak:

MamaWiki powodzenia jutro. Ucałuj Maję od cioć boomowych ;-)

Ja już po lekarzach jestem. Dziś nocuję u mamy, bo mam rano badania a od niej mam bliżej. :tak:

reklama
Witam się wieczornie.
Wkurzona jestem bo polazłam do tego Rossmanna (ok 1,5km w jedną stronę), a okazało się, że promocja na odbitki była do 12 maja:crazy: Za to przez internet obowiązuje jeszcze do 31 maja. Wróciłam więc do domu i zamówiłam odbitki przez internet:sorry2: Namęczyłam się najpierw z instalacją wtyczek itp.
Padam z nóg. A poza tym nie wiem czy sobie uroiłam, czy nie, ale mam wrażenie, że od wczoraj brzuch mam jeszcze niżej:baffled: Jak idę, obija mi się o uda:confused2: To może nie wróżyc niczego dobrego. Boje się, że urodze za wcześnie. Dopiero 8go mam wizytę, ale chyba zadzwonię i przemówię się na 1go(mój lekarz przyjmuje tylko w soboty)- bo nie wiem czy do tego 8go dotrzymam. Mam nadzieję, że to tylko moja chwilowa histeria;-)

Natisku- współczuję sytucji z Lenką. Dobrze, że szybciutko zareagowaliście!

Korba - Zosia jest przepiękna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::-)

Ja mam torbe spakowana juz 2 tygodnie. Zmiescilam sie w jedna duza torbe podrozna. Jedyne czego nie mam to aparat, ale w telefonie mam na tyle dobry ze to wystarczy. Dla meza nic nie mam, niech sie fartuje ;).
Ostatnio jak bylam na IP to rodzace mialy taaaakie wielkie walizki ze soba....po powrocie az sprawdzalam czy na 100% mam wszystko ;)

Dzis mam meksyk w mieszkaniu. Od jutra malowanie w dwoch sypialniach, takze caly salon zagracony, trzeci pokoj tez....ledwo sie ruszyc mozna. No ale ciesze sie bo pewnie sie Pan Zygmunt do piatku wyrobi, mezus wszystko ogarnie i bedzie na weekend po ludzku. Wreszcie bede mogla lozeczko rozstawic, posciel naszykowac i spokojnie czekac.

Dziewczyny mam pytanko, dziś nie ruszałam się jakoś wyjątkowo dużo ale po południu całe podwozie mnie rozbolała (mięśnie, skóra) tak jak by mi ktoś porządnie jaja skopał, kroku po schodach zrobić nie mogę. Zastanawiam się cy to dziecko np. w kanał nie wchodzi i nie czuje tak tego napierania. Mięłyście może tak?

Dzika, też miewałam takie uczucie jakby mnie ktoś skopał w krocze, ale w sumie w ostatnich dniach przeszło. Czasem pojawia się taki kłujący ból od środka w kierunku szyjki, jakby mała pessara i szyjkę rozmontowywała. Na gince na poprzedniej wizycie (35tc) wrazenia to nie zrobiło - stwierdziła tylko, że nie za długą szyjkę mam i tyle

Dzika, ja kilka godzin przed porodem, juz na ip tak mialam. Baaardzo mocny bol krocza, nie moglam isc, wyrazne napieranie. Krocze bolalo mnie cala ciaze, ale tuz przed to byl dramat, az lecialy mi lzy. Nie chce Cie straszyc, bo u Ciebie nie musi byc to, ale u mnie to byl poczatek akcji.

Co do torby, ja mialam duza walizke i kazdy cm byl wykorzystany na maxa. Za rada na sr mialam dwa podpisane woreczki 56 i 62, a w kazdym z nich zestaw do pierwszego ubrania od stop do glow, plus pielucha. M podal to poloznej jak ja bylam ledwo tomna po cc. Nie wykorzystalam tylko body przez glowe, do dzisiaj mam z tym problem i zakladam Zosi tylko kopertowe. U mnie za to bylo za malo bella mama (2opak), juz drugiego dnia m dowozil, podobnie z recznikami papierowymi. No i swoje sztucce, niby na Zelaznej sa dostepne w kuchni, ale nie mialam sily po nie isc. Na wierzchu wszystkie dokumenty, badania poukladane datami, grupa krwi oryginal i opisy wszystkich usg. Pewnie dla Was to oczywiste, ale moze komus sie przyda. Aaa i kilka par siatkowych majtek z takiego aptecznego zestawu,wysokie i niskie w jednym opakowaniu, moglam sobie dobierac do rany i nawet teraz te wysokie zsuwam jak niskie. M dowozil na szybko szczotke dla Zosi, bo polozna kazala wyczesywac szybko ta maz z wloskow,zeby nie zaschla.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek wszystkim
Ja właśnie zajadam śniadanko i zaraz będę uciekać do pracy.

anisiaj dzięki za rady, ja niby mam torbę spakowaną ale widzę ze przyda się w niej mały remanent i inne ułożenie

dmuchawiec ale sobie zrobiłaś spacer do tego Rosmana, dobrze ze jednak się jeszcze załapiesz na ta promocję.

Miłego dzionka:-)

Do góry