MamaTrójki
Fanka BB :)
ja w 1 ciaży miałam cukier w moczu wysoki krzywa wyszła minimalnie nad granicą normy potem miałam druga z obciażeniem 75gram glukozy-horror ale wyszła na granicy-minimalnie poniżej miałam .Cześć dziewczyny Mam nadzieję,że Was nie wkurzam tym ,że wpadam co jakiś czas i ciągle o coś pytamJesteście zżyte,prowadzicie tutaj czasami dość poważne dyskusje,często chciałoby się coś dopowiedzieć,poradzić ale głupio tak wtrącać się jako ta z tych mało znanych.
Chciałabym was zapytać jak Wasze badania obciążenia glukozą?Ma któraś problem z cukrzycą? Mi niestety wynik wyszedł taki,że musze przerzucić się na dietę,dużo fajnych informacji znalazłam już w necie,specjalistyczne stronki na ten temat,więc gdyby któraś chciała to prześle linki.
Miłej niedzieli
potem byłam na krzywej dobowej w szpitalu kłuli mnie przed posiłkiem po i 30min po i wyszło na granicy-wiec scisła dieta i mieżenie cukru -dałam rade chociaz np nawet bółki czy ziemniaki dziwigały mi cukier jabłko 1 duze i potem godzinka przerwy ale za to białkowe rzeczy mogłam do woli i jagody mogłam jesć z naturalnym jagurtem-jaagody zwierają substancje działajacą delikatnie jak insulina-ważne zeby wykryc i trzymać di8ete przy 2 ciazy cukrzycy brak a teraz-niewiem cukru w moczu brak ale cukier w moczu sam w sobie podczas ciąży nie swiadczy jeszcze o niczym ale po glukozie mna telepało serce mi sie łomotało oczy w wytrzeszcz i ręce mi drżały wyniki w wtorek