reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dobry wieczór :-)
Miałam dzisiaj zabiegany dzień. Byłam z mama na zakupach, potem ją odwiozłam, byłyśmy w kościele, mama robiła fasolkę po bretońsku to się załapałam ;-) a ja zrobiłam dzisiaj pierwszy raz ciasto milky way i jest pyszne :-D nie mogłam się oderwać :-D

kochana ja uwielbiam te batoniki.. może wrzuć przepis w odpowiednim wątku :-):-)

to i ja dorzucę moje dekoracje świąteczne z zeszłego roku, w tym jakoś nie mam natchnienia żeby coś nowego robić.
Nogi mnie bolą w kolanach ale nie puchną, chyba mnie coś pobiera bo oczy i głowa takie dziwne a jeszcze musiałabym trochę posprzątać..
miłego weekendu :-)
Obraz 049.jpgwesele wakacje12 1323.jpg

Załączniki

• Obraz 049.jpg
    Obraz 049.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 36
  • wesele wakacje12 1323.jpg
    wesele wakacje12 1323.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 33
reklama
witam sobotnio

i znów jak zwykle po meczu możemy zaśpiewać ..nic się nie stało ....:baffled:
ja oglądam tylko takie ważniejsze mecze jak ten wczoraj (porażka ) i euro oglądałam jeszcze a tak to nie oglądamy meczów nawet mój m nie przepada wczoraj na meczu poszedł się kąpać bo stwierdził że nie będzie sie denerwował :baffled: za to synek oglądał i odpowiednio komentował haha uśmiała się chociaż z niego :-D
ps. winę zawsze można zgonić na zamknięty dach hahah:-D;-)

ja na swieta tez nic nie robię specjalnego na pewno gdzieś pojedziemy do rodzinki a to tylko 2 dni więc po co szaleć tak z tym jedzeniem potem tylko się wyrzuca :baffled: sprzątać też nie sprzatam jakoś szczególnie bo brzuszek nie pozwala i tak jak natis bardziej się nastawiam na majowe porządki na narodziny Dari i będę już w bezpiecznym czasie ciąży to nie będę sie tak bać bo nie wydarowałabym sobie jakbym przez sprzątanie wylądowała teraz na porodówce :baffled:
natis super że zakupy udane ja też wczoraj byłam u nas w hurtowni i łóżeczko które chciałam zamówić na allegro w tej hurtowni jest tańsze !!!! więc też pod koniec kwietnia zbieram męża i tam wszystko kupimy przynajmniej wszystko dotknę zobaczę a też przy większych zakupach dają spory rabat więc na allegro mi się nie opłaci

u nas słonce swieci ale jest -10 !!!!! :wściekła/y:

paulus jak córeczki po nocy mój ma mokry kaszel :baffled:

ach mam ten wózek już i nie mogę sie już doczekać tych spacerków z córcią ach gdzie ten czerwiec :baffled:

miłego weekendu

Ooooo Widzę więcej kibicek! :tak::-)
Szkoda, że kibicujemy nie tej drużynie.... :no: Przykro się robi jak naszych tak "biją"... :-( I złość ogarnia:wściekła/y: A na siatkarzy tyle kasy nie ma... Nie rozumiem. :no:
Natis: nie skracaj swoich postów- fajnie się je czyta!!!:tak: Ja mam tak jak Ty- jak wyjdę na zakupy, to kupię coś chłopakom, a na mnie szkoda mi kasy, albo co, ale i tak jestem zadowolona, że oni będą mieli coś nowego. :tak:

Melduję, że jestem kolejny 1kg do przodu... W sumie 5kg. :zawstydzona/y:Kurde... A to jeszcze 3 miechy... Już na wadze mam 8 z przodu!:szok::szok::szok:

no szkoda ale wczoraj te 2 szybkie gole to był szok :szok: jeszcze się nie rozkręcił mecz a już było 2:0 :baffled: ale mi się śmiać chciało z komentatora on taki optymista mówi dopóki piłka w grze wszystko się może zdarzyć a pod koniec jak już było 3:1 mówi że powoli nadzieja zaczyna gasnąć hah :zawstydzona/y: no szkoda że chłopaki znowu zawiedli miliony kibiców :baffled: byli pewni że z Ukraina wygrają

anielek tez mam już 8 z przodu co się przejmujesz 5kg ja ma +15:zawstydzona/y:
na spacerkach z maluszkami szybko zgubimy zbędne kg

teri: no oby, bo ja to pomału jak jakaś rotunda wyglądam, a na pewno tak się czuję...;-) Już nawet teraz człowiek by się więcej poruszał, ale jak widzę ten śnieg, to odechciewa mi się... :baffled:

I ja się sobotnio witam !
Ta, mecz, szkoda na nich kasy i czasu. Jest tyle chłopaków z zamiłowania do piłki, tyle dzieciaków na podwórku kopie i nie mamy porządnego składu :(
Moi po pierwszych minutach stracili zapał do oglądania, a tylko słyszałam śmiech S i wściekłość Sewerka :D

