reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Korba- dom nasz, ale mężul właśnie go rozbiera bo jest w opłakanym stanie, fundamenty do niczego, tylko do rozbiórki sie nadaje. Poza tym bank udzielajac nam kredytu postawił warunek, ze mamy rozebrac ten dom do 30 czerwca, gdyż zaniża wartosc działki. Więc mąż działa:tak:

Mikoto- ja sie do prośby Korby dołączam- też poproszę o Twoje zdjęcie:tak:

Uwielbiam takie stare domy, chętnie by się po nim przeszła :-)

MamaWiki, Wczoraj Natisek, Dzisiaj MY ---Czas zapindala :-D

reklama
DMUCHAWIEC - ja też nie umiem z lusterkiem ;-). Wymyśliłam więc, że może w sypialni, gdzie mam ścianę luster, ale... nie mam tam rolet, a jak jakiemuś sąsiadowi by się zachciało spojrzeć to miałby niezły ubaw - wygibasy z gołym tyłkiem i mega brzuchem :-)

A działka piękna, duża. Mogę tylko pozazdrościć. My mamy malutką działeczkę. Przy zakupie domu nie specjalnie się tym martwiliśmy - bardziej nas interesował duży dom na który było nas stać. A teraz jednak brakuje tej przestrzeni, a niestety nie ma widoków, żeby ją zwiększyć. Ale... nie można mieć wszystkiego :)

Zapinadala to mało powiedziane. Nim się obejrzymy to roczki będziemy wyprawiać :)
Natis mocno trzymam kciuki za twoją wizytę.
Powiem wam że kiedyś coś narzekałam na moich teściów... ale oni jednak to są złoci ludzie... To co wczoraj zrobili :)) Należy im się medal :) Bardzo nas odciążyli w pewnej kwestii i to sami z własnej woli :) Może i mają swoje gorsze dni no ale kto ich nie ma :p

Dokładnie Natisku- coś za coś:tak::tak:My mamy dużą działkę, ale na niej wielkie NIC- rozwalająca sie stodołę, która ma kiedys być domem. Ale kiedy?:eek:
A co do golenia pipki to poważnie się zastanawiam czy sobie jednak nei darować. Przed pierwszym porodem ogoliłam się na zero, ale potem jak włoski odrastały i jednoczesnie wszystko sie goiło, to myslałam, że zejdę z tego świata-tak swędziało:sorry: Przy drugim porodzie ogoliłam się tydzień wcześniej i do porodu poszłam z takimi włoskami na dwa milimetry (sorki za dosadność opisu) ale odczucia nie do porównania- tym razem żadnego swędzenia. Może mniejszy komfort przy porodzie, choc pewnie połozne niejedno juz widziały:-D A tak w ogóle to zawsze jak ide do gina zastanawiam sie nad tym jak inne babeczki się przygotowują od pipki strony:-D:-D- Ja nie golę wzgórka-przycinam tylko włoski na krótko, a resztę-niżej na zero.

Witam sie i ja :)
Od wczoraj humor jakos mi nie dopisuje, moj E. kompletnie mnie nie rozumie i do tego brak slonca robi swoje...tylko usiasc i ryczec.
Natis - nawet nie staram sie ogarnac tej siersci bo to jest niewykonalne, ale mojego potwora nie zamienilabym na zadnego innego :-). Trzmam kciuki za wizyte
Dmuchawiec - zazdroszcze dzialeczki. Marzy mi dom, w ktorym moglabym miec pare kurek i koze.... co do golenia - wyczytalam jakis czas temu , ze lepiej nie golic sie do zera, gdyz wloski nawet te najkrotsze sa naturalna bariera ochronna przed mikroorganizmami, bakteriami itp. Zawsze tez lecialam na zero, ale w czasie ciazy zakupilam trymer i jest super...zero swedzenia a efekt jest (mam nadzieje, bo ciezo samej mi stwierdzic)

Dziewczyny a pytanie zinnej beczki...czy z Was tez tak "leci" czuje jakbym co chwilke popuszczala..juz mam dosc. WIem, ze Maluch naciska teraz bardziej i na pecherz i na szyje (o zgrozo). Tu oczywiscie uslyszalam, ze dopoki nie krwawi sie wszystko jest ok (uwielbiam to podejscie). Nie przypuszczam aby to byly wody, bo czuje sie dobrze, zero skurczy, brzuch raczej tez nie opadl jeszcze

Ostatnia edycja:
Dobra, spadam Kobietki!

Bo tylko siedzę i czytam i czytam i piszę, a już prawie 10. Jeszcze włosy muszę umyć i wymodelować. I jakieś ciuchy znaleźć nadające się do ubrania :cool:.

