reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga
miałam napisać to co Andzia - mały pomocnik, bo moja też tylko potrafi załadować i rozładować zmywarkę i pralkę, ale włączyć już nie:D:D Ufff:ppp Pola też w domu jest grzeczna. Słucha, nie skacze po łóżku, meblach i bardzo długo potrafi się sobą zając oraz zawsze pomaga mi przy obiedzie:) Ale ma też słabsze dni, że jak coś nie pójdzie po jej myśli to się rzuci i płacze. Jednak wystarczy ją wziąć na rączki czy coś pokazać i przechodzi. Za to wśród innych dzieci lubi odwalać histerie, bo wszystkie zabawki są tylko JEJ:ppp
No to jednak mój niegrzeczny, bo skacze po łóżku :-D:-D:-D ale i sprytny, bo potrafi sobie normalnie skakać z wersalki, już go widzę na placu zabaw.

Mam pytanko czy mogę na noc schować do lodówki kakao które właśnie zrobiłam?? Dopiero zrobiłam z mleka koziego, a młody nie miał ochoty na nie.

reklama
aga - pewnie, ze mozesz, czemu nie? po prostu jutro wymieszasz (bo sie zrobi pewnie osad) :tak:

Aylin - domyslilam sie ale zazartowac nie zaszkodzi ;-)

Ostatnia edycja:
Aylin a to nasz nawet nie ma w domu kuwety bo sam wychodzi na dwór, tylko właśnie kocisko jedne nie zamyka za sobą

aronia12 u nas jest po prostu pupa ale to póki co tak ogólnie jeszcze szczegółowo się nie zainteresowała

alijenka a dlaczego nie dajesz soków marchewkowych, pytam z czystej ciekawości ;-)

Niespodzianka fajnie z tą pracą, zwłaszcza że do września czy października masz sporo czasu na zorganizowanie sobie opieki dla małego i nowego planu dnia

asik24 u nas chyba też bunt dwulatka na tapecie

andzia1980, Kasiek - widzę że mój dogadałby się z waszymi facetami w kwestii jedzenie, kotlet i ziemniaki mogły by być codizennie

kasiekz u mnie to też była pierwsza ciąża, trzy cykle po zaskoczyliśmy z Magdzią ale rysa pozostanie na zawsze

Kasia jesteśmy z tobą, myślimy o tobie o modlimy się

W kwestii spania to Magdzia ma ostatnio dziwny zwyczaj, między 4 a 5 urządza sobie półgodzinne pogawędki w łóżeczku, siedzi i gada a potem śpi dalej :baffled:

Hej

Nie będę sciemniac, ze wsio przeczytałam dokładnie, bo tyle piszecie,że dwa dni nieobecności ciężko nadrobić.

Z teściową mi dobrze :) fajnie móc zrobić zakupy bez dziecia w ciagu dnia i nie spacerować po marketach po nocy. No i ogólnie jest przyjemnie.
Ma czasem dziwne akcje (chodzi o opiekę nad Gabi), bo np.pozwala jej na wchodzenie z krzesełka na stolik (oczywiście z asekuracja), no ale tak jak nie mialam problemu ze wspinajaca sie G,to tak teraz muszę uważać- już ją raz znalazłyśmy na stoliku :/

Przeżyłyśmy chwilę grozy,bo G nam się tak schowała, że przez 5 minut nie mogłyśmy jej znaleźć. Teściowa wcześniej odkurzała i juz miałam mysli, że może sprzatała na korytarzu i G sobie wyszła. Jak ją znalazlysmy, to łzy nam z oczu pociekly... Młoda ukochała sobie chowanie się nam i potrafi długo siedzieć w kryjówce bez jednego piśnięcia.

Widzę, że dużo chorowitkow na forum - zdrówka!!!!
Gabi od 3 dni coś tam sie sączy z prawej dziurki,ale od razu zapodałam jej standardowo herbatkę z miodem i pigwą i póki co się nic nie rozwija. Mnie przez jeden dzień bolało gardło i już jest ok.

Sunshine - no to ufff,że to tylko powieka ;)

Kasia.natka - cieszę się, że wsio skończyło się dobrze.

