reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry.

Nocka jakoś dziwna - równo co 2 godziny pobudka na siusiu i piciu. I głupie sny - kupiliśmy z Aro 2 trumny ( jako meble do mieszkania) i urnę z jakimiś prochami (że najlepiej czymś takim się czyści brudy) :baffled:

I już po śniadaniu - sałatka grecka bez sera, bo przecież post ścisły. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu to nie tylko mięsa nie wolno, nabiałów jajek też. Nawet z ryb najlepiej śledź w oleju. Ja już sobie powiedziałam, ze dziś stosuję tylko post jakościowy - ilościowy sobie odpuszczam.

Trochę jeszcze poleżę, może dośpię (bo jakaś niemrawa jestem), pakowanie i jedziemy do rodziców.

Spokojnych i udanych przygotowań, Ewelina :happy:

Anula, współczuję pogody. U nas może słońca nie ma, ale o 5 rano było tylko -2 i nic nie sypie.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam . U nas też zima wróciła - i to jeszcze jak !!! Wali śniegiem , biało jak na Boże Narodzenie :no:.
Mały w brzuszku od 6 nie chce spać i cały czas aktywny . Zjadłam musli z mleczkiem . Na obiadek mam ruskie - teściowa wczoraj przywiozła :tak:. Jakiś śledzik na kolację i tyle. Jak post to post .
Musze dzieciom koniecznie kurtki zimowe wyprać bo w nie będą miały w czym do kościoła pójść . A myslałam , że nowe , wiosenne założą . Co to ma być !!!???? Gdzie ta wiosna ????:crazy:

I ja się witam,
Śnieg u nas też pada. Dosłownie załamać się można :(

Fioletowa - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!Spełnienia marzeń i samych radosnych chwil !

Kari, przykro mi z powodu dzieciątka koleżanki. To straszne, brak słów :( (*)
Co do wyprawki to ja też chciałbym, żeby zrobiła się sama. Może po świętach będę miała na nią natchnienie.

Dzika, a Ty na tyłek powinnaś dostać. Wiem, że masz dobre serduszko i pomagasz ale jesteś w CIĄŻY i masz się oszczędzać na maxa !!!!! Nikt nie będzie Ci miał za złe, że Ty tylko będziesz prosić o pomoc.

Chyba święta zrobię na odwal się, nie mam całkowicie nastroju na pieczenie, gotowanie. Muszę się zmusić i wyskoczyć choć jajka kupić i zrobić jedno ciasto. Miałam ochotę jeszcze dwa dni temu ciasteczka w kształcie jajek piec ale nie mogę się za nie zabrać :( Może po południu...

MatkaEwa dobrze, że mówisz o wypraniu kurtek zimowych ....też muszę to zrobić bo w czym pójdzie do kościoła ?? Na pewno nie w wiosennej.

Witam kochane
U nas tez śnieznie i zimowo. Macie rację Bozonarodzeniowe i naprawdę trzeba ubierac zimówki, Matka Ewa ja nie mam wiosennej jeszcze to mnie to cieszy, i szczerze mam nadzieję, ze przejdziemy od razu w lato i wystarczy mi posiadany polarek bo szkoda mi kasy na namiot na chwilę:-DDzisiaj o 12 wyjeżdżamy już na Święta do mojego taty. Wszystko spakowane już w aucie.P musiał do pracy na chwilę, wraca i ruszamy. Oby dróg nie zasypało. Staramy się jakoś atmosferę stworzyć i cieszyć się Wielkanoca, chyba nam się udaje pomału. Efekty możecie zobaczyć na moim blogu, i nowy kolorek tez tam jest, bo włoski po latach blondu przefarbowałam...dość odważnie.
Aha jesli, któraś chciałaby mnie w znajomych na FB to piszcie na priwa bo tak sobie zdałam sprawę z tego, ze żadnej z was nie mam.

Zdrowych, spokojnych, udanych Świąt Kochane.
:-)

Witam,

U mnie widok za oknem jak u _anuli, zamiast wózka wczoraj mogłam sanki kupić:/ ta zima chyba NIGDY się nie skończy:( Kurcze zawsze lubiłam jeździć autem, ale ostatnio miałam kilka dziwnych sytuacji na drodze i teraz normalnie się boję:( jeszcze w taką pogodę:((((

Fioletowa wszystkiego najlepszego!
Robaczku wypranie tych zimowych kurtek to super pomysł, ale jak zrobię to dzisiaj to przy tej pogodzie nie wiem kiedy wyschną:/ nie wiem jak jutro pójdę święcić:(

Jadę zaraz do mamy, zrobimy 2 mazurki i sernik... dla mnie to pierwszy raz (Piękny stwierdził, że muszę się w końcu nauczyć piec:p) jak wyjdą ładne to wrzucę fotki:)

Ogólnie humor mi dzisiaj dopisuje mimo pogody... przez te zakupy czuję, że czerwiec coraz bliżej:))))

Wszystkim których już nie będzie życzę Wesołych Świąt, smacznego jajka i mokrego (nie śnieżnego) dyngusa:))))
2669239-happy-easter-vector-card.jpg

Załączniki

• 2669239-happy-easter-vector-card.jpg
    2669239-happy-easter-vector-card.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 30
A ja do rodziców zabieram obie kurtki - zawsze trzeba mieć nadzieję, że pogoda się zmieni na lepsze. Po za tym u nas już przebija się słońce i temperatura 2 na plusie. :szok:

Powoli wszystko pakuję (materiały remontowe, co nam teść zostawił, papierki do załatwienia zaraz po świętach, jakieś ciuchy itp). Aro wróci zapakuje w auto i ruszamy. Już chce mi się jechać - zmienić troszkę otoczenie...

No tak - Wielki Piątek, a mnie na zachcianki wzięło...:crazy: I znów prawe dolne żebra bolą i rozpalone. Już se zimną chusteczkę przykładam, bo nie mogę wyrobić. Mikołaj - może byś się tak wyeksmitował do innej części brzuszka?:-(

Ostatnia edycja:
reklama
witam się kochane
jak rano sie obudziłam przed 7 to pomyślałam że dziś chyba będzie cieplej bo wiatr przestał wiać i śniegu nie było mówię sobie skocze do miasta pochodzić troszkę po sklepach ale już po 8 zmieniłam zdanie bo patrzę a tam taki grupy śnieg sypie i teraz jest juz biaaaaaało i sypie nadal śnieżyca jak w środku zimy więc plany wyjścia do miasta legły w gruzach :wściekła/y:

a ja jestem mile zaskoczona bo miały być skromne święta a tu wczoraj przyszedł mój ZUS a dziś zwrot z US szok po 2 tygodniach !! więc po świętach szał wyprawkowy :-D

fioletowa kochana wszystkiego najlepszego spełnienia wszystkich marzeń

niektórzy już wybywają na święta i nie będą juŻ na bb więc już teraz życzę
WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIAT SMACZNEGO JAJECZKA WESOŁEGO ZAJĄCZKA I MOKREGO DYNGUSA oby po świętach zaświeciło w końcu słoneczko :tak:

Załączniki

• 523998_10200910073624787_1337592910_n.jpg
    523998_10200910073624787_1337592910_n.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
Do góry