reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Tialana ja wlasnie jestem powyzej 35 roku zycia :-p takze mam nadzieje ze te badania prenatalne uda mi sie zrobic calkowicie gratis !! No ale jak cos to nie bede na to patrzyla poprostu sobie za nie zaplace i juz. Dla malenstwa wszystko !!!

reklama
badania prenatalne uda mi sie zrobic calkowicie gratis !! No ale jak cos to nie bede na to patrzyla poprostu sobie za nie zaplace i juz. Dla malenstwa wszystko !!!

Tylko, że amnio to nie taki pikuś, niestety. Istnieje mimo wszystko ryzyko uszkodzenia płodu. sama myślę czy sie na pewno poddam temu badaniu :(

ale na poczatek wystarczy zrobic tylko test PAPP i usg prenatalne to jest usg 3D, kolezanka poradzila mi abym zrobila sobie przyziernosc karkowa i ocene kosci nosowej

i jak te badania wyjda zle to wtedy sie dopiero robi aminopunkcie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AMINO

ja się nie poddałam, w poprzedniej ciąży miałam podejrzenie, że dziecko będzie chore na zespół downa, proponowali mi właśnie amino ale jest ryzyko poronienia 1do 100, dla mnie to było za dużo. Do końca ciąży żyłam ze świadomością, że mały może być chory ale na szczęście jest zdrowy jak ryba

A po drugie muszę się pochwalić, że dziś miałam wynik drugiego bhcg i wyniki są bardzo dobre, czyli że wzrosło odpowiednio, nie znam wartości ale powiedzieli, że jest tak jak ma być. Nie muszę mówić jak się cieszę, prawda? Kolejny etap - bijące serduszko

A przezierność karkową nie robi się u wszystkich? Tak było w UK z tego co pamiętam

nanulinka - nie no spokojnie, czasami takie na takie szaleństwo, byle nie weszło w krew, ja mam na razie spoko, bo słodycze mi nie podchodzą (oby jak najdłużej!!!!!).

nanulinka - nie no spokojnie, czasami takie na takie szaleństwo, byle nie weszło w krew, ja mam na razie spoko, bo słodycze mi nie podchodzą (oby jak najdłużej!!!!!).
jeju ale ci dobrze! mi słodycze jak nigdy podchodzą, straszne to bo poprzednim razem prawie 20 kg przytyłam i teraz sobie obiecałam, że będzie inaczej!!

nie mam pojecia czy te badanie sie robi wszystkim, nigdy sie tym nie interesowalam :-) zreszta nie ma co gdybac jak pojde do gina 7 listopada to sie wszystkiego dowiem co i jak !!!
Ja to wlasnie tez sie obawiam mnogiej ciazy bo jak poszlam na pierwsze usg to uslyszalam tylko jaka ta Pani ciaza jest duza..........
hahahhaa

karamija- gratuluje betki:-), teraz serduszko . Bedzie dobrze :) Ja ide na podgladanko w piatek.
Przezierność karkowa bada się w kazdej ciązy.

ja powiem ze mnie to ciagnie i do slodkiego i do slonego i do kwasnego tak jak wczoraj musialam sobie kapusniak zrobic, ale zas nie moge jesc np. ogorkow korniszonych bo sa dla mnie straszecznie kwasne i wszystko mam za slone :-)

reklama
Alijenka w takim razie skoro chcesz je zrobić to badania będziesz mieć bezpłatnie. Tak jak pisze Karamija te badania nie zawsze są jednoznaczne, u niej wykazało prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu downa i wszystko okazało się być dobrze a u mojej chrzestnej badania wykazały że wszystko jest ok i po porodzie wielki szok. Ja na te badania raczej się nie zdecyduje, stres który im towarzyszy też może źle wpłynąć na maleństwo więc póki nie ma żadnych przesłanek do tego by te badania robić to z nich rezygnuje.

Karamija gratuluję przyrastającej betki:-)

Do góry