reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witam porannie
mam wyrzuty sumienie hehe bo odkąd siedzę w domu to nie lubię weekendów ;-)
zamiast się cieszyć że spędzam czas z rodziną to wolę środek tygodnia, jak nikt mi d...y nie zawraca ;-)
no ale może to kwestia samopoczucia? bo może było by inaczej gdybym była w pełni sprawna?
wczoraj czułam się strasznie, dziś jest lepiej, zaraz trzeba będzie iść na jakieś śniadanko

Fioletowa, ja mam chyba podobnie :D wczoraj jakieś deprechy miałam, dzis jest lepiej, lubię zorganizowany tryb tygodnia ;) dziwne jakieś jesteśmy czy co? :p

reklama
Witajcie po-weekendowo :-)

Podczytuje Was od rana i ciagle jem coś słodkiego :-D mąż musiał po drożdżówki iść :-D śmiał się bo powiedziałam że inne chciałam ale i tak jem :-D

Dzisiaj wizyta więc mój M. wziął sobie wolne ;-) musze się czymś zająć do tej 15.

Trzymajcie kciuki za poznanie płci :-)

Dziewczyny powodzenia na glukozie :tak:

Witam :)

Dolaczam sie do lakomczuchow, u mnie lodowka sie nie zamyka :szok:
No i do klubu ociezalych i polamanych tez :-D Jak nie spojenie, to kregoslup, to nie wiem jak siedziec, bo mi niewygodnie (maly sie pcha pod zebra), stac nie bo nogi bola ;-) Zwariowac mozna.

Co do snow to dzisiaj snilo mi sie, ze bede miala blizniaki i byla rozpacz ze bedzie cc, a m. nie mogl wziac tyle urlopu, zeby sie starszym zajac i mi pomoc... ;-)

Dzika - nie wiem co sie dzieje i co za czasy, ze tak ciezko zajsc w ciaze, donosic i jeszcze zdrowe urodzic :-( Najbardziej robi mi sie przykro jak wlaczam wiadomosci i codziennie widze ile ludzi swoim dzieciom cierpienia funduje. W tym momencie mysle sobie, jak musza przezywac to osoby, ktore bardzo pragna dziecka, a nie moga spelnic swojego marzenia o rodzicielstwie... Zycze, zeby sie Twoim znajomym i bliskim wkrotce udalo przytulic zdrowego maluszka.

Dmuchawiec - ciesze sie, ze dobrze poszo i trzymam kciuki za wyniki

Kingusia
- kciuki za poznanie plci :)

Powodzenia na wizytach, glukozach, zdrowka potrzebujacym i milego dnia!

Korba32 salon super, strasznie mi się podoba :)

Natis ale masz fajny domek :)

dmuchawiec teraz to pozostaje nam czekac na wyniki testu :) ale na pewno zdałaś:) A co do płci to na 100% będziemy wiedzieć przy porodzie :)

RobaczekII a ja się zebrać na glukozę nie mogę :/ Chyba jutro pójdę. A dziewczyny bo idę prywatnie i powiedzcie mi mam ''zażyczyć:p'' sobie pobrania po 1h i 2h czy tylko po 2h?

misianka gratuluje otrzymania kluczy :) a mieszkanko powoli zrobicie po swojemu :)

NikaMD
Jak u nich zamawiałam odpisali mi:
Witam serdecznie ,
Niestety ale ostatnia sztuka wózeczka podczas inwentaryzacji okazała się powystawowa na naszym magazynie,w najbliższym czasie nie przewidujemy dostawy , dlatego też zmuszeni jesteśmy anulować zamówienie
Z wyrazami Szacunku
Erdanowska Natalia

Był wtedy jeszcze dostępny niebieski więc jak mi napisali że nie ma czerwonego to zamówiłam od razu niebieski i facet miał do mnie pretensje że złożyłam drugie zamówienie :szok: Też do nich pisałam i nawet na ''czacie'' z babką gaworzyłam i niby były dostępne ''do wyczerpania zapasów''....

