reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

NAdrobilam Was:-D:tak: Jestem z siebie dumna:tak:

_anula kuruj się i oby nie było tak źle!

Betty2309 powiadają ze kazda ciąża jest inna, widać to prawda. U mnie w sumie obydwie wyglądają podobnie, ale teraz jestem bardziej świadoma wszystkiego i jeszcze bardziej na sieie uważam.

Dziewczyny też mi się często śni, że rodzę, albo coś z moją ciążą w roli głównej no i sex też dosyć często, może dlatego że wyposzczona jestem....:zawstydzona/y:

Aśka1987 Ty to masz dobrze z tymi mężowymi obiadkami na codzień :) Zazdroszczę, bo ja czasem to już nie mam pomysłu...dobrze ze w weekendy mężuś coś zrobi.

teri114 a wiesz ze jak M. robił te bułki to też sobie pomyślałam o jagodziankach.... mniam... teri114 ale Ty masz kobieto sny!

Korba32 bardzo ładnie! Oryginalnie z tą tapetą ;) PS. A we śnie to w niezłej roli wystąpiłas:-D

Kari a ja tam Ci współczuje naprawdę, nie będę Cię oceniać, wyobrażam sobie, że musi byc ciężko i trudno podjąć jakąś drastyczną decyzję. Sytuacja wydaje się być patowa. Bo to nie jest łatwe....Nie jest łatwo wszystko zerwać, skończyć, odejść, bez środków do życia, nawet jak jest źle to człowiek w tym tkwi bo nie widzi innego wyjścia. Myślę, że na początek spóbuj coś załatwić aby kasa szła na Twoje konto, albo dogadaj się z chłopem niech Ci przelewa chociaż troszkę na jedzenie, tak na początek a potem zastanowisz się co dalej....

MamaTrójki zgodzę się z Tobą co do poradników wszelkiej maści, warto przeczytać ale nie ma co brać tego jako wyrocznię.

natis oby ten opad brzusia to tylko chwilowe było.... jeszcze do maja masz trochę czasu, wypoczywaj teraz. Imprezka widzę była udana :tak: (ładne mieszkanko)

emka01 mi glukoza wyszla ok więc musisz szukac w necie, chyba ze ktoras z dziewczyn jeszcze cos podpowie?

dmuchawiec jak jestes dobrej mysli po egzaminie to znaczy ze zdasz :)

fioletowa my ostatnio też spróbowaliśmy nawet się udało, ale byłam trochę zestresowana, jednak w ciąży moja głowa myśli głównie o ciąży i nie mogę się zrelaksować, ale M. zadowolony był bardzo:tak:

My dziś spędziliśmy dzień w domu. Odpoczynek, tv i leniuszkowanie. Mielismy jechac do znajomych w odwiedziny, ale nie zdazylismy, kolezanka miala termin na za 2 tygodnie, a dziś wlasnie urodzila. Poród trwał 1,5 h, urodziła córkę 4kg:tak: Szczęściara:tak: Jak ja bym chciała urodzić chociaż w 6h :tak:.... pożyjemy zobaczymy.....

Zapisałam synka na zajęcia przygotowawcze do szkoły muzycznej. Ma chłopak do tego talent, gra na keybordzie i widać że się do muzyki garnie całym sobą. Puki ma chęci będziemy go wspierać i zobaczymy może w kwietniu uda mu się zdać egzamin do szkoły muzycznej. W każdym razie będziemy próbować:tak:

Mamie zrobili gastroskopię ale dzięki Bogu nic złego nie znaleźli, teraz czeka ją jeszcze tomografia jamy brzusznej i trzeba czekać na badanie i może będzie coś więcej wiadomo co z tym guzem trzustki i czy te bóle które ma to aby na 100% od trzustki, czy jeszcze od czegoś innego. Trzeba być dobrej myśli.