Stresik mnie już zżera. W sumie nie wiem czego się boję. Urodzić trzeba :-) nie ma innej opcji! To jak podróż z biletem w jedną stronę :-).

Nie wiem kiedy będę na BB, jak coś się będzie dziać to wyślę smsa KORBIE i SARZE :-).

BUZIAKI KOCHANE!!!

Dmuchawcu śliczne masz te Pszczółki :sorry: No i działeczka bardzo fajna :tak: Opis "pipkowy" bezcenny ale wiesz, że ja też się zastanawiałam jak się tam inne kobiety przygotowują :sorry:

Ja się depiluję woskiem zostawiam tylko pasek pionowy bo na wargach ból mnie przerasta i jestem MEGA zadowolona. Dodatkowo w ciąży odrastają mi 3x wolniej więc 2x na 3 miesiące muszę!!

Palin teraz takie "dziwne" stany na finiszu to będzie norma. Ja Ci życzę, żeby Mikołajek za najwcześniej 2tyg się pojawił. A jak się źle czujesz to odwołaj znajomych...teraz każdy odpoczynek ważny :tak:
Ja się wczoraj spotkałam z przyjacielem mojego K. przez przypadek i wprost powiedziałam, że po urodzeniu Feliksa z K. mogą się spotkać ale ja gości w domu za wyjątkiem moich rodziców i siostry widzieć nie chcę i że mam nadzieję, że zrozumieją.
Ja w ogóle gości w domu nie lubię a co dopiero jak będę obolała i będę chciała się zorganizować i odnaleźć.

Smile ja też muszę uzupełnić zapasy lekowe. O co chodzi z tym Sosnowcem bo mnie zaintrygowałaś?
anusiak też mam plan jeszcze przed porodem się odpicować ;-) zawsze jakoś lepiej się czuję. Fryzjer w tym tygodniu u mnie już zaliczony.

korba gratulacje 38 tyg!! 6 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok: a na żółte paznokcie spróbuj zamoczyć w kwasku cytrynowym trochę rozcieńczonym z wodą a jak nie to ace wybielacz nad wybielacze :-p;-):rofl2:

NATISku kciuki BARDZO mocno zaciśnięte! Co do śniadaniowej przygody Natalki u nas Olivier mówi zawsze dokładnie to samo "ale ja naprawdę nie wiem jak to się stało..." :-D Kosmetyczka pewnie samopoczucie porawiła.

Mama wiki Tobie również gratuluję 38tyg - Dziewczyny kiedy to minęło??!! No i super, że teście się postarali.

gosiak jak to leci?? Nie powinno! Chyba, że upławy albo zwykłe popuszczanie przez np. kichnięcie albo kopa od naszych bąbli!

Mikoto i ja poproszę o foto :tak:

U mnie dzień rozpoczęty delikatnymi porządkami. Zaraz lecę po kawę.
Coś mi się czuję, że Feliks może chcieć przywitać świat wcześniej (liczę, że jak to napiszę to będzie siedział grzecznie;-))
Ciężko mi już i na buzię swoją patrzeć nie mogę :no: Nie cierpię podwójnej brody :wściekła/y: Wyglądam jak wieloryb :confused2:

Hej
Natis wigibasy w sypialni:-) dobre. Pociesz sie, ze to pewnie ostatnie w tym stanie:-) Potem juz tylko wygibasy dla meza po takiej przerwie:-D Powodzenia na wizycie!
Korba 6 dni:-) Jak ja chcialabym wiedziec ile dni i zeby ich nie bylo za duzo!
Kari jantez znam bol plecow z poprzedniej ciazy. Od 36 tygodnia nocami plakalam, co chwila sprawdzalam godzine. Bylam u lekarza ale nic nie dal. Teraz na szczescie jest ok. Chociaz jeszcze moze wszystko nastapic.
Dmuchawiec dziewczynki sliczne, dzialka imponujaca. Bedzie co robic. Ja tez mam duza dzialke u meza ale nie wiemy czy chcemy tam mieszkac.

Dziewczyny co myslicie, zastanawiam sie czy zostawic kilka dni blanke w domu. Moze to glupie ale tak strasznie boje sie tej ospy. Z jednej strony wiem, ze mozliwe, ze juz rozwija sie w jej organizmie a z drugiej mysle sobie, ze moze jeszcze nie zlapala. Ona od wrzesnia nie byla w szkole z 5 dni a to zerowka i tak mysle, ze jak ja zostawie w domu przyszly tydzien to da mi to spokoj psychiczny. Glupie co????? Co wy byscie zrobily???

reklama
Do góry