reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Kobietki, ja już po obiedzie. Najadlam sie jak.bąk:-) nawet nie chce mi się nogą ruszyć. A muszę jeszcze po obiedzie pozmywac. Położyłam się na chwilę to może nabiorę i sił i chęci.

Wisieńka
dobrze, że odrazu poszłas na kolejną wizytę.

Isis jak już uporasz się z porządkami to pochwal się zdjeciami nowych wnętrz.

Ta pogoda jest dołująca. Ja chcę słonca i wiosenną pogodę!

Edit: Zwlokłam się i umyłam naczynia:sorry: Zaparzyłam sobie herbatę żurawinową i oglądam Czterdziestolatka :cool2: Miałam w planach umyć podłogi, ale zostawię to na późny wieczór:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
ech robaczek - mój młody to się pospieszył z zębami, drugi tez pewnie tak będzie miał
3,5 miesiąca jak mu jedynki wyszły, masakra pogryzione sutki i tyle było pożytku z wczesnych zębów
ja bym się cieszyła jak dziecku później wyjdą

Halo

U nas po wizycie: większa dawka magnezu + aspiryna (fioletowa Ty też bierzesz prawda?)

Dom posprzątany, karpatka zrobiona, kolejne pudła popakowane.

Wieści z frontu:
Kolejny pokój opanelowany i tyle :dry: Może w przyszłym tyg się więcej ruszy...Mam już dosyć!!

Fioletowa, to faktycznie szybko. Ciekawa jestem czy nasi drudzy synkowie będą się podobnie rozwijać do pierwszych :)
Mi się wydaje, że Hubert będzie przeciwieństwem Seweryna i będzie wymagał większej pracy by wpoić zasady :)

Ależ cisza:sorry:

Sara a u mnie dzisiaj wszystko na raty:eek: I tak chodzę z kąta w kąt, a to się pokładam, sprawdzam co chwilę, czy któraś napisała, ale czerwcówki dzisiaj imprezują:-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Oj na szczęście juz za mną ale jak pisze Matka Ewa dopiero jak urodzę zdrowe dziecko będę spokojna. Dzika Bez waży 1100gram, ciąża tydzień młodsza niż na suwaczku, nie wiem dlaczego mi się tak liczy na nim dziwnie ale waga z tygodnia na suwaczku. Wymiary też większe, pokazują 28tc.A mój gin cóz wyjaśnił mi wszystko o co pytałam i stwierdził, ze robienie usg będzie najbardziej zasadna za 2 tyg, czyli miesiąc od ostatniego ale chyba nie jest kobietą i nie wiem co to znaczy czekać, zamartwiać się i mysleć. Dobrze ,że mamy ten abonament w Lux medzie bo pewnie cięzko by mi było tak szybko znaleźć jakiegoś gina z opiniami w miare dobrymi.
Ogólnie u mnie ta ciąza strasznie nerwowa. Ciągle coś. jak nie dzieci chorują i szpital, i operacje i moje zdrowie nie do końca ok , to problemy u mojego P w pracy gdzie wypłaty poobcinali masakrycznie...wiecznie coś. Mam nadzieję, ze synuś nie bedzie płakał po całych nocach po tych nerwach.

Mam już poszykowane ubranka po Mili, w tym tygodniu pofotografuję i wystawię na alle to dam linka.
Na małego zostało mi sporo rzeczy białych, błękitnych i czerwonych. Body mam 15 z krótkim i 12 z długim rekawem. To z czzasów kiedy robilismy zakupu dla chłopca, który zamienił się w Emilkę w 33tc:-DI się przydało. Ale wszelkich sukieneczek i różowości mam około 100 szt w rozmiarze 0-3-6 miesięcy już po wywaleniu tych podniszczonych.

Wisieńka ale się strachu najadłaś. Dobrze że tak szybko poszliście na następną wizytę i okazało się że wszystko jest dobrze :) A Mały ma piękną już wagę :)
Fioletowa no to synkowi szybko ząbki wyszły, u nas były około 7-8 miesiąca dwie dolne jedynki a dopiero na roczek następny ząbek :)
A co do porównywania coś czuję że teraz mnie to nie ominie :/ druga synowa rodzi 1,5mc po mnie. I już teściowa pyta a ile przytyłaś... bo E tyle i tyle... i takie tam inne.
My już po urodzinkach, było fajnie ale była sytuacja w której aż żal mi się zrobiło E (oczywiście żal bo ileż można wymyślać i zmyślać żeby zwrócić właśnie na siebie uwagę?) a to nie pierwsza jej taka akcja więc wiem że to było udawane. A teksty teściowej typu a ty tak Asiu to nie miałaś co nie? :dry: Mamo miałam ale ja nie chodzę i się nie skarżę na każdym kroku a lekarz mówił że takie uroki ciąży... heh dobrze że męża mego nie było bo by padł ze śmiechu :)
Postanowiłam że do mamy zadzwonię ale nie jutro... muszę zebrać siły w sobie.

Halo dziewczyny:))

Ale tu dzisiaj cisza... ja właśnie popijam szampana bezalkoholowego i oglądam TV. Dzień zleciał baaaardzo leniwie i jutro pewnie będzie podobnie. Dziewczyny czy Was też tak plecy bolą? Ja całą noc spać nie mogłam ból straszny:( nie wiem już jak leżeć. Czuję się coraz bardziej słoniowato a brzuch z dnia na dzień coraz większy!

Betty bardzo miło ze strony teścia, że pamiętał:)))

MamaWikusi współczuję z powodu choroby mamy i trudnej sytuacji:( 3mam kciuki żeby relacje między Wami się poprawiły!

Natis Ty tak nie szalej. Wiem, że energia Cię rozpiera, ale wiesz..ostrożnie:) dbaj o siebie i Małą:)

Robaczku gratuluję 28 tygodnia!!! :)

Paulunia a więc Twój dzień kobiet romantyczny i praktyczny:D tak jak u mnie. Dostałam kwiaty i płyn do chłodnicy! :D

Justa jajko super, jak już zrobisz swoje koniecznie się pochwal:) szkoda, że nie mam takiego talentu...

Wisieńka no co za lekarz! domyślam się co musiałaś przeżywać, masakra! dobrze, że wszystko jednak jest dobrze!!! Mam nadzieję, że szybko o tej całej sytuacji zapomnisz.

Madzia fajny aktywny weekend, zazdroszczę! Szczególnie tego, że bez gotowania:)) co do porównań... mnie nawet nie przyszłoby do głowy żeby się z kimś porównywać... przecież każdy jest inny, a mnie by to pewnie w depresję wpędziło:p

Sa_raa cierpliwości... remonty mają to do siebie, że w końcu się kończą! dasz radę, pomyśl jak za niedługo będzie pięknie:p

reklama
Do góry