reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Witam się i Ja :-) Jeszcze w piżamie, Mateusz poszedł po tygodniu przerwy do szkoły i mogę bez wyrzutów sumienia, leniuchować na kanapie :-) Chociaż niebawem wróci do domu, więc czas doprowadzić się do porządku..

Wczoraj byliśmy na zimowym spacerku w pięknym słońcu, a dzisiaj taka śnieżyca, że świata nie widać :crazy: Poszłam wczoraj do żłobka, zapytać, co i jak z naszym miejscem.. Jak mąż zapisywał Tymka w listopadzie, to babka mu powiedziała, że na kwiecień 2014 nie ma problemu, bo jest pierwszy.. a jak ja wczoraj byłam dopytać, to usłyszałam, że na miejsce czeka się ponad 2 lata, że nie ma szans na przyjęcie dziecka w roku szkolnym 2013/2014 i może może dopiero od września 2014:baffled: *******ony kraj! Ktoś musiał zapłacić itp bo to takie zwykłe papierowe listy w zeszycie, ale sam fakt wkurza nieziemsko.. bo ja jakoś nie potrafię tam iść i zapytać: ile i komu, żeby miejsce było? :eek:
Zdołowało mnie to strasznie, bo ja chcę do pracy wrócić. Poza tym może nie tylko chcę, co muszę, bo mamy kredyt na mieszkanie..

Tak jak i Was - zima mnie dołuje :-( Brzuch mi urósł i chyba muszę udać się do jakiegoś szmateksu po nową dostawę bluzek, bo zostały mi chyba 2-3 w które się mieszczę.. :-( Jak zrobi się nagle 20'C to też nie wiem, w czym będę chodzić.. :-(

Z wszelkimi zakupami wyprawkowymi czekamy do kwietnia-termin mam na koniec czerwca, przewidywalny termin CC 21/06-w tym miesiącu wydatki wyprawkowe przeznaczymy na naprawę hamulców w moim aucie, które postanowiło się zepsuć jak stoi pod blokiem:baffled: na podatki:baffled: i wszystkie inne opłaty, które skumulowały się w tym miesiącu:baffled: Ale chyba "zaszaleję" dziś w tesco i może jakiś grzebyczek kupię albo smoczek :-p

reklama
Cześć Babeczki!

My dopiero wczoraj wróciliśmy ze świąt późnym wieczorkiem.Dziewczyny niestety zakatarzone i zmęczone podróżą(7 godzin). A ja tez sie dzisiaj nienajlepiej czuję.

Dziś ma byc decyzja w banku czy dostaniemy kredyt na zakup tej naszej działki ze stodołą. Trzymajcie, proszę kciuki!

Mało Was poczytałam-przepraszam, jeszcze nie znalazłam na to czasu.

Idę chałupkę troszkę ogarnąć.

Xez trzymam kciuki za same dobre wieści jutro!

Mikoto mam to samo... też jestem pełna obaw i w ogóle. Jakoś chyba damy radę:D

Isis zazdroszczę, że u Ciebie śniegu coraz mniej... u mnie od wczoraj pada. Nawet w zimie nie było tak biało!!! dokładnie tak jak na fotce Natis...

Madzia, ale skoro Tymek był już zapisany to jak nagle nie ma miejsca? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja niedawno wstałam. Od dawna nie czułam się taka wyspana. Może to przez ten wczorajszy masaż? Mówię Wam laski było CUDOWNIE!!!!! Mogłabym tak cały dzień leżeć:) Jakby nie te ceny, chodziłabym co najmniej raz w tygodniu...
Niestety nadal męczy mnie katar. Staram się już nie wychodzić z domu, chyba, że trzeba:/ A dzisiaj pierwsze zajęcia w Szkole Rodzenia!!! Strasznie ciekawa jestem jak będzie:))) i czy Piękny zdąży czy będę musiała porwać mamę.

Smile wydaje mi się, że ktoś musiał zapłacić.. masakra.. bo byłam spokojna, że żłobek mamy z głowy, a tu taka niespodzianka. Napisałam, co myślę o tym kraju, ale BB wprowadziło cenzurę :-p
Szkoda gadać. Muszę odkopać auto i pojechać do innych żłobków w okolicy - szkoda, bo gdybym wiedziała wcześniej, to byłabym tam pół roku wcześniej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Daj znać, jak po SR. Ja mam pierwsze zajęcia za tydzień i zastanawiam się, czy iść.. sama nie wiem, po co mi to - chyba żeby do ludzi wyjść.
I wracaj szybko do zdrowia!!

Dziewczyny ze śląska będę monotematyczna - co z naszym spotkaniem??:-D

Marcysiowa mam nadzieję że szpital cię teraz ominie.
Xez mocno trzymam za was kciuki. A w którym tyg teraz jesteś?
Ja też czuję się nie atrakcyjna w ciąży, ale mojego męża coś dopadło i ostatnio aż wstyd się przyznać codziennie :zawstydzona/y: no choć wczoraj była przerwa bo jakaś taka zestresowana byłam po wizycie (ale dzisiaj już ok)

Ta moja aukcja na allegro powinna się dzisiaj skończyć a chyba przez te ich awarie trwa do dzisiaj :( A już tak się cieszyłam że w dobrej cenie upolowałam... jak uda mi się wylicytować w korzystnej cenie to dam znać co to :)
Tak, jak mają jakąś awarię to przedłużają aukcję, żeby "sprawiedliwości stało się zadość" Trzymam kciuki, żeby udało Ci się atrakcyjnie wylicytować.

Dmuchawiec trzymam kciuki za kredyt.

A co do porodów, to wszystko zależy jakie są wspomnienia - wiadomo, nie chce się drugi raz przechodzić gehenny. Ja bałabym się cc ale jak będę musiała mieć to trudno. SN wspominam super i idę z wielką nadzieję, że będzie tak samo albo lepiej...

Załamałam się ....
ZUS odmówił mi wypłaty L4 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo źle wystawiony jest druk , kó.......mać
Zwolnienie wystawione jest 27. 02 na okres od 1.03. i podobno tak nie może być, musi być najpóźniej od 28.02. Je tego nie wiedziała, lekarz też nic nie powiedział. A chciałam mieć jeden dzień na uporządkowanie firmy, oddanie moich obowiązków, zatrudnienie pracownika itd. I dupa blada :/:/:/:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Robaczku a nie da się tego l4 jakoś poprawić? Korekta czy coś? Bo kurcze szkoda kasy. Alez ja tam napisałam w tym poście, powinna się wczoraj skończyć i niby się skończyła ale jednak trwa 24h dłużej i tak jak piszesz przez tą awarię co mieli :/
Dmuchawiec trzymam kciuki za decyzje kredytową (mam nadzieję że będzie pozytywna)
Zbieram się do sklepu po coś na obiad

robaczku, nie! l4 mają prawo wypisać do 3 dni w każdą stronę - tak twierdzi moja lekarka- jak pójdziesz 15. to mogą wystawić od 12 do 18
ja tak mam robione niemalże co miesiąc, bo zawsze mi się kończy dziwnie, albo w sobotę, albo w niedzielę

Fioletowa i nie masz problemu z ZUSem? Mi kilku lekarzy mówiło, że zwolnienie mogą wystawić od dzisiaj. Wstecz nie można. Do przodu to od jutra. Nasza pracownica miała problem, bo nie miała zwolnienia na czas i musiał urlop brać bo lekarz nie wystawił wstecz bo nie mógł.

reklama
Do góry