Aylin - ja nie owijam w bawełnę, cipka to cipka,siusiak to siusiak. Wsio nazywam tak, jak jest. G już sama pokazuje i mówi cipci.

Kasiulka - trzymaj się kochana!!!!! Myślami jestem z Tobą.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :-)
Ja tez nie bede ściemniać bo prawie nic nie przeczytałam :zawstydzona/y:
Kilka dni tu nie wchodziłam a nadrabiania tyle...

Kasiulka myślami jestem z Toba :tak:

Tialana na widze, ze wróciłas, super. I chyba stokrotka tez ;-) Fajnie

Munka rzeczywiscie fajnie masz z teściowa :tak: Oj ja takie zakupy bez dziecka w przyszłym tygodniu bede mogła sobie zafundować bo w środę siostra przylatuje :-) Mało tego, w sobotę przyszła zamierzamy z mężem gdzies wyjść :-D No raz na rok mozna :-D

Asik, Tialana Wojtek tez ostatnio ma takie humorki, ze moze rzeczywiscie to ten bunt dwulatka, kto wie :-D

Aga chyba możesz schować. JA sie w sumie nie znam bo nie nawidze ale wydaje m sie, ze tak

Zdrowka dla Wszystkich chorujących :tak:

dobry wieczór :-)
jak zwykle gdy mnie nie ma to tutaj produkcja idzie pełną parą :dry: ale widzę że nie jestem jedyna która poddaje się ze szczegółowym nadrabianiem :sorry2:

Kasia trzymaj się! walcz, nie poddawaj się! myślami i modlitwą jesteśmy z tobą :tak:

muszę się pochwalić - moja Misia z okazji moich urodzin nauczyła się mówić mamusia :happy2: a dokładniej to mówi matusia i jest to tak słodki dźwięk że mogłabym słuchać tego cały dzień :tak:

Tys pawla dopiero. Bezsenność ja dopadla. I nie marudzila - biegala, skakala, gonila kota, pelen radosci dzieciak. Aronia podziwiam i nie wiem jak ty dajesz rade tak na codzien...

Aaa i zasób slów mamy powiększony. Oprócz mama i tatu oraz miaul doszla dzs ka(cz)ka. Cz tak śmiesznie mówi niby nie jest to cz ale nie. Jest to tez kaka.
Podsumowując - mamy 4 slowa :)

Munka - Twoja cwaniara gra juz w chowanego :szok: Niezla jest :-D

Aylin - nasz sie nauczyl dzis tez nowego slowa - "bloto" :sorry2:Pojawilo sie po roztopach ku jego zachwytowi a mojemu przerazeniu :-p:-) A "kaka" oznacza u nas kupe :-)

U nas od ponad 2godz. jest jojczenie, histeria i pchanie paluszkow do buzi. Lody pomagaja tylko na chwile. Chyba bez czopka na noc sie nie obedzie :hmm:

reklama
Hej :)
Samotne zakupy w Tesco własnie zaliczone ;)
Nawet fajnie sie chodzi o tej porze i w koncu niczego nie zapomnialam...bo jak dzieciaki obok (szczególnie P.) to na bank zapomnę o kilku rzeczach...

Munka, a gdzie w koncu znalazłyscie Gabi?
Tialana, wyluzuj :) ciesz sie w ogóle, ze Madzia tak fajnie sygnalizuje, ze chce na nocniczek :) a to, ze facet nie ogarnia...to przeciez facet ;) a z tym przebudzaniem o 4-5 to u nas podobnie...tylko, ze u nas zawsze troche płaczu...no i ja nie mam cierpliwosci, zeby przeczekac te pół godziny aktywnosci....pacyfikuje małego mlekiem...robię ok. 40-50ml i zasypia...
Aylin, gratki czwartego słowa ;))) u nas chyba 2-3 ;) mama, baba..., bo "pe" w odniesieniu do peppy sie chyba nie liczy ;/ tez ładnie mu "ge" wychodzi, ale kompletnie nie wiem, co oznacza...;)
edek...mam wrazenie, ze mała mówi teraz wiecej niz P....:/ na serio....masakra..;)

Kasiulka nasza Kochana!!!!!!! Ty sie trzymaj dzielnie!!!!!! Myslę o Tobie codziennie!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry