reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry.
Tylko na moment, Bo Aro znów zabiera mi lapa i przyjdzie mi "siedzieć cicho" na BB :cool2: Nocka średnio na jeża, ale już lepiej niż wczoraj...

Wisienka, to naprawdę niskie. Ja takie miałam w okresie dojrzewania i też strasznie słaba byłam. Teraz to mi się waha w granicach 110-130/65-85, jedynie puls mi skacze. Trzymaj się dzielnie.

Natis - jak dziś? Dało się coś pospać?

Anusiakanusia - zdrówka!

Słońce się rozkręca, choć na termometrze widnieje +0,5 :eek: Oby było ładnie, to może jakiś mały spacerek zaliczę...

Spokojnego dnia :happy:

reklama
dzien dobry kobiety
miłęgo dnia wam zycze
ale zapowiada sie piekny dzionek
a mi nogi zaczynja puchnac
pablo momentami daje w kosc dzidz w brzuszku ruchliwa

pozdrawiam was wszystkie
i obysmy jak najdluzej wytrzymały w dwupaku.

Ciśnienie jak dla mnie "umarlakowate", bo standardowo mam 125/85, a teraz w ciąży zdarza się że spada do 110/70 i dla mnie to już masakra. Jeśli chodzi o tętno to nie wiem o ile przekroczyło ono u Ciebie 100, bo 100 w ciąży jest całkiem normalne

Hmm, Wisienka, 110/70 to dobre, typowe ciśnienie w ciazy. Ja mam takie mniej wiecej cały czas od początku ciazy, czasem ciut niższe.

Dzien Dobry dziewczyny :) pije kawusie w łóżku, zajadam biszkopty i próbuje oddychać ;) a słoneczko świeci :)

Cześć Babeczki! U nas piękne słońce i 18 stopni. Zapowiada się ładny dzień. http://***************/liviatn/images/Minka%20happy/yahoo.gif Włąsnie kończę jeść śnaidanie i lecę wysuszyć włosy
zalotnis.gif

anusiakanusia kawusia w łóżku - też bym tak wypiła http://***************/senatn/images/V%20Slider/LSbali.gif ale nie umiem wyleżeć, jak już się obudzę

Palindromea ja tez może wyruszę na jakiś spacer - ale brakue mi towarzysza.

Wisieńka jak się dzisiaj czujesz? Jak ciśnienie?

Natis jak nocka? Pospałaś trochę?

Korba co u Ciebie?

Robaczku gdzie się podziewasz?

DzikaBez mam nadzieję, że z ręka już lepiej

Sara
jak remont?

Witam się i ja z kawusią , pewnie nie taką dobrą jak robi Dmuchawiec, ale zawsze to kawka ;-)

Ja też przez całą ciążę mam ciśnienie bardzo niskie u mnie czasami jest 60/50:cool:

Słoneczko świeci , ale w nocy był przymrozek mam nadzieję , że moje bratki przetrwają , ich z tego co wiem nie rusza mały mrozik. Tak już bym chciała kupić pelargonie ale one nie lubią przymrozków , więc by padły na bank. Sama nie wiem kiedy je będę mogła kupić żeby nie zmarzły. Która kobietka mi powie kiedy na bank już mroziku nie będzie ;-)

Wczoraj S już wyszorował taras, umył mebelki , odrazu inaczej jak można usiąść na tarasie, tylko troszkę cieplej mogło by być ;-)

Anusiakanusia, A ja z kawką czekam na jajówkę , S pojechał po boczek i cebulkę ( on zawsze mi robi jajecznicę w weekendy) bo robi przepyszną. Tylko że ja już głodna jestem, poza tym o 9 powinnam łyknąć fenek a na pusty żołądek nie mogę...wiec czekam na śniadanko z utęsknieniem :tak:

Miłej niedzieli kochane , oby u Was cały dzień świeciło słoneczko :tak:

Natisku, ​Jak nocka????

Noooo MIKOTO, jesteś kochana:-) Nie lubię pić kawki bez Twoich skaczących pościków.....Przyjedź do mnie pójdziemy na spacerek , mamy tu piękne tereny , lasy , jeziora,,,:tak:

Ostatnia edycja:
Korbuś
flircik.gif
Myślę, że bratki przetrzymają to, a bezpiecznie będzie po tzw. zimnej Zośce, tj. 15 maja. Zazdroszczę tarasu i miejsc do spacerów - u nas jeszcze trochę czasu upłynie zanim będziemy się wylegiwać w wygodnym fotelu
lato1.gif
napoj1.gif
Ja wsunęłam dwie kanapki z pomidorem, ale jajeczniczką bym nie pogardziła
sliniak_2.gif
Ciśnienie 60/50 wow, dla mnie to ekstremum
Hein86.gif
u mnie jak jest 90/70 to jestem nie do życia
mdlejepf8.gif

Cześć czerwcówki- wracam do żywych:-D

łapa dalej boli ale mogę już oddychać tak że nie zginam się w pół i małą na ręce brać żeby tak że nie boje się że ją wypuszcze (jeszcze nie próbowałam ale tak mi się wydaje)

Spokojnej niedzieli dla wszystkich- chyba że ktoś szalone zakupy zaplanował:-)

U nas słonko wiatr i +12, spadam zaraz do mamy, zostawiłam tam wczoraj telefon i nawet do męza nie mogę zadzwonić

Dziewczyny u mnie też ciśnienie jest niskie ostatnio u lekarza miałam 90/50 i nikt nic nie mówił.

