reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

kochane pytanie z innej beczki - będziemy zmieniać kanapę, a tą co mamy wezmą teściowie do pokoju gościnnego. Ale ze względu na to, że używamy ją ok 4 lata, i Tosia robiła na niej wszystko co możliwe, zwłaszcza na pufie to obicie jest hmm nieco brudne. Zaznaczam, że kanapa jest ciemno brązowa - czym mogę ją wyprać ?? plisssss pomóżcie. W sumie mogłabym to olać - ale nie chcę brudnego mebla oddawać.

Ostatnia edycja:
reklama
Anula- ja używam płynu "Dywanlux" do prania tapicerki i dywanów. Ta sama firma ma odplamiacz do dywanów i on jest bardzo dobry na trudnejsze plamy. Niedawno prałam nim swoją pięcioletnią kanapę wkolorach - beżowo-brązowych- jest jak nowa.

MamaKubulki- zdrówka dla męża i siły dla Ciebie!!!

hej kobietki. U nas też dziś słoneczko się przebija a w słońcu ciepło tak że można bez kurtki chodzić. Gorzej jak słońce zachodzi i zaczyna wiać. Jestem przemęczona, cały dzień w centrum, terapia Adasia dziś wyjątkowo ciężka, nie wiem co z nim jest, krzyczy, piszczy, rzuca się. Jest znudzony ciągłym powtarzaniem tego samego i dziś godzine dał tak w kość pani pedagog że aż jej współczułam. Kupiłam mu wreszcie kilka ciuchów, rośnie to moje dziecko, tylk szkoda że tylk w góre, bo choć dł nogawek spodni pasuje to w pasie jest dramat. Wszystko leci. Uff, ide coś zjesc bo sie troche przeglodziłam dziś, moze uda się odpocząć i muszę trochę posprzątać. Miłego dnia!! :-)

kari czy istnieje chociaż cień szansy, żeby mąż mógłby Cię chociaż na jeden dzień odciążyć- Kochana wiem, że masz masę obowiązków, ale jesteś w ciąży i powinnaś też zadbać o siebie - a Ty wszędzie gonisz, dźwigasz siaty z zakupami, pilnujesz wszystkich spraw, nie dojadasz, bo masz pilne rzeczy do zrobienia.

Asia1312
witamy w naszym zacnym gronie - napisz coś o sobie
hello.gif

Anula, ja zaprosiłabym ekipę piorącą...nie czyszczę sama ani kanap ani dywanów. W sumie kanapę mam skórzaną i wystarczy ja przetrzeć. Ale gdyby, to sama w ciąży nie zabrałabym się za pranie.

Też w sumie przed urodzeniem chce zamówić czyszczenie dywanów i wszystkie poprać...

Asia1312 witam i ja. Napisz coś więcej o sobie !

Kari, popieram Mikotko, za ciężko masz kochana. 8 miesiąc to już czas byś oddała choć zakupy mężowi. Wiem jak ciężko chodzić, sama jak gdzieś dojdę w końcu to sapię jak lokomotywa, a jak jeszcze miałabym pchać wózek, spieszyć się i z zakupami lecieć to chyba bym skonała :(
A co do wzrostu wzwyż a nie wszerz to jestem z tobą:) Młodemu na dupkę wchodzą spodnie 110 a na wzrost 134 :D więc albo spodnie z gumkami w środku albo pasek.

Świeże powietrze ma moc :) Młody dziś na świetlicy się tak nabiegał na boisku, że chce już iść spać :) HURRRAAAAA
Ja zresztą po pracy w ogrodzie i spacerze do księgowej i szkoły też czuję, że zasnę jak niemowlę.
Ale nie mogę sie doczekać jutra i kolejnej rundki z grabiami :)Na koniec tygodnia mam zamiar mieć przygotowany mini warzywniak :)

witam nowe mamusie :-D

ja zjadłam pyszną kolację i zaplanowałam menu na jutro
dziś kolacja kanapki z żółtym serem i pomidorem, sałatą, szczypiorem, rzodkiewką i bazylią :-)
a jutro będą pieczone ziemniaczki i do tego sałata ze szczypiorem, rzodkiewką i śmietaną
jakoś ogarnę to "bez soli"

Witam nowe dziewczyny!!!:-D

Natis, ja tak i Ty tez szaleje z praniem i konca nie widac.. popralam tez zimowe czapki i szaliki, musze sie jeszcze wziasc za kurtki i spakowac to precz :)
umylam tez trampoline Zuzi, ktora zime przestala w ogrodzie, tak maz ja skladal..

Jestem zmeczona i leze..

Kari, jak Ty bidulko dajesz rade tak sama.. zagon tego chlopa Twojego do pomocy! (choc wiem jak to trudno..)

reklama
Kari - pomyśl troszkę o sobie, o Maleństwu. Zbuntuj się i tak daj popalić temu Swojemu, żeby w końcu się wziął do WŁAŚCIWEJ roboty. Wykończysz się tak wszystko dźwigając na swoich barkach !!!

Asia1312 - witam i czekam na parę słów o Tobie/Was :happy2:

Wyniki "wątróbki" odebrane. Alat i Aspat spadły prawie że do normy! Kamyczek z serca :-) Do gin już się nie dostałam, ale udało się wcisnąć do niej na piątkowy wieczór. Liczę na podglądanie Mikołaja :-p

A na SR spotkanie z neonatologiem (może i ważne rzeczy mówił, ale tak jakoś monotonnie, że niewiele z tego mi zostało w głowie). A potem temat "karmienie piersią" - z częścią praktyczną. Byłam jedna z pierwszych do próby i te spojrzenia :zawstydzona/y: Dobrze, ze cycka nie trzeba było wywalać...

Mikołaj na SR tak szalał, że zapadła decyzja o drugim imieniu: Julian ("wyginam śmiało ciało...") :-D

Do góry