reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Aylin na stronie decathlona jest sprawdzenie rozmiaru jaki powinien byc ... dla nich 23 jest do 14,2cm, czyli te 23 musza byc w srodku okolo 14,4cm (czyli mniej wiecej standardowa wymarowka)

Aroniamy teraz myjemy co dwa dni mniej wiecej 15 minut

STO LATEK DLA POLTORAROCZNIAKOW !!!

Ostatnia edycja:
reklama
wiecie, jak to kiedys mowili - "czeste mycie skraca zycie" :-D Skora to wazna bariera ochronna i trzeba o nia dbac :tak:My z mydlem nie szarzujemy ale kapiele w olejkach jak najbardziej - bez problemow domywa sie maslo z wlosow (Aylin -moj tez sie lubi obsmarowywac :baffled:) takze mozna sie i doczyscic ldelikatnymi metodami :-)

Aylin - olej lniany jest rewelacyjny - i w kosmetyce (podstawa m.in. linomagu :tak:) i spozywczo - zdrowszy niz oliwa z oliwek ale nie ma takiego lobby :-p
W kazdej wodzie z wodociagow jest chlor, bo takie sa przepisy ;-)Alternatywnie mozna wode jeszcze fluoryzowac lub ozonowac. Woda z mojego rodzinnego miasta jest ponoc tak rewelacyjna, ze mozna ja butelkowac i sprzedawac jako "mineralna" ale jednak chlor ma. A male dzieci sa po prostu bardziej wrazliwe niz dorosli.

Dalej nie popisze, bo dziec rozmontowuje biurko :szok::-)

aylin no wiesz, wiadome że u was wszystko jest dopieszczone, a więc i woda:p To dziś też umyje młodej włoski olejkiem i zobaczymy czy sianko zniknie:) Nasze śniegowce zostały u teściów, dopiero 21.12 będę tam:/

andzia jak odstawianie, jakieś postępy, jak ci idzie, no nic nie informujesz:D Pisz tu bo jak wiesz jak jestem żywo zainteresowana! U nas dziś od 3 do 5 nie spaliśmy, bo wyrzynała się druga trójka i mamy już całe dolne uzębienie bez piątek:)

aronia spróbuję tych olejków do włosków.

alijenka a ty co się nie udzielasz:D

Niania dziś znowu bawiła się z P, ale nawet nie wiecie jak jest mi przykro i smutno jeśli ktoś inny a nie ja ubrał jej pampersa, umył buzię i rączki czy dał śniadanko://// Jestem mega zazdrosna i póki co nazywam ją Panią! Jest miła, ciepła i rozsądna...ale ktoś inny niż ja nagle wszedł w opiekę nad moim dzieckiem:////////

Najlepsze życzenia dla 1,5 roczniaków!!!

Kasienka - wiem. Siostrzenica męża mówiła ze tragedia. 5 rok siedzi w krakowie i skóra jej sie nie przyzwyczaiła. Jak pojechała na studia to musiała zaczęc chodzic do dermatloga - takie problemy z cera miała ze sobie juz nie radziła. Jego pierwsza rada "nie myć twarzy wodą"

aylin no wiesz, wiadome że u was wszystko jest dopieszczone, a więc i woda:p To dziś też umyje młodej włoski olejkiem i zobaczymy czy sianko zniknie:) Nasze śniegowce zostały u teściów, dopiero 21.12 będę tam:/

ba :p

A ja wczoraj natarłam normana oliwką - na godzinę przed myciem.

Dziś/jutro wypróbuje sposób Aroni

andzia no u nas tak nie ma a w naszej przychodni zawsze pełno ludzi ormalnie aż przy wejściu sie czeka w kolejce mimo że na godziny są zapisy to ktoś zawsze wlezie bez zapisów.

Łobuziak śpi sobie smacznie i wreszcie mogę chcwile usiąść.

reklama
Hej,

Na początku wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych 1,5 Roczniakow :-)

Niespodzianka dla Tomusia oczywiscie tez :tak: Sorry za spóźnienie :zawstydzona/y:

Dzieki co do włosów Wojtka, tak jak wspominałam, gestwina na całego :-D Wszyscy podziwiają te włosy ale są minusy, mycie, wycieranie, rozczesywanie, Kuba tez ma takie gęste Ale wiecie to dobrze bo jak cos to poratuja matkę i dadzą na przeszczep :-D Niespodzianka mi tez dalej odrastaja, jak byłam we wrześniu u fryzjera w Polsce przed weselem to fryzjerka az sie śmiała, tyle krótkich włosów mi odrastalo wtedy. Myślałam ze to koniec ale dalej jeszcze, duzo mi ich wypadło,

Co do kąpieli to u nas różnie, w weekend dłuższe kąpiele bo tatuś kąpie i bawią sie zawsze na całego a w tygodniu jest dzien, ze szybko wykapie (10-15 minut) a jest dzien, ze sie bawi w wannie :tak: Różnie to bywa.

Brzuch mni boli, Wojtus śpi w najlepsze a Kuba ogląda bajkę. Mam chwile dla siebie..moze koleżanka za jakaś godzinę wpadnie. Zawsze to fajnie z kimś pogadać :-D

Do góry