Kingusia91 trzymam kciuki za poznanie płci :)

Ale się dzisiaj wyspałam :) Pospałam do 9 :) Nadrobiłam Was i teraz zaczynam mieszkanko ogarniać :) Później jakiś spacerek a w między czasie BB :))

zapomniałam się pochwalić, że miałam wczoraj 100-dniówkę:laugh2:

DMUCHAWIEC super, że jesteś zadowolona z przebiegu egzaminu. To już połowa sukcesu

NATIS piękne mieszkanko:)
widać, że imprezka się udała. Minka Natalki jest na to najlepszym dowodem. Czego to się nie robi, by dzieci uszczęśliwić. Ja na ostatnie urodziny Wiki musiałam rozwiesić w ogródku jakieś 100 balonów, bo tak sobie zażyczyła, ale potem miło było popatrzeć, jaką miała zadowoloną minę, uśmiech w ogóle jej z twarzy nie znikał

KORBA Fajnie wyszło z tą tapetką. Efekt końcowy super. Uwielbiam oglądać takie rzeczy, niedługo mi będzie to potrzebne, jak będziemy wykańczać nasz domek, zawsze można coś u kogoś podpatrzeć

WENUSJANKO, KORBA ja też mam fioła na punkcie remontów i urządzania, przestawiania, jak za długo nic się nie zmienia, to już chodzę chora i wymyślam coś nowego. Co do remontów, to ostatnio odnawialiśmy dwa lata temu, ale już nie będziemy nic robić, bo też mieszkamy w starym mieszkaniu, więc nigdy nie będzie takiego efektu jak bym tego chciała. Odświeżymy tylko sufit, bo nie ma sensu pakować kasy w coś, co i tak nie jest nasze. Mam nadzieję, że jak przyjdzie czas na kolejny remont, to juz się wprowadzimy do swojego domku:)

co do seksu, to u mnie odpada. Nie myślę nawet o tym, chyba za bardzo skupiam się na dziecku. Mój M czasem mnie namawia, zapewniając, że przecież nic się nie stanie, ale zdaje sobie sprawe, że tylko on by miał z tego przyjemność, więc woli poczekać. Trochę mi go szkoda, ale... nadrobimy w swoim czasie

FIOLETOWA ja jak pojechałam do szpitala, to o 10rano mnie przyjeli, a 12.15 już urodziłam. Każdy był w szoku, że tak szybko jak na pierwszy poród, ale wtedy byłam bardziej wysportowana, więc pewnie dlatego:blink::rolleyes:. Ciekawe, jak to będzie tym razem...

No, widzę, że nie tylko ja miałam doła...

KINGUSIA trzymam kciuki, żeby tym razem maluszek się pięknie ułożył i żebyście poznali płeć:tak:

ROBACZKU, KORBA (i chyba jeszcze ktoś) powodzenia na glukozie

Cześć Kochane!!!

Ja dzisiaj po kiepskiej nocy - spać nie mogłam, co godzinę siku, a co zasnęłam to dzwonił budzik z lekami.
Do tego mam jakiś dziwny śluz, ale jak woda - przeźroczysty i jak woda. Macie też taki???? Już zaczynałam schizować w nocy, choć teraz już lepiej. Ale ciągle sprawdzam czy znów coś nie cieknie - jak jakaś maniaczka. Mała dzisiaj, w sumie od wczoraj, wyjątkowo aktywna - to chyba dobrze, co???

KORBA, ROBACZEK, i.... - trzymam kciuki za Was kochane drinkujące glukozę!!!!

MISIANKA - gratulacje!!! i powodzenia z remontem!

ANUSIA, FIOLETOWA - ja też z tych dziwnych ;-). Miałam fajny zeszły tydzień, ale dzisiaj delektuję się ciszą i spokojem. Też mam taki czas, że najlepiej się czuję chyba sama ze sobą - jak nie muszę za bardzo gadać, słuchać itd.

TERI, NIKA - ja z Natalką miałam ten wózek. Po wtopie z Tako kupiłam używany Chicco Trio Enjoy. Używkę kupiłam wtedy za 800zł, nowy kosztował pod 2tys., więc jestem w szoku z cen jakie pokazujecie. Wózek był bardzo fajny, super gondola, lekki, łatwo się składa. Minusem jak dla mnie jedynie było dość ciężkie prowadzenie w lesie czy na jakiś wyjazdach - raczej to miejski wózek, ale bardzo fajny.

