reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
I ja też się witam :)
Wczorajsze spotkanie z koleżanką bardzo się udało :) Gadałyśmy tak jak byśmy widziały się wczoraj ostatni raz a nie 4 lata temu:) Przy okazji spróbowałam nowego szejka z mca :) Pychota ale czemu taka mała porcja? :) Wiki 21.03 ma urodzinki i nie wiedziałam co jej kupić, zabawek ma cały pokoik więc po namyśle stwierdziłam że kupie jej 'wiosenną'' kurteczkę bo takowej nie ma :) (link w wątku zakupowym)
Odwiedziny męża kuzynostwa też ok :)
Betty moje kondolencje a na pogrzeb nie idz jak nie czujesz się na siłach.
Oj ja też widzę te miny jak mówię że 2 księżniczka :/ szlag mnie trafia bo, to że druga babeczka to gorsza jest? :/
A co do brzucha startowałam z metra a teraz 14cm na + (114) a waga 6,5kg na +. z Wiki już było ponad 10kg.
Miłej niedzieli

Betty - wyrazy współczucia .
Robaczku - zdziwiłam się jak pisałaś o ketonalu ale nic nie gadałam bo nie jestem lekarzem . Wiem , ze to silny lek przeciwbólowy i wiem , ze może nieźle krew uszkodzić . Moja koleżanka miała podawany ketonal ( w dużych ilościach ) jak dysk jej wypadł i teraz ma takie problemy z krwią , ze nawet skierowanie do onkologa miała z podejrzeniem białaczki .
Spotkanie ze znajomymi udane jak zwykle - posmialismy się :tak:. Dzieci zorganizowały zawody judo :baffled: już myślałam , że się zatłuką ale wszyscy wyszli z tego bez szwanku ;-) na szczęście . Dobranoc .
Ja też byłam mega zdziwiona, ale ona mi jeszcze na kartce napisała ! Kilka razy się pytałam czy to na pewno ketonal. I jeszcze jednaj z nas też gin mówił o ketonalu ( ale dokładnie nie pamiętam komu ) więc wówczas potwierdziło mi to. Na necie też poczytałam, że lekarze pozwalają stosować .....Ale jeżeli jest bezpieczniejsza maść i skuteczna to lepiej nie sięgać może faktycznie po ketonal.

MatkaEwa, MamaWikusi, cieszę się że spotkania zostały zaliczone do udanych :)

Dzień zaczęty leniwie. Trwa licytacja o robienie śniadanka :D Wszyscy głodni ale nikomu nie chce się iść do kuchni. Ja na szczęście miałam przy sobie nektarynkę :)

Hubert od wczoraj strasznie leniwy. Może dwa razy poczułam delikatny ruch a tak to cisza. A ostatnio to dawał czadu. Powoli dopada mnie schiza ....

Witam się! Po dłuuuugiej przerwie w pisaniu, bo trochę Was podczytywałam, ale zazwyczaj kilka postów bo...usypiałam z kompem na kolanach... :/

Anisiaj - dziękuję za pamięć o mnie ;) Zyjemy i mamy się dobrze :)

W skrócie (postaram się) tego co u mnie - w środę byliśmy na usg - potwierdził się synek, pan dr wszystko szczegółowo pokazał, łącznie z jego męskością :-) także sukieneczek różowych niepozakładamy... I mnie pewnie teraz zbesztacie ale... miałam jednak cichą nadzieję na dziewczynkę, i ostatnio jak na złość w sklepach, ciuchlandach to różowe ubranka się do mnie uśmiechały... Ech:-(

No ale dzidzia zdrowa, no i... zaczęło mnie przybywać - od ostatniego pomiaru - uwaga w styczniu (tak, dawno) mam 2,5 kg na plus (mogłoby tak zostać :p) Mam nadzieję, że jak wiosenka przyjdzie (chociaż ja się pytam - czy ktoś jej drogi odśnieżył żeby mogła przyjść ??!! ) to się moje menu na bardziej zdrowe zmieni... i rosnąć będzie tylko dzidzia a nie ja - ale wymyśliłam :-D

