reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

ariena matruelle najlepiej po obiedzie brać, wiem że tam jest napisane że rano, ale ja też miałam mdłości nawet po śniadaniu
ginka mi powiedziała, że nalepeij po obiedzie, bo wtedy już jesteśmy po konkretnej porcji "tłuszczu" i lepiej się przyswaja wtedy te witaminy

reklama
jezu dziewczyny coz to sie dzieje :szok: dzika jak dobrze ze sie w pore zorientowali! W ogole na majowkach widze polowa dziewczyn juz po porodzie, od wczoraj jakis szal maja i rodza nawet te w 37tyg. Moze to jakis dziwny okres jest? Za to ja nadal brzuch wysoko, nawet skurcze przepowiadajace sie wyciszyly, i za wyjatkiem dokuczliwych zeber i mdlosci co jakis czas, nic za wiele sie nie dzieje. Ja teraz troche odpoczywam w samotnosci. Moje dziecko dzis plakalo w przedszkolu :szok: wolal wracac ze mna. Szok doslownie. A i tak odbiore go troche wczesniej, nie wytrzmuje do 18, bo wiem ze on tam nie chce jesc a ja nie che zeby glodny chodzil wiec zabieram go max o 16 i jemy w domu obiadek.
nika smutna sprawa z mama :-( cudnie ze masz siostre przy sobie...
co do 4d mam takie zdanie jak Marcyciowa... za niedlugo zobaczymy nasze malenstwa :-) szkoda tylu pieniedzy. A tak apropos Marcysiowa ale to musi byc fajne uczucie czuc 4 nogi w brzuchu :-D
a pije tez w cholere i troche :-D a potem sikam i sikam i sikam. na szczescie w nocy wstaje okolo 2 razy.
Natis trzymaj sie i ty dzielnie!

kari, pełnia. ponoc wtedy jest najwięcej porodów.

ariena, jestem pewna, że w babcie medice u dr Lewczuka miałabyś termin nawet na najbliższy poniedziałek

Jej dziewczyny, ale dzisiaj produkcja. Ja tylko tak szybko poczytałam bo spadam na ogródek się poopalać:)))

Zazdroszczę tym które kupkę robią codziennie... u mnie 1 na 2-3 dni:/ Widać Franuś wszystko ze mnie wysysa i nic już nie zostaje;)

Czytam Was kochane, ale jakoś weny brak.

Sara - ja też tylko wódek pochłaniam ostatnio literami z cytryną, smakuje mi i oczyszcza podobno organizm

Anisiaj - mi od dzisiaj obniżyli dawkę fenka do 4 na dobę i obserwują. Przed chwilą też wyszły mi skurcze na ktg, ale niewielkie na szczęście.

Kingusia i inne nie mogące spać - integruje się z Wami, chyba niedługo będę błagać położne o środki nasenne. Ostatnio dostałam relaniun i zasnęłam bez niczego.

Nika - wytrwałości Ci życzę i pamiętaj, że jestem z Tobą

Marcysiowa - zazdroszczę braku 'kupkowych' problemów. Ja od Proursanu nie jestem w stanie skorzystać z toalety. Dzisiaj wypije chyba całą butelkę duphalaca.

Dzika - dobrze, że zdążyli z pessaremw ufff

Mója Natka też chora, od wczoraj ma gorączkę. Miałam problem z opieką na dzisiaj, po prostu brak słów.
Dlatego tak liczyłam na wyjścię dzisiaj...
Lekarz powiedział, że do 37 tyg. Skończonego raczej nie wyjdę, a po 37 jeżeli wyniki choć drgna w górę to od razu rozwiązuje ciążę. Tyle na temat. Jutro będą sprawdzać krzepliwość krwi, bo przy cholestazie występują zaburzenia krzepliwości i ryzyka krwotoków okołoporodowych. Z nowin jeszcze hemoglobinq spadła poniżej 10 i nic z tym nie można zrobić, a teraz podobno dopiero zacznie spadać.

reklama
Sara oczywiście chodziło o WODĘ :-)w komórka przekształca mi słowa i szału dostaję.

Aaaa, miałam się pochwalić, że mężuś przywiózł mi wczoraj trylogię GREYA. Normalnie erotyk ;-) mam nadzieję, że jakoś się akcja rozwinie w innym kierunku ;-)

Do góry