reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dzien dobry

kaseik ja myślałam ze wstawiałaś zdjecia normalnej . duzej kuchni. Wooow
Sunshine ja nie wiem dlaczego Ty w siebie nie wierzysz. jestes boska :)

Ja przy Was to kompletne beztalencie. Tak mi sie marzy duze mieszkanie albo mały domek zebym mogła sobie uzradzić od nowa. Na obecne mieszkanie nie mogę sie patrzec. Jak je uzradzałam 8 lat temu to mi sie w miare podobało, a teraz nic od lat nie zmieniane, oprócz łozek , a tylko gratów nastawiane . Łeeee

Aga nie smutaj sie. jestes najwspanialszą mama na świecie. Dacie sobie radę. To ze teraz nie mozesz pojechac na wakacje w ciepłe kraje to nie oznacza ze za parę lat nie bedzecie jeździć pare razy w roku. Wiem ze nie chodzi Ci o wakacje, ale to tylko przykałd.
I jak Kaseik pisze : ciesz sie z tego co masz, takie myślenie duzo daje.

Sunshine wynoszenie zabawek do przedszkola nie działa :(( A od poniedziałku maz znowu bedzie miał masakrę. :((

Zapomniałam wam napisać,ze ja od poniedziałku mieszkam u mamy. Mąż rano w poniedziąłek przeżył horror jak musiał o 7 zebrac tych dwóch łobuzów i tak mi sie go żal zrobiło ze zostałam u mamy z chłopakami. ,
Dziś wracam do domu :)

reklama
Mlodak ja nie uciekałam z nimi :pP ja poprostu poszłam na rękę mojemu M. Chlopcy i tak byliby u mamy,a tak sobie dłuzej pośpia ,a M nie musi dochodzic do siebie przez pół dnia.
Wyobraź sobie ,ze masz zebrać dwoch nieposłusznych chłopców, którym wcale sie nie chce wstawać, gdziekkolwiek wychodzić, a jeden z nich do tego od pobudki tylko płacze. No a Ty masz tylko dwie ręce i musisz być na 8 w pracy.

Andzia ja mam maluski domek:) Smieszny z zewnątrz-wąski. Dlatego musialam wygospodarowac taki kącik P zeby miala gdzie sie bawic bo jej pokoj za maly. Ale przynajmniej oplaty male za ogrzewanie. A kuchnia to ta z ikea co wam pisalam ze babca kupila mlodej:) No ja sobie juz wyobrazam twojego biednego meza. Przynajmniej doswiadczyl co ty codziennie rano przechodzisz. Co do porannego placzu-uwaga! M siosty syn (kim ona dla mnie bo nie szwagierką?) Ma 8lat i drze sie dzien w dzien pol godz.jak ma wstac do szkoly (1klasa).

Ps. POMOCY poszukuje czajnika! Od 2 dni i nic nie wiem a ja zawsze opinie czytam. Nie Zelmer Crystal (czy jakos tak) bo mi i mamie przeciekl wiec odpada. I nie Philips bo w pracy musielismy miec tylko tej firmy i zawsze cos je trafialo. Co kupic do max.130zl? Najlepiej do 100?

Ostatnia edycja:
kasiek mialam zelmera i tez przeciekal, teraz mam Philipsa i glośno chodzi. z innymi nie ma doświadczenia.
M przechodzi to codziennie bo to on budzi, ubiera i wywozi Mateusza, wiec teraz mu doszedł Adrian, i mimo, ze jest samodzielny to tez potrafi ruszyć nerwy :pP
a tego 8 latka juz dawno bym przez okno wyrzuciła :-)

Sunshine to sie Pe zrehabilitowal :) A rolety mozesz pewnie zamowic w specjalnej firmie co montuje (ale wiadomo koszt wiekszy) albo dociac sama (kolega docinal wiec mozna - ale szczegolow nie znam ;) )
Wspolczuje polamania - co to bylo? Zawialo Cie czy co?

Andzia no nie wspominalas, ze u mamy siedzicie. Wyjscie z domu z dwojka maluchow pelnych energii to nie lada wyzwanie :)

Aga moze i Antek by mial swoj pokoj, ale by nie mial babci i reszty rodziny na wyciagniecie reki. Ja jestem daleko od swoich i widze jak T "rozkwita" na wakacjach w Pl czy nawet jak slyszy dzwiek skype. Poza tym jesli stwierdzisz, ze lepiej jednak w de to chyba zawsze mozesz wrocic?

Kasiek bardzo mi sie wszystko podoba :) Patrzac na Wasze zdjecia az sie chce robic jakies malowanko czy przemeblowanko ;)
Fajne zdjecie do portfela dostal malz :D Obsluga chlopcow nie jest trudna - do wszystkiego sie da przyzwyczaic ;)

Musze kupic dzis choinke i nie wiem jaka. Buuuu. Pomocy. Lepiej kupic zwykla zielona i udekorowac tradycyjnie?
choinka2.jpg
Czy taka przyproszona sniegiem i udekorowac w bezach i pastelach?
4.png
Nie o takie dekoracje dokladnie mi chodzi, ale wkleilam zebyscie mialy ogoly podglad.
Heeeeelp!