Dziś spędziłam 2 h w necie na oglądaniu wózków wszelkiej maści.... już sądziłam, że jestem na 100% zdecydowana na chicco trio enjoy a teraz to już sama nie wiem....(taki mam mętlik w głowie)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Natis fajna fotka:-) Wypoczywaj teraz po tych imprezach:-)
Kobra fajny salon:-)
Ja dzisiaj świetnie sie czulam a jak pojechalismy na kawe,zaczal mnie brzuch bolec i nici z kawiarni. Zrobilismy zakupy w polskim sklepie i w ksiegarni po czym wrocilismy do domu. Wzielam nospe,polezalam i jest dobrze. Nawet maly bol jest dla mnie stresem bo w sumie to mnie nic nie boli. Pomijajac czasami bole zwiazane z zaparciami ale te juz rozpoznaje:-) Najwazniejsze ze juz przeszlo.
Dobranoc, spijcie dobrze:-)

Fioletowa ha ha ha twoj synek tak jak moje corki. Najpierw Blaka byla nasza antykoncepcja a teraz Gaja:-) Tylko cos czlowiek zaczyna od razu jest:-) Wczoraj udalo sie ale i tak chwile po lezala miedzy nami bo ona 'nie moge spic w moim loku' No coz niech korzysta poki malego nie ma:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale się za Wami stęskniłam :sorry: Próbowałam w wolnej chwili Was podczytać, ale co i rusz coś się działo i już musiałam odchodzić od kompa.

Oj to był męczący weekend - naodwiedzaliśmy się rodziny i znajomych. Byliśmy na wystawie Star Wars (fotki z mistrzem Yodą mają dotrzeć do mnie niebawem to się pochwalę). Włosy poszły pod nożyczki - wyszła duża zmiana, choć niby aż takich długich włosów nie miałam. Wydaje mi się, że fryzjerka jeszcze je za długie zostawiła, ale może być. Przed samymi świętami będę znowu to je jeszcze bardziej skróci.
Teraz już na swoich śmieciach. Już leżę, bo nie mam siły nawet siedzieć. A Mikołaj grasuje - skąd on ma jeszcze tyle energii? Najgorsze, że upodobał sobie prawą stronę i wypycha mi pożebra (albo on sam, albo pcha tam jakieś organy - trudno mi określić). Strasznie to boli :no:

Jak czytałam o Kari to mi tylko oczy coraz bardziej wychodziły i kopara opadała coraz niżej. Jak można tak się znęcać nad własną rodziną? Brakuję tylko, żeby podniósł rękę na nią lub Adasia.

KARI
- trzymaj się i walcz o siebie i swoje dzieci !!!

Jutro glukoza i inne badania :dry:

Dobranoc. Spokojnych snów ;-)

hejka dziewczynki wieczorkiem :):)
Ja wkącu dostałam klucze do mieszkania własnego i troszke ulżyło mi na sercu i zakończyłam topór z mamą i jaka kochana córcia dostałam kaske na remoncik tzn na kuchenkę i na podłogę do dziecinnego pokoju i od jutra malowanie ale ręce mi opadły jak zobaczyłam w jakim stanie jest mieszkanie jak je oglądałam przed kupnem to wyglądało cudnie ale cóż zrobi sie wszystko po woli aby było po mojemu oki uciekam poszukiwaniem dywanu do pokoju chłopców i może firaneczki

natis korba ale macie super mieszkanka :szok::tak: ja też lubię co chwilę coś przestawiać zmieniać :tak:
w piątek była u mnie siostra cioteczna z córeczka 1,5 roczku i w parę chwil moje mieszkanie gdzie każda rzecz ma swoje miejsce wyglądało jak po przejściu huraganu :szok::-D i zdałam sobie sprawę że już niedługo mój poukładany trochę pedantyczny świat się zmieni :szok: i już wiem że koniecznie muszę kupić blokady na wszystkie szafki komody itp :-D mała wywaliła wszystkie rzeczy z szafki a potem sama do niej weszła i tam siedziała :-D aaaaa i trzeba nacieszyć się ciszą jak zaczęli się z moim Dawidem ganiać i piszczeć to łoooooo :szok: jej ja już się tak przyzwyczaiłam do ciszy i porządku w domu że ciężko będzie chyba się odzwyczaić :sorry2::zawstydzona/y:

zazdroszczę Wam zerwania z celibatem u nas trwa od września :zawstydzona/y::cool: i nie widzę szans na poprawę jeszcze długo długo :eek: może z tego wynikają te dziwne sny :sorry::zawstydzona/y::-D ciekawe która dzisiaj dopuści się zdrady z moim m :-D:-);-)