Mikotko, jestem jestem :)

Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień

Zapowiedziała sie szwagierka, że przyjedzie z córą a okazało się, że przyjechały dwie szwagierki z 3 dziećmi ( łobuziakami dodam ).
Oczywiście dzieci szajbaluz, dobrze, że na dworze trochę siedziały.
Szwagierki wyciągnęły mnie na zakupy - ona jak idę do sklepu to wszystko muszą zobaczyć więc chodzenia bbyło 3-4 godz ( ja z bolącym kręgosłupem ). Ale kupiłam farbę do pokoi :)

Potem pizze na obiad zrobiłam.
Jak pojechali o 18 to zaczęłam sprzątać - to co rano posprzątałam było do poprawki. No więc padłam i nie miałam sił pisać :(

Czytałam Was wieczorkiem ale sił mi zabrakło by odpisać.

Słyszałam o Xez :(:(:(

Natis, jak dzisiaj nocka? Współlokatorka podduszona czy nie było aż takiego "koncertu " ?

Misianka, dobrze, że jesteś w domku ale nie zabieraj się za żadne prace tylko w łóżku leż !!!! Jeszcze trochę w dwupaku musisz pobyć !

Dzika jak po nocy ? Mogłaś choć trochę spać bez bólu, mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej !

Wisienka a Ty, lepiej już ? Uważaj na siebie bo faktycznie szpital i dodatkowa troska o Milę to nie będzie komfortowo. Trzymam kciuki abyś się lepiej poczuła. No i z kawką to ci też mogę towarzyszyć. Zaraz lecę po moje ukochane espresso z odrobinką cukru. Dla Ciebie przynieść też ?

MatkaEwa gratuluje zakupu !!! Niech jeździ jak najlepiej i jak najdłużej ! A dla facetów auto to duża zabawka, szkoda, że wózkami się tak nie zachwycają - w końcu to też 4 kółka :)

AnusiaK spróbowałaś inhalacji ? Lepiej się czujesz ?? Zdrowiej szybciutko !

Korba, mam nadzieję, że mdłości już nie miałaś i że samopoczucie dziś lepsze i sny... Dużo sił i cierpliwości Ci życzę na dzisiejszych gości :) Ja zawsze tłumaczę sobie, że dla na starszych ludzi trzeba przymykać oczy bo są z innej epoki no i nie wiadomo jak długo będą jeszcze żyć..

Palin, napawaj się chwilami świętego spokoju bo później o takiej chwili będziesz czasem marzyć ...

No to lecę po kawusię :) Komu komu zaparzyć ? A do kawusi może pomarańczkę :confused:

Cześć Kochane!

U mnie dzisiaj lepsza nocka. Sąsiadka kazała się budzić jak zacznie koncertować, więc ją obudziłam o 24 i zasnelam. Co 2 godz są pobudki na mierzenie tętna dzieci, co 2godz siku, i leki, ale nawet czuję się wyspana.
Mam trochę wyrzuty sumienia, bo ona nie spała do 5, żeby nas nie budzić :-S. Ale dziewczyny ona zamyka oczy i tak jedzie z koksem, że my wszystkie na równych nogach stoimy.
Przy niej to chrapanie mojego mężusia to normalnie muzyka dla uszu ;-)

Niestety od wczoraj znów mnie swędzi mocniej ciało, mam nadzieję, że to się nie przełoży na gorsze wyniki. Ostatnio mniej swedzialo a wyniki gorsze, więc może to nie ma takiego przełożenia. Łudzę się jeszcze...

Co do ciśnienia to mam ciągle 90/60. Lepiej niskie niż wysokie. Ale ja mam takie zawsze, więc czuję się z nim ok.

Idę zaraz na ktg.

Wisienko, Dzika, Anusia - zdrówka Kochane!!!
Misianka - trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej.

reklama
Robaczku, Na szczęście mdłości n arazie nie mam;-) oby tak dalej.... snów też brzydkich nie było;-)

Jajeczniczka zjedzona , tak strasznie się objadłam, że się ruszyć nie mogę, dziadkowie za pół godziny będą a ja muszę się ubrać, umalować, córcie uczesać..... S musi odkurzyć a to tylko pół godzinki zostało :tak:

Natisku, Cieszę się , że nocka lepsza... i mam nadzieję , że wyniki się poprawią, myślę cały czas o WAS :tak:

Mikoto, I Ty kochana doczekasz się tarasiku, a mieszkasz w domu czy bloku, bo jeśli w domku to zawsze można leżaczek na trawkę wystawić..;-)

U nas zimno na razie, ale słonko pięknie świeci :happy:

Do góry