reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

kochane pytanie z innej beczki - będziemy zmieniać kanapę, a tą co mamy wezmą teściowie do pokoju gościnnego. Ale ze względu na to, że używamy ją ok 4 lata, i Tosia robiła na niej wszystko co możliwe, zwłaszcza na pufie to obicie jest hmm nieco brudne. Zaznaczam, że kanapa jest ciemno brązowa - czym mogę ją wyprać ?? plisssss pomóżcie. W sumie mogłabym to olać - ale nie chcę brudnego mebla oddawać.

Ostatnia edycja:
reklama
Anula- ja używam płynu "Dywanlux" do prania tapicerki i dywanów. Ta sama firma ma odplamiacz do dywanów i on jest bardzo dobry na trudnejsze plamy. Niedawno prałam nim swoją pięcioletnią kanapę wkolorach - beżowo-brązowych- jest jak nowa.

MamaKubulki- zdrówka dla męża i siły dla Ciebie!!!

hej kobietki. U nas też dziś słoneczko się przebija a w słońcu ciepło tak że można bez kurtki chodzić. Gorzej jak słońce zachodzi i zaczyna wiać. Jestem przemęczona, cały dzień w centrum, terapia Adasia dziś wyjątkowo ciężka, nie wiem co z nim jest, krzyczy, piszczy, rzuca się. Jest znudzony ciągłym powtarzaniem tego samego i dziś godzine dał tak w kość pani pedagog że aż jej współczułam. Kupiłam mu wreszcie kilka ciuchów, rośnie to moje dziecko, tylk szkoda że tylk w góre, bo choć dł nogawek spodni pasuje to w pasie jest dramat. Wszystko leci. Uff, ide coś zjesc bo sie troche przeglodziłam dziś, moze uda się odpocząć i muszę trochę posprzątać. Miłego dnia!! :-)

kari czy istnieje chociaż cień szansy, żeby mąż mógłby Cię chociaż na jeden dzień odciążyć- Kochana wiem, że masz masę obowiązków, ale jesteś w ciąży i powinnaś też zadbać o siebie - a Ty wszędzie gonisz, dźwigasz siaty z zakupami, pilnujesz wszystkich spraw, nie dojadasz, bo masz pilne rzeczy do zrobienia.

Asia1312
witamy w naszym zacnym gronie - napisz coś o sobie
hello.gif

Anula, ja zaprosiłabym ekipę piorącą...nie czyszczę sama ani kanap ani dywanów. W sumie kanapę mam skórzaną i wystarczy ja przetrzeć. Ale gdyby, to sama w ciąży nie zabrałabym się za pranie.

Też w sumie przed urodzeniem chce zamówić czyszczenie dywanów i wszystkie poprać...

Asia1312 witam i ja. Napisz coś więcej o sobie !

Kari, popieram Mikotko, za ciężko masz kochana. 8 miesiąc to już czas byś oddała choć zakupy mężowi. Wiem jak ciężko chodzić, sama jak gdzieś dojdę w końcu to sapię jak lokomotywa, a jak jeszcze miałabym pchać wózek, spieszyć się i z zakupami lecieć to chyba bym skonała :(
A co do wzrostu wzwyż a nie wszerz to jestem z tobą:) Młodemu na dupkę wchodzą spodnie 110 a na wzrost 134 :D więc albo spodnie z gumkami w środku albo pasek.

Świeże powietrze ma moc :) Młody dziś na świetlicy się tak nabiegał na boisku, że chce już iść spać :) HURRRAAAAA
Ja zresztą po pracy w ogrodzie i spacerze do księgowej i szkoły też czuję, że zasnę jak niemowlę.
Ale nie mogę sie doczekać jutra i kolejnej rundki z grabiami :)Na koniec tygodnia mam zamiar mieć przygotowany mini warzywniak :)

witam nowe mamusie :-D

ja zjadłam pyszną kolację i zaplanowałam menu na jutro
dziś kolacja kanapki z żółtym serem i pomidorem, sałatą, szczypiorem, rzodkiewką i bazylią :-)
a jutro będą pieczone ziemniaczki i do tego sałata ze szczypiorem, rzodkiewką i śmietaną
jakoś ogarnę to "bez soli"

Witam nowe dziewczyny!!!:-D

Natis, ja tak i Ty tez szaleje z praniem i konca nie widac.. popralam tez zimowe czapki i szaliki, musze sie jeszcze wziasc za kurtki i spakowac to precz :)
umylam tez trampoline Zuzi, ktora zime przestala w ogrodzie, tak maz ja skladal..

Jestem zmeczona i leze..

Kari, jak Ty bidulko dajesz rade tak sama.. zagon tego chlopa Twojego do pomocy! (choc wiem jak to trudno..)

reklama
Kari - pomyśl troszkę o sobie, o Maleństwu. Zbuntuj się i tak daj popalić temu Swojemu, żeby w końcu się wziął do WŁAŚCIWEJ roboty. Wykończysz się tak wszystko dźwigając na swoich barkach !!!

Asia1312 - witam i czekam na parę słów o Tobie/Was :happy2:

Wyniki "wątróbki" odebrane. Alat i Aspat spadły prawie że do normy! Kamyczek z serca :-) Do gin już się nie dostałam, ale udało się wcisnąć do niej na piątkowy wieczór. Liczę na podglądanie Mikołaja :-p

A na SR spotkanie z neonatologiem (może i ważne rzeczy mówił, ale tak jakoś monotonnie, że niewiele z tego mi zostało w głowie). A potem temat "karmienie piersią" - z częścią praktyczną. Byłam jedna z pierwszych do próby i te spojrzenia :zawstydzona/y: Dobrze, ze cycka nie trzeba było wywalać...

Mikołaj na SR tak szalał, że zapadła decyzja o drugim imieniu: Julian ("wyginam śmiało ciało...") :-D

Do góry