reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry.
Tylko na moment, Bo Aro znów zabiera mi lapa i przyjdzie mi "siedzieć cicho" na BB :cool2: Nocka średnio na jeża, ale już lepiej niż wczoraj...

Wisienka, to naprawdę niskie. Ja takie miałam w okresie dojrzewania i też strasznie słaba byłam. Teraz to mi się waha w granicach 110-130/65-85, jedynie puls mi skacze. Trzymaj się dzielnie.

Natis - jak dziś? Dało się coś pospać?

Anusiakanusia - zdrówka!

Słońce się rozkręca, choć na termometrze widnieje +0,5 :eek: Oby było ładnie, to może jakiś mały spacerek zaliczę...

Spokojnego dnia :happy:

reklama
dzien dobry kobiety
miłęgo dnia wam zycze
ale zapowiada sie piekny dzionek
a mi nogi zaczynja puchnac
pablo momentami daje w kosc dzidz w brzuszku ruchliwa

pozdrawiam was wszystkie
i obysmy jak najdluzej wytrzymały w dwupaku.

Ciśnienie jak dla mnie "umarlakowate", bo standardowo mam 125/85, a teraz w ciąży zdarza się że spada do 110/70 i dla mnie to już masakra. Jeśli chodzi o tętno to nie wiem o ile przekroczyło ono u Ciebie 100, bo 100 w ciąży jest całkiem normalne

Hmm, Wisienka, 110/70 to dobre, typowe ciśnienie w ciazy. Ja mam takie mniej wiecej cały czas od początku ciazy, czasem ciut niższe.

Dzien Dobry dziewczyny :) pije kawusie w łóżku, zajadam biszkopty i próbuje oddychać ;) a słoneczko świeci :)

Cześć Babeczki! U nas piękne słońce i 18 stopni. Zapowiada się ładny dzień. http://***************/liviatn/images/Minka%20happy/yahoo.gif Włąsnie kończę jeść śnaidanie i lecę wysuszyć włosy
zalotnis.gif

anusiakanusia kawusia w łóżku - też bym tak wypiła http://***************/senatn/images/V%20Slider/LSbali.gif ale nie umiem wyleżeć, jak już się obudzę

Palindromea ja tez może wyruszę na jakiś spacer - ale brakue mi towarzysza.

Wisieńka jak się dzisiaj czujesz? Jak ciśnienie?

Natis jak nocka? Pospałaś trochę?

Korba co u Ciebie?

Robaczku gdzie się podziewasz?

DzikaBez mam nadzieję, że z ręka już lepiej

Sara
jak remont?

Witam się i ja z kawusią , pewnie nie taką dobrą jak robi Dmuchawiec, ale zawsze to kawka ;-)

Ja też przez całą ciążę mam ciśnienie bardzo niskie u mnie czasami jest 60/50:cool:

Słoneczko świeci , ale w nocy był przymrozek mam nadzieję , że moje bratki przetrwają , ich z tego co wiem nie rusza mały mrozik. Tak już bym chciała kupić pelargonie ale one nie lubią przymrozków , więc by padły na bank. Sama nie wiem kiedy je będę mogła kupić żeby nie zmarzły. Która kobietka mi powie kiedy na bank już mroziku nie będzie ;-)

Wczoraj S już wyszorował taras, umył mebelki , odrazu inaczej jak można usiąść na tarasie, tylko troszkę cieplej mogło by być ;-)

Anusiakanusia, A ja z kawką czekam na jajówkę , S pojechał po boczek i cebulkę ( on zawsze mi robi jajecznicę w weekendy) bo robi przepyszną. Tylko że ja już głodna jestem, poza tym o 9 powinnam łyknąć fenek a na pusty żołądek nie mogę...wiec czekam na śniadanko z utęsknieniem :tak:

Miłej niedzieli kochane , oby u Was cały dzień świeciło słoneczko :tak:

Natisku, ​Jak nocka????

Noooo MIKOTO, jesteś kochana:-) Nie lubię pić kawki bez Twoich skaczących pościków.....Przyjedź do mnie pójdziemy na spacerek , mamy tu piękne tereny , lasy , jeziora,,,:tak:

Ostatnia edycja:
Korbuś
flircik.gif
Myślę, że bratki przetrzymają to, a bezpiecznie będzie po tzw. zimnej Zośce, tj. 15 maja. Zazdroszczę tarasu i miejsc do spacerów - u nas jeszcze trochę czasu upłynie zanim będziemy się wylegiwać w wygodnym fotelu
lato1.gif
napoj1.gif
Ja wsunęłam dwie kanapki z pomidorem, ale jajeczniczką bym nie pogardziła
sliniak_2.gif
Ciśnienie 60/50 wow, dla mnie to ekstremum
Hein86.gif
u mnie jak jest 90/70 to jestem nie do życia
mdlejepf8.gif

Cześć czerwcówki- wracam do żywych:-D

łapa dalej boli ale mogę już oddychać tak że nie zginam się w pół i małą na ręce brać żeby tak że nie boje się że ją wypuszcze (jeszcze nie próbowałam ale tak mi się wydaje)

Spokojnej niedzieli dla wszystkich- chyba że ktoś szalone zakupy zaplanował:-)

U nas słonko wiatr i +12, spadam zaraz do mamy, zostawiłam tam wczoraj telefon i nawet do męza nie mogę zadzwonić

Dziewczyny u mnie też ciśnienie jest niskie ostatnio u lekarza miałam 90/50 i nikt nic nie mówił.

