buziak
Fanka BB :)
Kur... a mi dzis lekarka powiedziala, ze nfz nie placi za hiv, toxo itp :/ widać, ze to zależy od humoru i chęci lekarza
i od kompleksów pani doktor
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kur... a mi dzis lekarka powiedziala, ze nfz nie placi za hiv, toxo itp :/ widać, ze to zależy od humoru i chęci lekarza
Mi lekarka powiedziała, ze jak chcę to moge zrobić, a jak nie to ok, lekarz się nie pytał tylko kazał zrobić, ale myślę, ze jak oddawałam honorowo krew to tam miałam wszystko sprawdzane i nie muszę tego już robić.Dziewczyny, a badanie na HIV jest obowiązkowe w ciąży? Bo tak powiedział mój lekarz, a mi się wierzyć nie chce
Mi lekarz nie zleciłDziewczyny, a badanie na HIV jest obowiązkowe w ciąży? Bo tak powiedział mój lekarz, a mi się wierzyć nie chce
No racja. Ale jest u nas wybór i w nagłych przypadkach zawsze można się do innego wybrać.macku - dla Ciebie sie znalazło miejsce bo jestes w ciąży, a jesli ktos ma jakis problem np głupia grzybice??? to czekac az sie rozwinie z tego cos powazniejszego? dlaczego??? czy z grzybica na pogotowie?;-)
U nas na wizycie położna pobiera krew i od razu robią cały pakiet badań włącznie z HIV i to są badania bezpłatne.
maćku, buziak, agaundpestka - tu na prawdę żyje się lepiej i łatwiej, zarabia się zdecydowanie więcej niz w Pl, ale tez i inne sa wydatki (rent, życie, opłaty za prąd, olej itd.), ale nie każdy zarabia te 2000e, bo to zależy co robisz i za jaką stawkę. Ale prawdą jest, że są dla dzieci (na dzieci) dodatki i nie ma strachu, że braknie ci pieniędzy na pieluchy czy na mleko na przykład.
Wiem, mam tam przyjaciół no i sama nie mieszkam w Polsce.maćku, buziak, agaundpestka - tu na prawdę żyje się lepiej i łatwiej, zarabia się zdecydowanie więcej niz w Pl, ale tez i inne sa wydatki (rent, życie, opłaty za prąd, olej itd.), ale nie każdy zarabia te 2000e, bo to zależy co robisz i za jaką stawkę. Ale prawdą jest, że są dla dzieci (na dzieci) dodatki i nie ma strachu, że braknie ci pieniędzy na pieluchy czy na mleko na przykład.