reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Laski jestem i czytam cały czas ale nastrój jakiś dziwny mam. I i czym pisać jak nic się u mnie nie dzieje ciekawego.
Ale dzięki że o mnie pamietacie.

Ja już kilka afer na placu zabaw zaliczyłam. Nie umiem zrozumieć babć czy mamusiek co przychodzą tam pogadać a dziecko mają w dupie. Starszy o ponad rok chłopczyk wyszarpuje Szymkowi zabawkę, przewraca to tym samym na ziemię a taka pinda nawet dupy nie ruszy z ławki do dziecka aby przeprosił czy coś. Od jednej to nawet usłyszałam "niech sobie radzi chłopak". Nóż się w kieszeni otwiera. Niech w ogóle zostanie w domu a dziecko same wypuści z domu. Różnicy żadnej nie będzie.

reklama
Mloda K ja tez nie rozumiem takich ludzi. A sa i tacy co samopas puszczaja. Moja kolezanka (sama ma coreczke) do niedawna opiekowala sie dziewczynka 2,5 letnia. Zapytala jej mame czy nie mialaby jak skombinowac podwojnego wozka bo chcialaby czasem wyjsc z dziewczynkami czy na plac zabaw, czy do sklepu. Na to matka odpowiedziala, zeby zostawila mala sama w domu i wyszla, tylko niech wlaczy glosno tv, bo ona tak robi odkad mala skonczyla 6 miesiecy. No masakra. Malo tego, dziewczynka jest glucha na jedno ucho, bo wywalila sie skaczac po lozku z patyczkiem do ucha w uchu tak ze tylko ta biala koncowka wystawala. Matka opowiadala sytuacje ze smiechem komentujac, ze chyba wszyscy sasiedzi ja slyszeli :no::wściekła/y:

Niespodzianka - masakra. Matke taka sama chyba bym zmusiła aby sobie potyczek do ucha wsadziła.
U mnie jakos takich nieodpowiedzialnych nie widziałam. moze dlatego ze nowe osiedle, nie wiem.

Moja znalazła sobie nianie - na oko 10-13 letnie 3 dziewczynki. Budują z nia zamki z piasku, noszą od hustawki do huśtawki. moja królewna tylko lapka pokazuje. No i pełen zachwyt ze strony dziecia ze ma takie 'dorosle' kolezanki :) a nianie maja dużą zywą lale.

Pranie ide wieszać cdn

Niespodzianka jakaś masakra ta matka. Takie osoby nie powinny mieć dzieci. Sterylizacja z miejsca.

Mlodak mnie tez takie mamuśki wkurzają. Dla nich plac zabaw to miejsce spotkań towarzyskich a dzieciaki niech robią co chcą.

Josie bidulko. Nie dość że już ledwo się toczysz to jeszcze babsztyle w przychodni każą Ci chodzić w te i we wte. Ale już nie długo. A co do zachowania to u nas tez Sz. dokazuje. Bunt 2 latka jak nic. Histeria, krzyki kopanie jeśli nie dostaje tego co akurat chce.

Pola będę nasłuchiwać w takim razie. Co do różu to będzie ciężko. Ja chyba nic nie posiadam w tym kolorze a i u Pauli tez już nic różowego nie znajdę.
:-D Ale zapewne włożę jeansy i ciemnobrązowa kurtkę skórzaną. A i pewnie będę mieć wózek Szymka niebieski maclaren. A jak Ty będziesz ubrana? Może ty masz coś różowego, takiego ostro dającego po oczach?;-):-D No wtedy na pewno Cie nie przeoczę.

pranie powieszone

dziecina dzis zawołała kupe na nocnik. Zrobiła. Brawo bijemy, ja poszłam zutylizowac zawartośc nocnika wróciłam a ta kucneła i zrobiła drugą i siusiu... w spodenki. po czym uciekła i rozniosła mi kupe po całym domu i sobie po nogach. godzina sprzątania....

Poza tym mam juwenalia :) pod oknem prawie. Tj 500 metrów odemnie ale jak otworze okno to prawie jakbym była.

miałam cos jeszcze ale mi uciekło - póxno już i nie myślę

WP_20140509_14_08_23_Pro.jpgWP_20140509_14_08_52_Pro.jpg

Załączniki

• WP_20140509_14_08_23_Pro.jpg
    WP_20140509_14_08_23_Pro.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 38
  • WP_20140509_14_08_52_Pro.jpg
    WP_20140509_14_08_52_Pro.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 36
Hihi dziewczyny powodzenia w polowaniu na siebie nawzajem :D

Niespodzianka co za babsztyl... Szkoda dziecka. Ja jasia czasem zostawiam ale to na 5 minut jak spi a mi czegos brakuje do obiadu, to wyskocze do sklepu. Rzadko sie to zdarza ale czasem. A moja mama to nas puszczala same na podworko bardzo szybko ale to inne czasy byly.
Ja nie znosze takich niereagujacych matek tym bardziej ze staram sie jasia uczyc ze nie wolno bic robic krzywdy itp... A pozniej mam wyrzuty sumienia ze go wychowam na wrazliwca i ludzie go zjedza...