Mikotko, jestem jestem :)

Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień

Zapowiedziała sie szwagierka, że przyjedzie z córą a okazało się, że przyjechały dwie szwagierki z 3 dziećmi ( łobuziakami dodam ).
Oczywiście dzieci szajbaluz, dobrze, że na dworze trochę siedziały.
Szwagierki wyciągnęły mnie na zakupy - ona jak idę do sklepu to wszystko muszą zobaczyć więc chodzenia bbyło 3-4 godz ( ja z bolącym kręgosłupem ). Ale kupiłam farbę do pokoi :)

Potem pizze na obiad zrobiłam.
Jak pojechali o 18 to zaczęłam sprzątać - to co rano posprzątałam było do poprawki. No więc padłam i nie miałam sił pisać :(

Czytałam Was wieczorkiem ale sił mi zabrakło by odpisać.

Słyszałam o Xez :(:(:(

Natis, jak dzisiaj nocka? Współlokatorka podduszona czy nie było aż takiego "koncertu " ?

Misianka, dobrze, że jesteś w domku ale nie zabieraj się za żadne prace tylko w łóżku leż !!!! Jeszcze trochę w dwupaku musisz pobyć !

Dzika jak po nocy ? Mogłaś choć trochę spać bez bólu, mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej !

Wisienka a Ty, lepiej już ? Uważaj na siebie bo faktycznie szpital i dodatkowa troska o Milę to nie będzie komfortowo. Trzymam kciuki abyś się lepiej poczuła. No i z kawką to ci też mogę towarzyszyć. Zaraz lecę po moje ukochane espresso z odrobinką cukru. Dla Ciebie przynieść też ?

MatkaEwa gratuluje zakupu !!! Niech jeździ jak najlepiej i jak najdłużej ! A dla facetów auto to duża zabawka, szkoda, że wózkami się tak nie zachwycają - w końcu to też 4 kółka :)

AnusiaK spróbowałaś inhalacji ? Lepiej się czujesz ?? Zdrowiej szybciutko !

Korba, mam nadzieję, że mdłości już nie miałaś i że samopoczucie dziś lepsze i sny... Dużo sił i cierpliwości Ci życzę na dzisiejszych gości :) Ja zawsze tłumaczę sobie, że dla na starszych ludzi trzeba przymykać oczy bo są z innej epoki no i nie wiadomo jak długo będą jeszcze żyć..

Palin, napawaj się chwilami świętego spokoju bo później o takiej chwili będziesz czasem marzyć ...

No to lecę po kawusię :) Komu komu zaparzyć ? A do kawusi może pomarańczkę :confused:

Cześć Kochane!

U mnie dzisiaj lepsza nocka. Sąsiadka kazała się budzić jak zacznie koncertować, więc ją obudziłam o 24 i zasnelam. Co 2 godz są pobudki na mierzenie tętna dzieci, co 2godz siku, i leki, ale nawet czuję się wyspana.
Mam trochę wyrzuty sumienia, bo ona nie spała do 5, żeby nas nie budzić :-S. Ale dziewczyny ona zamyka oczy i tak jedzie z koksem, że my wszystkie na równych nogach stoimy.
Przy niej to chrapanie mojego mężusia to normalnie muzyka dla uszu ;-)

Niestety od wczoraj znów mnie swędzi mocniej ciało, mam nadzieję, że to się nie przełoży na gorsze wyniki. Ostatnio mniej swedzialo a wyniki gorsze, więc może to nie ma takiego przełożenia. Łudzę się jeszcze...

Co do ciśnienia to mam ciągle 90/60. Lepiej niskie niż wysokie. Ale ja mam takie zawsze, więc czuję się z nim ok.

Idę zaraz na ktg.

Wisienko, Dzika, Anusia - zdrówka Kochane!!!
Misianka - trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej.

reklama
Robaczku, Na szczęście mdłości n arazie nie mam;-) oby tak dalej.... snów też brzydkich nie było;-)

Jajeczniczka zjedzona , tak strasznie się objadłam, że się ruszyć nie mogę, dziadkowie za pół godziny będą a ja muszę się ubrać, umalować, córcie uczesać..... S musi odkurzyć a to tylko pół godzinki zostało :tak:

Natisku, Cieszę się , że nocka lepsza... i mam nadzieję , że wyniki się poprawią, myślę cały czas o WAS :tak:

Mikoto, I Ty kochana doczekasz się tarasiku, a mieszkasz w domu czy bloku, bo jeśli w domku to zawsze można leżaczek na trawkę wystawić..;-)

U nas zimno na razie, ale słonko pięknie świeci :happy:

Do góry