A i ja się pochwalę, że po południu jedziemy zobaczyć wózek :) Mam nadzieję, że będzie super i że na tym zakończę poszukiwania.
Wczoraj tak posiedziałam i przeglądałam neta, sporo, sporo muszę pokupować :(

Natis, jeżeli mogę się spytać ile dałaś za leteksowy materac ? ja zastanawiam się czy lateksowy czy kokos gryka z pianką.
Z rozmiarem piersi mam podobnie :D dziś tekst S z rana " znowu Ci urosły...":baffled:

Słonko dziś świeci ale mróz na dworze. Śniło mi się że zaraz po świętach będzie + 40 st ! :)

Ok zabieram się za sprzątanie puki coś energii we mnie. Miłego dnia !

edit, właśnie dostrzegłam, ze 30 tydzień mi się zaczął HURA !

Ostatnia edycja:
Witam się!

Mąż mój z samego rańca pognałl sprzatac w garażu, a ja z pszczołami jak zwykle sama. Nadal zimno straszliwie, choć niebo bezchmurne i słoneczko ładnei świeci.

Anilku- nie wiem czy słyszałaś o naturalnych metodach kierowania płodnością? Zrobłam sobie kursy- podstawowy i nauczycielski, żeby móc tej metody nauczać i miałam egzaminy dyplomowe- w lutym pisemny, wczoraj ustny:tak: Najbardziej się cieszę z tego, że mam to juz za sobą i moge skupic się na czym innym- na dzieciątku w brzuszku konkretnie bo ta ciąża jest dla mnie cała zabiegana, chwilami zapominam o niej:-D

Asiulka dekoracje śliczne! Zwłaszcza jajeczko mi isę podoba:tak:

Natisku- zazdroszcze zakupów. Może wkleisz choćiaz kocyki?

My nie mamy telewizora więc meczu nie oglądaliśmy- ale to może lepiej:sorry2:

Co do wagi to i u mnie 8kg na plus. Zaczęłam się ostatnio czuc grubo:-( Boczki mi jakieś takie smieszne wyrosły na biodrach z tyłu- masakra! A najbardziej zgrubły mi nogi:szok:

Robaczku- mój mąż z tym samym tekstem co do moich piersiołów:-D

Idę po kawe bo jeszcze nie piłam.

i ja się witam sobotnio :)
Wczorajszy mecz.. porażka ale sędzia też moim zdaniem dał ciała w kilku sytuacjach.
Ale nocka do bani :/ Raz że wstawanie na siusiu, dwa mała dostała ataku kaszlu i do 6 nie pospałam, później niby spała ale marudziła więc tak na czuj czuja spałam :/
Słonko za oknem ale -8C :szok: gdzie ta wiosna?
Robaczku mam ten sam dylemat co ty odnośnie materacyka. Też nie wiem który wybrać.
Anlek +5 to nie dużo jak na ten etap ciąży.
Ja u siebie zauważyłam tendencję do gromadzenia wody. Wczoraj na wadzę 72,4 dzisiaj po śniadaniu i kawce 72,1 a i palce normalne. Z dzisiejszej wagi wychodzi +7,4.
Spokojnego weekendu. My o 17 mamy imprezkę :) Ale już przed 15 zbieram się do teściowej żeby baloniki nadmuchać i takie tam :)

reklama
hej

ja korzystam z poranka, mały maltretuje tatę
a potem tata jedzie po rowerek i też będę miała dziecko z głowy

on dalej troszkę gorączkuje, ale przynajmniej dziś coś zjadł

pozostałym chorym szybkiego powrotu do zdrowia

a mi się oko przypomniało, nie wiem czy znów do okulisty nie pojadę, mam nadzieję że to tylko jakieś wysuszenie, czy co, bo boli tak jak w styczniu jak mi oko młody podrapał

palin ja z paczkami mam spoko, u mnie wożą, bo poczta jest w jednej miejscowości - od nich jeździ listonosz, u nas nie ma poczty, a jak wystawią awizo to zawożą do trzeciej miejscowości -tam jest oddział

paulunia wiem co czujesz, ja mam nadzieję że mi młody wyzdrowieje szybko żeby w środę ogarnąć ten szpital
a jak nie to nie wiem co będzie, jak teraz czekaliśmy kilka miesięcy, to następny termin może mi się pokryć z usuwaniem migdała
oby wyzdrowiał
a za was trzymam kciuki, żeby nie chorowała

dmuchawcu gratuluję egzaminów

ja na święta nic nie robię - u nas tradycyjnie - śniadanie u moich rodziców, a potem pojedziemy do rodziców Adama
a w poniedziałek chyba ja zrobię imprezę, bo w Wielki Piątek mam urodziny, a znając teściów będą chcieli wpaść

mikoto fajnie że w aptece cię obsłużyli poza kolejnością
mnie w realu zawsze do pasji doprowadzają - koleś z browarem wpycha się przed ciężarną

kingusia no i fajnie że ząb załatwiony

Do góry