dzieci mnie nie oszczedzaja ... jak nie jedno tto drugie ... :| dzisiaj Nikos (wczesniejsze dni Sarunia) wstawal o 6... masakra bo on krzyczy tak ze chyba caly blok budzi jak ja nie wstane i go z lozeczka nie wyciagne.... no to sobota rozoczeta

na pierwszy rzut tort potem sprzatanie ehhh

Niespodzianka az mnie sama zabolalo jak przeczytalam o tym patyczku ... ja bym wykastrowala taka

Josie wspolczucia z tymi pielegniarkami ... wiem bo pamietam moja koncowke ciazy ... no tragedia... nie zjedza nie zjedza on sie nauczy jak nie teraz to za chwile :) tym bardziej ze bedzie miec brata ... nie wiesz jaki bedzie drugi synus :) ja ucze NIkosia zeby nie zabieral itp ale czasem sie zdarza jak sama zauwazylas bo on charakterny :p

Sylka Alijenka moj moze nie wola o mleko ale tak drze sie "mama" albo "tata" ze budzi mala wiec i tak lece do niego i wstaje 6 6/30

Aylin
ale sa juz przeblyski :D no i co do opiekunek to Nikos zawsze tez jakas ma ... ostatnio on sobie usiadl na murku przy piaskownicy a z jednej strony jedna panienka kolo 3 3,5 lat i druga w tym samym wieku mniej wiecej i tu poglaskac tam za raczke i zazarcie rozmawiaja choc go w zab nie rozumialy :p ... bedzie mial branie chopak :p

Mlodak mojemu ostatnio dzieciak na oko 4-5 lat zabral kubeczek wyrwal popchnal i jeszcze piaskiem w Nikosia a matki nie ma nigdzie ... albo byla i sie nawet nie przyznala ... albo inny starszy chlopak na slizgawce popychal wszystkie dzieci bo sie przepychal Nikosia tak pchnal ze sie przewrocil, a ze nie bylo reakcji ze strony nikogo to ja mowie do tego chlopaka ze tak nie mozna bo sa male dzieci i ze jest kolejka, no i zjechal a za chwile to samo i sie przepycha to mowie zeby przestal bo sa male dzieci i ze ma nie wchodzic na slizgawke jak nie umie po kolei zjezdzac i poparla mnie jeszcze jedna mama... ten poplakal sie i leci do "dziadka" a ten dziadek do mnie ze jak moge upominac czyjes dziecko ... a ja a to ze to Pańskie dziecko pcha male dzieci to juz nie Pana interes? zamknal sie i poszedl

Kasia.natka moj jezdzi nie siedzac na siodelku :p i do tego wolno

Pola musisz nauczyc sie wypoczywac :D i ja tez lubie ta cisze ktora nastaje jak zdarzy sie ze oboje spia albo juz wieczorem

Aronia oj tak jak jest co odkrywac to juz calkiem inaczej :D

Ostatnia edycja:
hej hej

Miała być dziś nawet pogoda ładna, a tu co zimno i wiatr i jakieś dziwne chmury :-:)-:)-(

aronia nawet na pół godzinki nie miałam jak wejść, czasami wchodziłam ale głupio mi było, że nic nie nadrabiam i nie wiedziałam o czym pisać, a co ślimaków, robaków itd itp, dmuchawców, stokrotek i innych kwiatków to u nas masa na ogrodzie, dmuchawce już się małej znudziły interesowała się nimi jeden dzień, zbiera mrówki, dżdżownice ślimaki z muszlą i bez muszli :-D i inne robactwo. Lata za motylkami ale ile można przecież nie będzie 8 godz dziennie tego samego robić. Bawi się z psem ale to może z 10 min :-) bo zaraz jej coś się nie podoba.

josie już tydzień do porodu ????? ale ten czas zleciał masakra :szok::szok::szok::szok:

Niespodzianka ja i sprzątanie masakra !!!!! Ja nie mam tego zamiłowania, wstyd się przyznać ale jakoś nie przykładam uwago do tego aby było na błysk.

mlodak ja właśnie od mojej sąsiadki ostatnio usłyszałam jak jej syn który ma 4 lata zabierał małej kamienie które razem zbierali żeby mała radziła sobie sama bo ja mu zwróciłam uwagę że ona ma swoje kamyki on swoje i niech jej nie zabiera, ze złości rzucił kamieniem takim sporym w górę na całe szczęście spadł mu na głowę bo nie wiem co bym mu zrobiła jakby małej upadł.

Aylin ale sobie wychowała ta Twoja królewna koleżanki :-):-):-) na placu zabaw, hahaa dobre z tą kupą :-D:-D:-D

Kasieńka u nas dziś znowu pobudka 5.20 także bym chciała wstawać o 6 -6.30 :-):-)

A co do chorób to ostatnio spotkaliśmy się z moją kuzynką ona ma syna ma 8 lat i kaszle od miesiąca nie wiedzieli co mu jest i co co się okazało, że miał krztusiec :-:)-:)-:)-:)-(, mam nadzieję że mała się nie zaraziła

reklama
Do góry