TERI, ANUSIA - mam takie same obawy jak Wy - też z tych pedantycznych osób jestem, poukładanych. Natalka 8 lat, samodzielna jest. Jakieś wyjście, impreza - wszystko już było bez problemów. Przeraża mnie trochę wizja krzyku, chaosu i zmęczenia, ale... i tak się nie mogę doczekać i kocham moją Lenkę nad życie!!!

KINGUSIA - zaciskam kciuki za wizytę i za poznanie płci :-) i wybór koloru do pokoju ;-)

MINNIE - integruję się z Tobą w bólu kręgosłupa. Dziewczyny co mogę z tym zrobić??? Ja już ledwo się ruszam. Ból niesamowity... :-(

WENUSJANKA - nieważne w jakim stylu ma się mieszkanko / dom - ważne, że nasze, z duszą i urządzane z serduchem. A jak mówisz "skansen" ma pewnie wspaniałą duszę, którą ciężko nieraz odnaleźć w nowoczesnych wnętrzach :-). Pochwal się proszę jakimiś zdjęciami...

MADZIA - każda najmniejsza zmiana pokoju, nawet zmiana koloru firanki czy poduszek jest fajna i bardzo odmienia mieszkanko :tak::tak:. Musisz pokochać swoje mieszkanko i zobaczysz, że mam rację :).

SMILE - niestety nie pomogę Ci z Omegą...

DMUCHAWIEC - bardzo się cieszę z udanego egzaminu i trzymam kciuki za 5-tkę :-)

BETTY - gratuluję studniówki!!!! Dziś to już tylko 99dni :-)

Ostatnia edycja:
ja na chwilkę :( wczoraj pojechałam do ambulatorium u rodziców i trafiłam na dyżurującego lekarza uwaga ! emerytowanego chirurga :/ osłuchał mnie stwierdził że czysto a ja charczę jak nie wiem ale ok :/ po czym powiedział żebym kupiła sobie mucosolwan czy jakoś tak i nie piła tylko inhalacje robiła :/ nie wykupiłam tylko chciałam się dziś dostać do lekarza na osiedlu u nas i co? Pani doktor przyjmuje od 8-9:30 i nawet pomimo ciąży i temperatury nie zgodziła się mnie przyjąć :/ paranoja po prostu - niby zarejestrowałam się na jutro na 13 ale jakoś nie mam ochoty już do niej iść :/ ale jak będzie gorzej niż dziś to nie omieszkam sobie zrobić jutro afery w przychodni :/ Dziś już nie miałam siły :( Jeszcze dzisiaj popołudniu basen z Tosią :( ehhh obym wytrzymała :( idę leżec dalej. Przepraszam że Was nie nadrabiam i nikomu nie odpisuję ale nie mam siły - jeszcze dawno mnie tak nie zmogło. Duszący kaszel :( taki tchawicowy i do tego straciłam głos :( ehhh przynajmniej Wam kochane życzę miłego dnia

anula współczuję - wiem co przechodzisz, bo u mnie poprzedni tydzień tak wyglądał, w czwartek jak miałam napad kaszlu to myślałam że urodzę...
teraz z dnia na dzień coraz lepiej, ale jakże się cieszę że mogę siedzieć w domu i nie wychodzić, u nas odwilż...

reklama
Anula -szybkiego powrotu do zdrowia !!! I ludzkich lekarzy
Natis - dużo tego śluzu masz ???? Nie strasz kobieto :-(. Kiedy masz wizytę u lekarza ???? Będę spokojniejsza jak Cię zobaczy:tak:. Mi po leczeniu dowcipnym ilośc śluzu zdecydowanie się zmniejszyła - chyba rzeczywiście jakiś początek infekcji tam był . Ale na sikanie nocne tez wstaję po trzy razy a już byłam przy jednym.
Betty -rzeczywiście pierwszy poród miałaś exspresowy !! Mam nadzieję , ze blisko szpitala mieszkasz bo drugi jest zazwyczaj jeszcze szybszy :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry