reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

MamaWikusi, przykro mi z powodu mamy. Teraz pewnie się do siebie zbliżycie, a wasze relacje się poprawią, tylko trochę szkoda, że w takich okolicznościach. Oby wszystko się dobrze skończyło

Natis, z tego co pamiętam, to lekarz kazał Ci jak najwięcej wypoczywać... Nie forsuj się za bardzo i życzę udanego spotkania;-)

reklama
u mnie też słonecznie za oknem, a w rzeczywistości na dworze strasznie zimno, chętnie zabrałabym się za mycie okien i pranie firanek, a potem już wyjmę ozdoby świąteczne, ale boję się, że na mycie okien to troche zimno i może mnie owiać, dlatego jeszcze z tym poczekam...
ja dzis nie mam pomysłu na obiad, chyba zrobie na szybko frytki ale co do nich?
Chciałabym się dzis zabrać za zrobienie takiego jajka:
jajko.jpg
ale nie wiem czy mi tak wyjdzie, bo nie jestem dobra w robótkach ręcznych, będę musiała poprosić męża o pomoc:-) miłego wekendu i zdrówka dla chorujących życzę

witam sobotnio. Ja od rana porządeczek robię:tak:, też mam jakiś napływ energii . Dziś schabowe na obiadek.
Dmuchawiec , Teri - dobrze że już lepiej u Waszych dzieciaczków.
Natis - zwolnij kochana proszę . Jeszcze dwa miesiące i będziesz hasać :tak:
MamaWikusi - niedobrze , że u mamy gorzej ze zdrowiem .
Robaczku - ale przyspieszyłaś !!! chyba mi na finiszu uciekniesz :tak:.
Sara - i jak po tej wizycie ????Nie pisałaś chyba co z brzuszkiem ??? Chyba , że przegapiłam...

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za słowa... Chce się do niej odezwać ale nie wiem jak zacząć. Może po prostu zadzwonię i zaproszę ich na urodziny Wiki i rozmowa jakoś sama się potoczy.
Natis ja wiem że masz zabezpieczenie ale nie szalej tak kochana
Justa nie wiem jak u was ale u nas jest bardzo zimno, może faktycznie wstrzymaj się z myciem okien.
A jajo jest super :)
My z Wiki po spacerku porannym, gołąbki wstawione :) Zostało tylko odkurzyć i ewentualnie umyć podłogi :)

Witajcie dziewczyny.
Myslałam, ze się wykończę. Mila chora, problemy z kasą i jeszcze okropna wiadomośc u gina! Powiedział, ze macica od ostatniej wizyty nie urosła wcale i jest nadal na poziomie pępka.Kazał się nie stresować. ALE JAK!!! I zrobic kontrolne usg za 2 tyg, miesiąc po ostatnim. Zapytałam go co to może oznaczać, bo jak mi nie powie to i tak naczytam sie w necie. Powiedział mi, ze na tym etapie ciązy to prócz tego, ze może nic nie oznaczac bo jestem wysoka a dziecko mogło zmienić ułożenie i wszystko bedzie ok, to jest ryzyko, ze dzidziuś nie rośnie i wtedy coś z nim się dzieje, jakiś problem. Oczywiście wyszłam i net. A tam choroby genetyczne, wady rozwojowe, wady wrodzone, wirusy, zakażenia wewnątrzmaciczne i ogólnie źle. Nie wytrzymałabym 2 tyg więc P szybko umówił mnie do lekarza do Lux medu. Tamten zbadał mnie bez usg, bo w lux medzie taka procedura, że usg to osobny dział. Lekarz był starszy i pewnie szkolony na badania bez usg, tylko dotykowo. Stwierdził, ze wszystko wygląda bardzo dobrze i macica wydaje się być w porządku do swojego wieku ciązowego. Ale dla mojej spokojności dał mi skeirowanie na usg. Tam pani doktor, bardzo konkretna i dokładna sprawdziła naszego malucha milimetr po milimetrze. Mały bardzo nisko ulozony, głowa pod spojeniem, co wyjaśnia moje problemy z chodzeniem i sikanie po łyżeczce, nogi zawinięte jeszcze nad głową, taki cyrkowiec i kopiący po szyjce. Dlatego macica mogła niżej się ułozyć. Wszystko w porządku;nerki, żoładek, kręgosłup, mózg, pęcherz, serduszko, nosek, raczki, nózki i wszystkie wymiary.Jest większy nawet niż wiek ciązowy o ponad tydzień. Pooglądaliśmy go jak szaleje z łzami w oczach. Wyszłąm jak na skrzydłach z gabinetu.
Musze teraz dojśc do siebie bo jestem psychicznie wykończona

Wisienka nie zazdroszczę lekarza. Ja nie lubie takich co coś ewentualnie znajdą ale nic z tym nie robią. U ciebie wystarczyło dokładnie badanie USG i problem wyjaśniony. Spokojnie. Będzie dobrze. A dr google nie czytaj. Mój lekarz mówi, że albo on mnie leczy albo dr google i mam wybrać. Nie ma co czytać w necie bo tam tylko same złe rzeczy są.

reklama
Wisieńka -wiem jak to jest bo mam 38 i też cały czas mnie prześladują lęki różnego rodzaju . Niby wizyty kolejne i usg są ok ale dopóki nie urodzę zdrowego dzidziolka to będę miała stracha :-(. Chyba wszystkie tak mamy ...

Do góry