reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Hejka laseczki ;-)

Ja już dziś padam, poczytałam Was troszkę ale nie mam weny odpisywać - wybaczcie ...
Od 8.00 do 16.00 byłam w pracy i mam juz dość, jeszcze tak ze dwa tyg. muszę pochodzić i wdrożyć nowego pracownika, a potem już luzzzzzzzzzzzzzz :-)

Dziewczynki jak często Wasze maluchy brykają w ciągu dnia??? Czy to są kopniaki czy takie bardziej przeciąganie się? Bo u mnie jest już takie przeciąganie, wypychanie się co jakiś czas w ciągu dnia i w nocy też ... Chodzicie jakoś częściej na KTG teraz??? Zastanawiam się czy iść na samo KTG np. w piatek, bo wizyte mam 20.05 i KTG przy wizycie mam ...
Jak mały się dłużej nie rusza to świruję i brzuchem trzęsę :-D

reklama
Natis - w takim razie kciukasy, żeby do piątku nic się nie działo &&&& Ale bądź czujna.

Nie wiedziałam, że mięta tak działa na owady, a wręcz uwielbiam pod każdą postacią. Jutro zacznę myśleć, jak ją zadomowić.

Już mnie muli, więc zmykam do łóżka.

Miłego wieczoru i dobrej, spokojnej nocki :-)

Isis Nasze Maleństwo kopie w dzień i w nocy, ciężko mi znaleźć dogodną pozycję do spania. Kopie albo przecięga się, wtedy brzuch mocno faluje. Często też wypycha się - tak jak piszesz, coraz ciaśniej w brzuchu, więc się rozpycha. Nie zauważayłam, żeby ruchy były bardziej wzmożone, np. po kawie (bo ja to mleko z kawą piję, a nie kawę z mlekiem) czy po słodkim (tyle, że ja prawie nie jem słodkości, rzadko się zdarza) Podziwiam Cię, że dajesz radę pracować - mam nadzieję, że nie jest to ciężka praca
Bisous04.gif

Isis wiem co masz na mysli, ja jak maly nie fika to tez swira dostaje. Wlasnie jest tak dzisiaj, wczoraj normalnie a dzis jakios leniwy. Czuje, ze tam jest bo jakos tam sie ruszy delikatnie ale nie tak jak zawsze. Ja nawet nie mam jak jechac na ktg. Dzisiaj poczekam ale jak jutro bedzie taki leniwy to chyba jak maz wrociz pracy, zadzwonie do szpitala i zobacze co mi powiedza.

Mikoto praca na szczęscie nie jest ciężka, obsługa klienta tylko czyli rozmowa i informacja: prowadzimy z mężem zakład kamieniarski gdzie sprzedajemy między innymi pomniki nagrobne i wszelkie elementy budowlane z granitu typu parapety, blaty kuchenne i łazienkowe, schody, obudowy kominków, posadzki itd. W jednym zakładzie mamy sprzedaż czyli jest cała wystawa itd., a w drugim jest produkcja. Ja to dziś cały dzień bedac w pracy przesiedziałam na leżaczku przed zakałdem gdzie mam piekną wierzbę, która chroni od słońca, stolik z krzesełkami i parasol i ogródek z kwiatami i poziomkami także w lecie fajnie jest :-)

Natis - :( niedobrze , ze gorsze wyniki . Chyba lekarz już nie będzie dłużej czekał . Jedź do szpitala od razu jak coś Cię zaniepokoi .
Isis - Ty jeszcze pracująca jesteś - podziwiam . Czas najwyzszy rozstać się już z robotą i odpoczać trochę przed porodem.

Mój Jaś wiergoli się zazwyczaj o stałych porach - rankiem po tym jak zjem śniadanko . W czasie obiadku też wypycha się. I wieczorkiem przed snem jest aktywny najbardziej. Poza tym jabłka działają na niego pobudzająco :tak: .

Ostatnia edycja:
Isis Wow! Super miejsce pracy! Aż mi zapachniało poziomkami
szczerzyzebek.gif
Szkoda, że nie mam do Ciebie bliżej, bo jestem w trakcie poszukiwań schodów zewnętrznych wejściowych
tralala.gif

natis: będzie dobrze. Po prostu nie sól jeszcze więcej... ;-) Żartuję.:-) Podziwiam Cię kochana za pokonywanie tych kłód pod nogi. Już niedługo. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Wiem, że jesteś czujna i nie pozwolisz, żeby Lence stało się coś złego. :tak:

Ale mi narobiłyście ochoty na gofry... A tu ani gofrownicy ani przyzwolenia na owe słodkości ni ma... :sorry2:

Nóżęta moje również jak kołki w tym upale wyglądają. Trudno. Nie będę łazić w spodniach długich w taki upał, bo padnę. Jak się komu nie podoba- niech nie patrzy.;-) Sapię, dyszę i w ogóle sam sex. :-):-):-) Ale zapowiadają ochłodzenie, więc się cieszę. :tak:

U nas właśnie była burza, ale przeszło bokiem, a szkoda bo u nas juz za sucho
Choć jak popatrzylam, to w samym mieście nie deszcz a grad był
Ja grzecznie w łóżku, zeby się przypadkiem nie rozszczelnic jeszcze
A jutro znów od rana bieganie, ale tylko wymiana opon w drugim samochodzie a potem jadę ubezpieczyć
Niby jeszcze tydzień mam, ale załatwię na przelewy to potem nie będę się martwic ze nie opłacone a ja muszę do szpitala...

reklama
natis- mi też sie wydaje ze ten jeden dzień nic nie zmieni, to nie jest coś co stanowi bardzo duże zagrożenie dla zdrowia dziecka, a wyniki przecież nie pogorszyły Ci się dziś tylko od paru dni, po prostu dzis je poznałaś.
A też chcesz już wszystko na cacy przygotować bo wrócisz już rozpakowana do domu

Do góry