reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

dziewczyny ja juz po, wszystko dobrze! UFF:) 11w4d, CRL 48,6, serce 156/min, przeziernosc 0,8mm, data porodu 5 czerwca. wszystko w normie!:)
malenstwo pieknie fikalo nozkami:))

badanie przez brzuch, niestety lekarz beznadziejny jak chyba wszyscy w medicover, spoznil sie 15 min, pozniej sie okazalo ze na jeden aparat usg maja dwie osoby w kolejce, jak weszlam powiedzial mi ze szybko bo mamy tylko 15min... nienawidze tego medicoveru! no ale najwazniejsze ze wszystko OK, moge juz oficjalnie mowic ze jestem w ciazy i wiecie co, chyba pojde sobie na pierwsze ciazowe zakupy :)))))

gratuluje :) i ciesze sie razem z Toba ze z dzidzia wszystko w porzadku :) , ja jeszcze niestety przed wizyta ,hihi byle do srody:)

reklama
powiedzcie mi jak to jest z kwasem foliowym czy odstawiamy go po pierwszym trymestrze? zupełnie nie pamiętam jak zrobiłam przy córce....amnezja jakas:confused:

ja biore kwas foliowy razem z witaminami pregnancare i witaminy bede brala do konca ciazy,takze wychodzi na to ze kwas foliowy tez;) , z synkiem byla taka sama sytuacja tyle ze inne witaminy;)

ale foliku juz nie?
tez mam zestaw witamin które zawierają kwas foliowy ale przez 12 tygodni brałam dodatkowo folik a teraz chyba odstawie i bede na samych witaminach. co myslicie?

tak Ci kazala ginekolog? brac witaminy i do tego jeszcze osobno kwas foliowy??
hmm mi od razu kazala odstawic i wybrac jedna rzecz bo witaminy zawieraja w sobie wystarczajaca ilosc kwasu foliowego ,ktora powinno sie dziennnie spozywac. pamietam ze w poprzedniej ciazy ginekolog mowil mi to samo :)
ja bym na Twoim miejscu brala same witaminy a folic odstawila. ale najlepiej bedzie jak zapytasz sie swojego lekarza:)

Dybryyy!
jesoooo ale naskrobalyscie wczoraj :-D ale dobrze dobrze przynajmniej jest co czytac ....gorzej z pisaniem u mnie . widze ze nie tylko u nas liche przytulanka a raczej ich brak :sorry2: . A ja wczoraj od popoludnia do nocy pryktycznie obejmowalam porcelanowego bozka:crazy: z przerwami oczywisicie ale jestem wykonczona i glooooooodna a nic nie moge zjesc . udalo mi sie dzisiaj wszamac kawaleczek chleba z maslem i czekam na efekty:sad: juz mi pomyslow brak co moglabym zjesc zeby tego nie zwrocic.
Jesli chodzi o witaminy to mi gin zapisala jakies tam co maja w skladzie kwas foliowy ale nie moge ich brac bo mi po nich jeszcze gorzej z ledwoscia uda mi sie lyknac sam kwas foliowy i to najlepiej w nocy albo krotko przed snem. tak samo mialam w poprzedniej ciazy witamin brac nie moglam tylko sam kwas foliowy i bralam go do 14 tygodnia

josie gratuluje udanej wizyty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
jesli sie juz dzis nie pojawie to zycze mielgo weeeeekenduuu;-)

dziewczyny ja juz po, wszystko dobrze! UFF:) 11w4d, CRL 48,6, serce 156/min, przeziernosc 0,8mm, data porodu 5 czerwca. wszystko w normie!:)
malenstwo pieknie fikalo nozkami:))

Gratuluje, cudne wieści :)
Na zakupki jak najbardziej wypada iść hahaha

Jesteśmy na identycznym etapie ciązy, ciekawe co tam u mnie, a wizytke mam dopiero 29. Cięzko sie czeka :(

EDIT: Pomyliłam sie, tydzien różnicy :)

reklama
asiia_:7809432 pisze:
Assia

Idz do irlandzkiego surgery i popros o toxo, bez problemu ci to zrobia. Wiem bo pytalam, plus w szpitalu na pierwszych badaniach tez mozesz poprosic i tez zrobia
Nie martw sie

ja w szpitalu powinnam miec wizyte dopiero 12 stycznia ;O ,ale w klinice jak bylam powiedzieli ze szpital musi mi przelozyc wizyte jeszcze na ten miesiac z tego wzgledu ze jest to ciaza blizniacza. maz wczoraj do nich dzwonil i prawdopodobnie w przyszlym tygodniu bede leciec do nich na badania.
a powiedz mi prosze czy badania na toxo tutaj w irlandi nazywaja sie tak samo ? bo ja z medycyny angielskiej leze :|

Powiedz toxoplazmozis...zrozumieja, dodaj ze w polsce wszyscy robia to badanie, uznaja to za nasza wschodnia przypadlosc i zrobia ci to
Ja wciaz czekam na list zapraszajacy na pierwsza wizyte

Do góry