reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Robaczku , już tłumaczę : :crazy: Masz mały brzuszek i tylko brzuszek:zawstydzona/y: ehh ale nie będę się nad sobą użalać :happy2: Jeśli chodzi o urząd skarbowy , to znasz moje zdanie:wściekła/y: Za przewijak nie masz co dziękować , cała przyjemność po mojej stronie :-)

Kari, Współczuję Ci , ty to musisz być zmęczona, postaraj się chociaż troszkę odpocząć , np. wieczorami

MatkaEwa, Jesteś w ciąży kochana a tylko nieliczne dziewczynki ( jest ich oczywiście dobrych kilka) :tak: wyglądają chudziutko i mają małe brzuszki , ale będzie lato i będzie figurka.... Ps. Słyszałam o Tobie same superlatywy :tak:
,
Anusiakanusia, Nooo w końcu macie papierek :tak: Yupi , bardzo się cieszę razem z Tobą:-D

Ja cały dzień się jakoś dołowałam, ale pojechałam po córeczkę do przedszkola i troszkę humorek się poprawił ;-)

reklama
MatkaEwa, nie przesadzaj, jak słoń :baffled::baffled:, jej, dziewczyny jak Wy lubicie sobie dodawać :):)

A co do zusu, to faktycznie, aż się poryczałam :( Bo to paranoja. Niby oddadzą albo rozliczą w kolejnych składkach ( za pracowników ) ale muszę wyrzucić kolejne 5 koła :/:wściekła/y: Zwłaszcza, że ich to nie obchodzi, że jednak nie pracowałam i byłam na l4 mimo, że oni tego nie uwzględnili. Mogłabym zaryzykować i nie płacić ale pewni doczepili by się do tego ... Już nie mam sił na to wszystko. Mam nadzieję, że do końca kwietnia wszystko powypłacają, wyrównają i będzie ok. My musimy tańczyć tak jak oni grają i nic ich nie obchodzi. A co byłoby, gdyby to był mój jedyny dochód ???

Korba i ty sobie nie dodawaj ! Też masz tylko brzuszek. Nogi jak patyki, zgrabna i śliczna !!!!!!!A może mam ciutek TYLKO CIUTEK mniejszy brzuszek bo Hubert mniejszy - i tu wytłumaczenie że masz 3 cm więcej w obwodzie !!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny melduję, że wróciłam - relacja na wizytowym. Może później zdążę Was nadrobić, bo musze ogarnąć w domu, a wyrobić się mam w ciągu godziny. Przepraszam, że tylko o sobie.

Dziewczyny ze spotkania u Natis - z chęcią wypiłabym z Wami kawusię i poplotkowała - super z Was Kobietki!

Położyłam się spać, ale zasnąć nie mogę - a za chwilę północ. Chyba podszykuję sobie trochę na jutro, załaduję pralkę, ułożę ciuchy. Już sama nie wiem. Te noce są męczące, zasnąć nie mogę, a wstaję wcześnie rano.

Ostatnia edycja:
Hej!

Witam się i żegnam bo zaraz do lekarza zmykam.
Wróce, to będzie kawusia gotowana jak wczoraj bo dobrze się po niej czułam:tak: Już się doczekac nei mogę.
Pogoda u nas dzis kiepska- pewnie będzie padać. Mam nadzieję, że widok Helenki mi to zrekompensuje:-D

Miłego dnia, babeczki!

Dzień dobry .
Dmuchawcu - kciukam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&.
My dziś mamy z mężem wycieczkę po salonach samochodowych . Nie chce mi się ale pojadę . Wczoraj wieczorkiem coś mnie skurczybyki łapały - niebolesne , ale 6 pod rząd mi się jeszcze w tej ciąży nie zdarzyło .

Witam weekendowo :) Mamy starszaków, jak Wy przeżyłyście bunt dwulatków ? :) Mam nadzieję, że do czerwca będzie lepiej. Chociaż dziś mnie Jędrek zaskoczył, bo wstał dopiero przed 7, a po tym jak padł wczoraj po 18 byłam przekonana, że najdalej pośpię do 5. Pokazuje mi to moje dziecko charakterek, a ciąża nie sprzyja cierpliwości. Idę sobie inkę zrobić i życzę udanego weekendu mamuśki :)

Witam się z rana.
Dmuchawiec kciuki zaciśnięte :)
Wenusjanka zazdroszczę że siedzisz teraz sama
Julix u nas ten bunt 2latka był bardziej jak mała miała 2,6-2,10 miesięcy... I jakoś przeszło na spokojnie choć nie powiem że jak mi przebiegała przez ulicę a jechało auto i ta się nie słuchała to klapsa w dupę dostawała.

Ja po koszmarnej nocce. Po 23 wstałam cała roztrzęsiona, przestraszona, na przemian było mi zimno i gorąco, dostałam biegunki, bałam się zasnąć, miałam jakieś dziwne myśli że jak zasnę to się nie obudzę :( Ciśnienie skoczyło mi 161/94, puls 120, powinnam pojechać do szpitala ale Wiki do nas przyszła około 1 i jak się we mnie wtuliła tak w końcu stwierdziłam że muszę się uspokoić bo się jeszcze bardziej nakręcam. W nocy kilkanaście pobudek a ostatecznie wstałam przed 7. Do tego wczoraj przez te choróbsko wymiotowałam 4 razy :/ boli mnie gardło, mam straszną flegmę :/ Czy ktoś mnie dobije?

Ja też się witam, wreszcie mam trochę czasu wczoraj przypadkiem mieliśmy w domu imprezę- urodziny siostry, teraz zostało sprzątanie ale solenizantka i reszta gości odsypiają. U nas narazie piękne słońce, ciepło mam nadzieje że wiatru nie będzie.
A moi teściowie dziś wracają z wakacji, to ich pierwsze "prawdziwe" wakacje w życiu jak to teściwia mówi, mieli wrócić jutro.

dmuchawcu-no to kciuki za wizytę, napewno poprawi Ci humor lepiej niż pogoda

mamaWiki
- a teraz jak się czujesz? jak ciśnienie? Z takimi objawami lepiej uważać, choć rozumiem że w nocy ciężko zostawić małe dziecko i szybko do szpitala jechać.

Witam i ja porannie z poranną kawą :)
Dmuchawcu i ja zaciskam kciukaski !!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mama Wikusi, ja nie dobiję tylko utulę. Kochana, uważaj z tym ciśnieniem. Bierzesz cały czas leki ? Niestety z kolejnym dzieckiem ciężej jak coś się dzieje - są dylematy i trudne decyzje. Mam nadzieję, że teraz lepiej się czujesz.
Jak mojego S nie było, co dzień Seweryna szkoliłam co ma zrobić gdy ja zasłabnę czy stracę przytomność. Na szczęście zna wszystkie nr alarmowe, potrafi obsługiwać tel i dzwonić.

Matka Ewa, owocnej wyprawy ! W sumie fajnie chodzić i wybierać auta :)A mężów w tej dziedzinie trzeba wspierać :)

Julix, my na szczęście wszystkie bunty bardzo łagodnie przechodziliśmy. Były ale młody szybko z nich wychodził. Raz, dwa był ukarany ( np. kąt, czy potem chmurki i słoneczka ) i ogarniał się :) Natomiast nie przerabialiśmy takich rzeczy jak uciekanie, rzucanie się na podłogę, krzyki, wrzaski - nie znam tego.
Natomiast właśnie skuteczne w naszym przypadku do teraz są nagrody i brak nagród :) ( czyli plusy i minusy )

Słonecznie dziś u nas. Mam nadzieję, że będzie tak jutro to wyskoczymy na spacer nad morze :) A może dziś olać sprzątanie i pojechać ?
Śnieg w oczach topnieje, w końcu :)

Tam gdzie nie ma słonka przesyłam nasze promyczki !

O i zauważyłam, że 33 tydzień mi się zaczął :):) Jeszcze 7 i wielkie wypatrywanie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny, u mnie trochę lepiej, ciśnienie 125/70 ale puls w spoczynku 120:/ Leki biorę już kilka dobrych tyg na nadciśnienie, a gin mówił że im starsza ciąża tym może być ''gorzej''. Myślę że to może być coś z sercem albo to przez te cholerne przeziębienie (mocne) co mnie męczy :/

Do góry