reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Moj gin mowil mi, ze moze 2dni wstecz na max 4 tyg. Raz tak wystawil i nie bylo problemu.

Sluchajcie a czy w te wakacje dostaniemy kase na urlopy, tzw.grusze? Bo ja np. dostalam 13tke mniejsza o 1/3 z racji ciazowego zwolnienia i nie zdziwie sie jak mi gruszy nie dadza, albo jakas minimalna kwote.

Cześć dziewczynki . Ja z ranka podróżowałam trochę - byłam na herbatce w pracy :tak:. Stwierdziłam , ze się ruszę trochę chociaż już mi wstyd się ludziom na oczy pokazywać - słoń to mało powiedziane .
Robaczku - ale kiszka z tym ZUSem :-(. Ja mam zawsze wystawiane l4 dzień wcześniej i jest ok. Lekarze powinni sie znać na tych przepisach :confused2:.
Dmuchawiec - dobrze , ze już jesteś :tak:. Znów chorótkie :-(. Cytrynka i miodzio i oby szybko przeszło . Kciuki za kredyta &&&&&&.
Xez - trzymam mocno i wierze , ze będzie dobrze . A to od razu założą tą taśmę ?????
MamaWikusi - trzymam za licytację &&&&& a co Ty tam kupujesz tak zawzięcie ????

Kobiety trzymać sie dzielnie jeszcze trzeba bo kawałek przed nami - finisz pod górkę. Ja już też ledwo zipię - a przypominam , że w ciazy ogólnie spędziłam juz prawie trzy lata:rofl2:. Ja nie mogę sie doczekać maluszka - uwielbiam !!!!

robaczku, nie! l4 mają prawo wypisać do 3 dni w każdą stronę - tak twierdzi moja lekarka- jak pójdziesz 15. to mogą wystawić od 12 do 18
ja tak mam robione niemalże co miesiąc, bo zawsze mi się kończy dziwnie, albo w sobotę, albo w niedzielę
Też myślałam, że można.
W uzasadnieniu napisali, że można 3 dni później o ile te 3 dni są to dniami wolnymi od pracy - czyli w piątek wystawione zwolnienie od poniedziałku.
Można wystawić 3 dni do tyłu o ile przez te 3 dni nie było się w stanie chodzić do pracy. A niby, że tak jak ja mam wystawione to nie można. Może i by się tak nie czepi gdybym miała najniższe składki.

Też myślałam, że lekarz się zna. Kurcze. Fakt że to ja chciałam dzień później ale przecież mógł mi powiedzieć. :angry:Po cholere mi zwolnienie jak kasy nie dostanę , to wolę pracować :angry:

Dobita jestem tą info.
Do tego właśnie S pojechał na tydzień do stolicy i zostałam sama :( i to bez auta :/

I mi się ryczeć chce :(:(:)

MamaEwa laktator nowy ale z licytacji. (Niby tylko wyparzony był i nie używany) ale teraz zastanawiam się po prostu nad nowym. Koleżanka mi poleciła mi te: Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i w sumie nie wiem ;P Wieczorem jak nie wylicytuję tamtego to kupie chyba coś z tych własnie ;P
Bozzz ale kobieta w ciąży jest niezdecydowana :-D
A licząc ciąże to będę w nich łącznie około 80-81tyg czyli 560-570 dni hehe :p

Robaczku doczytałam że lekarz może wystawić l4 3 dni wstecz ale 1 do przodu (chyba że jestes u lekarza w pt to od poniedziałku czyli od następnego dnia roboczego)

Ostatnia edycja:
No właśnie, czyli dziś może wystawić od dziś lub od jutra, a nie od pojutrza :(:(:( Chyba, że to piątek, wtedy od poniedziałku - tak napisali w uzasadnieniu :( Ale czemu lekarz mi o tym nie powiedział??????????????
Czekam na tel od księgowej ma coś wymyślić, pewnie będę musiała przejść się do gin, by coś napisała, że się pomyliła, cokolwiek. Tak tego nie zostawię.

Robaczku może uda się z tej sytuacji wybrnąć i wypłacą Ci pieniądze. Trzymam kciuki za to
bedzie_ok.gif

dmuchawiec &&&&&&&&&& trzymam mocno kciuki!!!

Fioletowa, mamaW mogłabym kopiować to co piszecie w temacie porodów więc się tylko podpinam pod Waszymi wypowiedziami bo myslenie i odczucia mam identyczne :-)

Xez, Marcysiowa &&&& za Was też Kochane trzymam kciuki :***

Przepraszam ze tak po krótce ale Mały niedawno poszedł spać, jestem w locie pomiędzy robieniem obiadu, wybieraniem kafli itd itd

Ściskam Was wszystkie mocniutko życząc lepszego samopoczucia i humorku w te zaśnieżone białe dni :****

reklama
Dmuchawcu dużo zdrówka dla córeczek. I kciuki za kredyt :)

Robaczku trzymam mocno kciuki, żeby sprawa się wyjaśniła i
żebyś dostała kasę:tak:
Ja już po obiadku leże sobie. Troszkę z grubsza ogarnęłam mieszkanko. Od
wczoraj coś brzuch mi się ciągle spina. Chyba z tych nerwów :( Noc jednak będzie
najgorsza :( No nic trzeba wytrzymać ...

Właśnie dzwoniła do mnie połozna, że w systemie wychodzi, ze nie jestem
ubezpieczona. Dziwne bo jestem z Julią u męża i ją bez problemu przyjęli do
szpitala, wszystko ok a u mnie takie problemy. Zaraz mnie szlag trafi

Ostatnia edycja:
Do góry