Przepraszam, że nie odpiszę do każdej, ale jeszcze Was nie ponadrabiałałam. :zawstydzona/y:

Będę miała do Was giga prośbę - potrzebuję jakieś inspiracji - idą święta, i chciałabym jakoś chałupę ustroić, łącznie z firankami, obrusami, i "pierdółkami" świątecznymi - obrusy, które mój dostał ostatnio tak wsadziłam, że nie możemy ich znaleźć... :/ ściany mamy żółte - dość intensywne, a meble ciemne, wenga czy jakoś tak. Nigdy nie miałam problemu z takimi rzeczami, a teraz jakaś... "blokada"? :/

No i druga kwestia - to menu świąteczne - robimy święta u nas, przyjeżdża moja mama i chciałabym aby jak najmniej było do zrobienia gdy ona przyjedzie. Marzy mi się własnej roboty mazurek - ale nie mam sprawdzonego przepisu, no i jeszcze coś na przystawki - nie mam pomysłu :/ Plis, pomóżcie :D

A, i zapomniałam - mam pracę!! :D Przez marzec co prawda na zleceniu, ale od kwietnia robimy umowę o pracę. Póki się dobrze czuję to będę pracować ile wlezie - takiego mam powera do pracy tam, że aż się sama dziwię :-D:-D

robaczku cwaniaro :-D
dzień dobry wszystkim
my już po śniadaniu, po kąpielach, słońce świeci, ale jeszcze ten ble śnieg leży
musimy coś wymyślić na spędzenie dnia, bo inaczej młody nam od kompa nie odejdzie...

Ariena cieszę się, że pracę masz !!! Hura ! Będzie łatwiej :)
Pomysłu na święta niestety nie podeślę sama mam z tym problem. Mam tylko fajne ciasto taki a'la mazurek. Na kruchym spodzie polanym kajmakiem, takie totalnie proste ale pyszne i mało skomplikowane. Wezmę od mamy dokładny przepis do podam na kulinarnym.

Dziewczyny- od kilku dni mam na jednej połowie twarzy suche, zaczerwienione plamy. Nic na to nie działa:-(A wygląda to nieciekawie:no:. Nie wiem juz co z tym robić. Zawsze miałam tłusta cerę, a teraz to jakaś masakra:-(

Dmuchawcu, ja prawie od początku ciazy mam takie zmiany suche, czerwone na buzi, przy Zuzi tez tak miałam a po porodzie wszystko zeszło jaj ręka odjal.. To na pewno od burzy hormonów :) nie martw sie więc!

U nas w Warszawie tez dzis słoneczko, tylko żeby jeszcze ciepłej było !!!

ja ostatnio generalnie niezle sypiam, czasami brzuszek pomeczy ale raczej od wzdec ;) nie od dzidzi :p muszę sie pilnować, żeby nie podając wieczorami :D

milego dnia dziewczynki!

Betty- przykro mi z powodu twojej straty, ja podobnie reaguje na pogrzebach, wybierzesz sie tam za parę dni, to nawet lepiej będziesz miała czas za pożegnanie, przemyślenia...