Załączniki

• choinka2.jpg
    choinka2.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 65
  • 4.png
    4.png
    68 KB · Wyświetleń: 58
niespodzianka a która Tobie sie podoba?? albo weź pokaz Tomciowi niech wybierze :p
ja mam zwyklą ( ale kupujemy zawsze żywa tez zwykla _ nie żadne srebrne) a ozdoby złote i czerwone :)

Dziewczyny mam dylemat.
Wczoarj u mamy była moja siostra cioteczna z dziecmi - jeden z chłopców ( lat 7) jest moim chrzesniakiem. Pytam czy napisał list to Mikolaja??? Pokazuje a tam Lego Ninja TMT :OO najbiedniejszy zestaw coś koło 80 zł , a takie juz fajne, ze faktycznie mozna sie pobawic to 250 zł.
No i nie weim co mam zrobić ?? kupić czy nie?? bo ja ta kasę odżałuje ( no moze to złe słowo ) i kupię, ale on coraz lepsze pomysły. Co bezie na komunię.???
Sytuacja rodzinna tego małego jest fatalna ( to temat na eleborat) , matka jak z nimi przychodzi to rzucaja sie na lodówkę. Bida i nędza. To ja ise jej pytam co z tym prezentem , a ona : No , będę mu musiała kupić. Nie umie mu odmówić, powiedziec ze nie ma pieniędzy. Nie kupi jedzenia, nie zapłaci r-ku a lego kupi. Nic do niej nie dociera, zwłaszcza to ze robi dzieciom krzywde ://
Ja wiem ze dla dzieci sie chce najlepiej, ale odmawiac tez tzreba umiec.
To sie rozpisałam.

edek
pomyślałam i w sumie do Maciek napisał list do Mikołaja, w kótrego wierzy i myśli,ze jak był gzreczny ( a niestety był) to dostanie to co chce... ma mamę i skoro mu nie wytłumaczyła ,ze Mikołaj musi dać duzo prezentów itd itp to niech kupuje.
Ehhh im wiecej myśle i szukam za i przeciw tym mi cięzej :(((

Ostatnia edycja:
Andzia ja osobiscie w zyciu nie kupilabym prezentu na mikolaja za 250zl. To przesada troche tyle kasy? Swoim chlopakom pewnie byloby szkoda a chrzesniakowi? Ale to tylko moje zdanie;) Wg mnie cos max 100zl na mikolajki. Ani to urodziny ani komunia:)

Niespodzianka ja jestem zwolennikiem tradycyjnych zielonych:) I mega kolorowych a nie nudnych jednolitych;p Co wolisz moja droga:)

Ja sie czyms strulam. Rzygalam pol godz.!;/ A teraz mlody tak mnie kopie ze nie moge siedziec i glowa zaczela bolec:/

Andzia dla mnie 250 zl to tez przesada. Wiadomo, ze dzieci maja rozne pomysly i o roznych rzeczach marza (ja np. marzylam o samochodziku z akumulatorem, a na poczatku lat 90-tych malo kogo bylo stac na takie cudo). Mysle, ze zestaw lego do 100 zl mozesz mu kupic, albo zlozyc sie z innymi czlonkami rodziny na jeden wiekszy prezent i juz. Nie czuj wyrzutow sumienia, bo nie odmawiasz mu niezbednych rzeczy, ale zbyt drogiej zabawki... a ze mama mu nie potrafi pewnych rzeczy wytlumaczyc... to juz nie jest Twoj problem...

Kasienka oj a cos zjadla, ze Cie tak pogonilo? Lepiej sie juz czujesz? Moze jakis rumianek sobie strzel.

Z choinka to sama nie wiem. Ciezko mi zdecydowac ;) Ale chyba postawie na klasyczna, bo jak mi sie odwidzi w przyszlym roku wersja romantisz to bede musiala znow drzewko kupowac, a tak tylko bombki. Chyba bedzie kolorowe - nietypowe
bombki.jpg
Takie, takie + wlasnorecznie wykonane ozdoby Moze ciasteczka z T upieczemy, albo cos. Musze poszperac w necie :)

Załączniki

• bombki.jpg
    bombki.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Hejka, przeczytałam wczesniej miałam odpisac i .... zapomniałam. Demencja ciazowa do kwadratu. Inaczej nie da sie tego okreslić.

Co do choinki - ja kupuje zywą. Wiec jest tradycyjnie zielona, ozdoby mam co rok te same + systematycznie cos dokupuje. Zobacze w tym roku czy odwaze sie szklane bombki powiesić :) Mam szydełkowe, słomiane, szklane wersja biała i turkus i srebro. I w tym roku kupiłam 6 metlowych + filc :) bedzie albo słomkowo, biało, czerwono turkusowa - albo jak szklane odpadna to bez turkusu :)

Co do drogich prezentów na mikołaja - bez przesady. Na komunie bedziesz musiała wziąc kredyt a na wesele zastawic dzieci... 100 zł to max a i tak za duzo mi sie wydaje. Ja na mikołajki ojej kupiłam rzeczy za 60 zł. Chrzesnicy nic - dostanie cos pod choinkę

Do góry