reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dziewczyny, a badanie na HIV jest obowiązkowe w ciąży? Bo tak powiedział mój lekarz, a mi się wierzyć nie chce
Mi lekarka powiedziała, ze jak chcę to moge zrobić, a jak nie to ok, lekarz się nie pytał tylko kazał zrobić, ale myślę, ze jak oddawałam honorowo krew to tam miałam wszystko sprawdzane i nie muszę tego już robić.

Dziewczyny, a badanie na HIV jest obowiązkowe w ciąży? Bo tak powiedział mój lekarz, a mi się wierzyć nie chce
Mi lekarz nie zlecił :no:
macku - dla Ciebie sie znalazło miejsce bo jestes w ciąży, a jesli ktos ma jakis problem np głupia grzybice??? to czekac az sie rozwinie z tego cos powazniejszego? dlaczego??? czy z grzybica na pogotowie?;-)
No racja. Ale jest u nas wybór i w nagłych przypadkach zawsze można się do innego wybrać.

U Mnie w Wawie i koleżanka we Wrocławiu miała obowiązkowo i toxo i hiv, nie było dyskusji tak trzeba - jak twierdzą lekarze - dziwne bo co województwo to inaczej:eek:

U nas na wizycie położna pobiera krew i od razu robią cały pakiet badań włącznie z HIV i to są badania bezpłatne.

maćku, buziak, agaundpestka - tu na prawdę żyje się lepiej i łatwiej, zarabia się zdecydowanie więcej niz w Pl, ale tez i inne sa wydatki (rent, życie, opłaty za prąd, olej itd.), ale nie każdy zarabia te 2000e, bo to zależy co robisz i za jaką stawkę. Ale prawdą jest, że są dla dzieci (na dzieci) dodatki i nie ma strachu, że braknie ci pieniędzy na pieluchy czy na mleko na przykład.

U nas na wizycie położna pobiera krew i od razu robią cały pakiet badań włącznie z HIV i to są badania bezpłatne.

maćku, buziak, agaundpestka - tu na prawdę żyje się lepiej i łatwiej, zarabia się zdecydowanie więcej niz w Pl, ale tez i inne sa wydatki (rent, życie, opłaty za prąd, olej itd.), ale nie każdy zarabia te 2000e, bo to zależy co robisz i za jaką stawkę. Ale prawdą jest, że są dla dzieci (na dzieci) dodatki i nie ma strachu, że braknie ci pieniędzy na pieluchy czy na mleko na przykład.

tak samo jak w polsce nie kazdy zarabia 2000zł ;-)
ale wiem o czym piszecie:tak:

Wiem, mam tam przyjaciół no i sama nie mieszkam w Polsce.

reklama
wyslalam meza do apteki po espumisan bo zaraz chyba umre... albo pekne:crazy:

co do badan, ja mam prywatnie z pracy (medicover), toxo mialam, hiv nie. usg genetyczne mam w standardzie miedzy 12-14 tyg. a co do samego badania genetycznego to mi gin powiedziala ze jest u nas jeden lekarz ktory to robi, jest to zwykle usg, tylko dluzej trwa i musi specjalista spojrzec czy ta przeziernosc jest i inne cechy plodu tez ocenia, po prostu bardziej wnikliwie niz zwykle usg. one trwaja dluzej, nawet 45 minut. obowiazkowe to nie jest ale mozna wykryc wady genetyczne bardzo wczesnie wiec sie oplaca na to isc wedlug mnie.

Do góry