Nika ja też jestem zdecydowana na chicco trio enyoy i nawet juz nie wchodzę na wózki bo wiem że jak się zacznie oglądać to potem sie wszystko miesza i nagle pojawiają sie wątpliwości dlatego mam wybrany model i temat wózkowy zamknięty dla mnie w kwietniu zamawiam chicco i problem z głowy ;-)

marcelinowa ja pije kawę inkę z mlekiem max 2 x dziennie a z biedronki to dziewczyny chyba pisały o neskafe creme czy jak to sie tam pisze ale nie jestem pewna

Palin u mnie z prawą strona to samo Daria pcha mi sie pod prawe żebra aż syczę z bólu :dry: fajnie że weekend udany

ja dzisiaj miałam dziwny bo 2 razy sie rozpłakałam sama nie wiem o co :eek: tak mnie jakoś naszło :cool:
a zadzwoniłam do siostry i ta nie poznała mnie po głosie nie mogła uwierzyć że to ja mówię :eek: mówi że mam tak zmieniony głos że jak nie ja :szok: ja jej mówię że jak patrze w lustro to tez czasem sama siebie nie poznaje tak mi dziwnie też wyglądam jak nie ja może dlatego że jestem spuchnięta i mam taka okrągłą twarz :eek: no ale głos to mnie zaskoczyła :eek: wogule czuje się obco we własnym ciele :cool:
dobra nie marudzę mam chyba gorszy dzień

słodkich snów babeczki ;-)

Ostatnia edycja:
hejka dziewczynki wieczorkiem :):)
Ja wkącu dostałam klucze do mieszkania własnego i troszke ulżyło mi na sercu i zakończyłam topór z mamą i jaka kochana córcia dostałam kaske na remoncik tzn na kuchenkę i na podłogę do dziecinnego pokoju i od jutra malowanie ale ręce mi opadły jak zobaczyłam w jakim stanie jest mieszkanie jak je oglądałam przed kupnem to wyglądało cudnie ale cóż zrobi sie wszystko po woli aby było po mojemu oki uciekam poszukiwaniem dywanu do pokoju chłopców i może firaneczki

Gratulacje :tak: Super , że masz już klucze, a pomału sobie wszystko zrobicie;-)

Cieszę się , że podoba Wam się kochane nasz salon:-) Ja się cieszę , że już prawie skończony, jeszcze tylko pozostaje nam poczekać na resztę mebli:happy2:

Jutro glukoza , idę z Robaczkiem więc pewnie szybko miną te 2 godzinki, miłej nocki;-)

No to Korba, Robaczek, Paulunia - pijemy. Na zdrowie ;-)

Glukoza.jpg

Dziewczynki powodzenia dzisiaj na glukozie:)

Mnie dzisiaj czeka wizyta w pracy. Jadę podrzucić L4, chyba już ostatni raz bo od nowego miesiąca przenoszą się do Sosnowca, a tak daleko jeździć mi się nie chce! Może pojadę tam raz... z ciekawości gdzie będę kiedyś pracować:p

Korba ślicznie urządzony pokój!

Ponawiam swoje pytanie, czy któraś bierze OMEGĘ? ale tak żeby to nie było w zestawie witamin tylko sama OMEGA? jeśli tak podajcie jakiej firmy proszę...

reklama
Nika ja też jestem zdecydowana na chicco trio enyoy i nawet juz nie wchodzę na wózki bo wiem że jak się zacznie oglądać to potem sie wszystko miesza i nagle pojawiają sie wątpliwości dlatego mam wybrany model i temat wózkowy zamknięty dla mnie w kwietniu zamawiam chicco i problem z głowy ;-)

Ja sobie ten wózek 3 w 1 upatrzyłam tutaj :

Chicco Trio Enjoy Głęboko-Spacerowy-GARNET cena 763.99 PLN

I to nie jest sciema, to faktycznie jest cena za wszystkie 3 czesci + gadżety (pisałam do nich w tej sprawie)
A Ty za ile chciałaś kupić? Może masz jeszcze taniej, ale to chyba już nie możliwe:confused:
Masz rację od tych wózków to ogłupieć można....

Do góry