Dziewczyny mam pytanie. Na laktatorze napisane jest gotować 5minut. Czy to znaczy, że mam wsadzić do gotującej wody na 5 minut czy mam wsadzić od początku, poczekać aż zacznie się gotować i wtedy odmierzyć 5minut?? 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja wkładam do wrzątku i wtedy liczę minutyDziewczyny mam pytanie. Na laktatorze napisane jest gotować 5minut. Czy to znaczy, że mam wsadzić do gotującej wody na 5 minut czy mam wsadzić od początku, poczekać aż zacznie się gotować i wtedy odmierzyć 5minut??![]()
Dowiedz się w urzędzie stanu cywilnego, czy te ksero dowodu nie musi być w jakiś sposób potwierdzone za zgodność z oryginałem, bo przynajmniej u mnie, żeby w ogóle odebrać akt urodzenia potrzebny był skrócony akt ślubu + dowody obojga rodziców.Nas też czeka „przeprawa meldunkowa” – każde z nas ma inny meldunek i też mieszkamy w jeszcze innym miejscu. Mikołaj miał być zameldowany przy tacie, ale Ara nie będzie (jedynie ksero jego dowodu mi zostaje), więc nie wiem, jak nam (mi) się uda to wszystko ogarnąć. Na dodatek chcę, żeby Mikołaj był od razu ubezpieczony przy Aro – bez jego obecności też nie wiem, jak to wszystko załatwić.