Dziewczyny zapraszam na 100 dniówkę do mnie

tort.jpg

My dziś jaz zwykle wybieramy się do mojej mamy na obiad,
humormam zepsuty od czwartku nie chce sie rozpisywać ale w skrócie wygląda to tak ze mój szwagier oznajmił (nie zapytał się) teściowi ze w połowie kwietnia ma mu wyremontować dom (stan deweloperski, wiec jest trochę roboty, dodatkowo gdzies trzeba jeszcze sufity zrobić). Teściu dla swojej córki zrobi wszystko choć oni mogli by ekipę wynająć, stac ich, mają gdzie mieszkać (mają 2 mieszkania w Zakopanym i 3 w Krakowie które wynajmują) ale po co płacić, tylko takiej roboty nie robi się w pojedynkę, to remont na 3-4 miesiące. A problem w tym ze tesciu ma co robić, on ma niewielkie pole które obsadza w wszystko co możliwe ziemniaki, zboże, jarzyny- lubi to robić, mały sad, kury, króliki, brojlery ma zajęcie na całe dnie, jest emerytem to co cieszy, my kopiliśmy jeszcze 160 m kostki brukowej która mieliśmy kłaść w kwietniu (maż z teściem bo samemu tego się przecież nie robi) jak on z pielgrzymki wróci (właśnie w połowie kwietnia), teściu jeszcze miał ogrodzeni robić, nawet materiał ma (no ale to moze poczekać) a ten idiota szwagier nawet nie zapytał teścia czy nie ma nic zaplanowanego, jak by nie wiedziała że nam się dziecko ma urodzić wie tylko ze w połowie sierpnia on zawsze wyjeżdża na 2 mc. do Niemiec do znajomego "bałera")
Trochę namieszałam, ale w skrócie myślałam że to on mi pomoże z dziećmi a teraz wychodzi na to ze to ja jego roboty muszę przejąć (mąz i teściowa pracują co drugi dzień od 8-22-24, dodatkowo w sezonie często codziennie). Niby z tamtymi rzeczami Bardzo dużo roboty nie ma 1-2h dziennie ale ja z dwójką małych dzieci sama zostanę i jeszcze to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wkurzyłam się bo tej kostki nie można zostawić, wszędzie leżą kamienie na których ja bym juz nie raz kostkę skręciła a co dopiero Ewa, pyzatym my płaciliśmy za materiał 6,5 tys. tak to tą kase mogliśmy w giełde wpakować, niech pracuje.

Zobaczymy jak to się rozwinie, wiem ze macie większe problemy ale ja się naprawde wkurzyłam na szwagra i szwagierkę mój M. zawsze powtarzał że ona myśli tylko o sobie, żeby ona miała wygodnie.

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 23
Cześć Kochane!
hej.gif
Pogoda wymarzona
cool1.gif
Piękne słońce - nareszcie!

Betty przyjmij szczere wyrazy współczucia.

Co do ketonalu, to sprawa wydawała mi się podejrzana od samego początku
czekam.gif
Z tego co wiem jest podawany w bardzo silnych bólach - ja unikam wszelakich leków odkąd jestem w ciąży, walczę naturalnymi sposobami, jeżeli tylko taka sytuacja zaistnieje
pojedynek2kd3.gif
Teraz zastanawiam się jak mam walczyć z katarem alergicznym
chytryke2.gif

ariena gratuluję synka! My nadal nie znamy płci. Super, że udało Ci się z pracą
uscisk2.gif
Ja już nie mogę się doczekać kiedy wyciągnę moje ozdoby wielkanocne
brawo2.gif
Jajka i kicaje
zajac1.gif
W zeszłym roku było u nas tak:
Zobacz załącznik 545728
Zobacz załącznik 545733
Zobacz załącznik 545735

W tym roku mam inne pomysły i mam nadzieję, że po w Wielkim Tygodniu już wszytsko będzie na swoim miejscu
taniec1.gif

reklama
Czesc dziewczyny,

Czytam Was, ale jestem w kiepskim nastroju. Po wizycie u gina mam jeszcze wiecej lezec, w domu poruszac sie minimalnie (lozysko nisko schodzace). Nie wiem czy da sie wiecej lezec, ale po 4mcach juz mam kryzys. Mowie do gina,ze myslalam, ze ostatnie tygodnie beda latwiejsze, a on do mnie, ze w trudnych ciazach ostatnie tygodnie sa zwykle najgorsze. Pocieszyciel :) Na szczescie Zosia silna, zdrowa 1200g.

Czytam i trzymam kciuki za kazda mocno.

Betty, bardzo mi przykro. ja nie bylam na pogrzebie babci, ze wzgledu na nakaz lezenia. Niestety, pewne sprawy sa niezalezne od nas.

Korba, dobrze, ze juz w domku, odpoczywaj duzo :) a jak Twoj psiak sie czuje? Lepiej juz?

Ariena, gratuluje synka :)

DzikaBez, gratuluje 100dniowki!

Milego dnia wszystkim!

Do góry