reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam deszczowo :confused2: i dopiero po sniadanku;-) ale nie to zebym dopiero wstala :-p tak jakos wyszlo....

Rysica- nieustanne &&& za Twojego tate i oby dalo sie cos wymysles z ta operacja. Dobrze, ze nie cierpi i ma sie dobrze to pomaga w leczeniu :tak:
Munka- :szok: dzien w dzien przez caly rok WOW super pamiatka! Ja mam pierwsze 3 tyg zapisywalam kiedy jadla, kiedy spala i kiedy kupki i z sentymentem tam zagladam a co dopiero do takiej ksiegi wspomnien SUPER!!!

Aga- jak to sie z nia umowilas? Przeciez Antek nie jest takim rozrabiakiem :eek:

Iwona- dobrze slyszec, ze juz zdrowieje ten Twoj chlopak :tak: a co do karmienia to cos w tym jest karmieniu piersia bo Aura i Zuzia zlapaly chorobe bostonska a Olek dalej na piersi i pil tak samo z jednego kubka i nic mu sie bylo....:sorry:

Kasiek- STO LAT!!!! :-)

Asik- no i fajnie, ze Damianek juz wraca do normy :-D

Andzia- dzielny chlopak!!! musi mu sie tam podobac :tak:

Alijenka- czasem maluchy wymuszaja placzem nasza obecnosc ja tez nie zawsze wstaje bo wiem ze jak wstane to moze byc jeszcze gorzej a tak sama sie uspokaja i zasypia :tak: Zapomnialam o tym malowankach flamastrem hmmmm musze chyba mlodej zakupic bo ona uwielbia malowac :tak: zawsze kladzie sie na brzuchu na podlodze z kartka i kredkami i tworzyc :-D super to wyglada :-D

ide pranie rozwiesic i musze troszke sie pouczyc bo egzamin nie dlugo...... a w piatek przylatuje moja siostra!!! :rofl2::happy:

reklama
Iwon dwa tygodnie Nikos nie pojdzie do zlobka. dopiero po wszystkich swietych ale to tez we wtorek (bo w poniedzialek chodza jeszcze wszystkie chore dzieci zanim rodzice po poludniu po pracy pojda do lekarza :p) zdrowka i dla WAS

Alijenka moze to nie jest ta kurza klatka ... najpierw niech lekarz sprawdzi, a z ta siostrzenica to nie wiem ... moze jakas dietka taka wlasnie wysokoblonnikowa zeby latwiej jej kupki szly i przestanie sie bac jak zobaczy ze nie boli

Kasiek sto latek :) juz nic nie mowie o zebach ... teraz nam uszy daja popalic

Asik z tymi kupkami u mojego chrzesniaka to dluuuga historia ... takie pojedyncze opoznienie to nic sie nie dzieje

Andzia pieknie :D

podsumowanie przed drzemka, dziec nie zjadl obiadu wielce obrazony poszedl do lozeczka... a ja za to ze nie zjadl nie dalam mu smoczka ... tak powiedzialam tak zrobilam ... nie mogl zasnac niecale 10 minut ... wiec nie jest zle ... obcielam zatem smoka i zaczynamy odsmokowanie ... bo mnie z tym smoczkiem doprowadza do szewskiej paaaasji ... i obstawiam ze stad pobudki tez w nocy ... wyrodna matka ze mnie nie ma co

Ostatnia edycja:
asik - super, ze D juz wrócił do formy. taka ilosc kawy mu nie zaszkodzi.
alijenka- w pracy nie widze co to za flamastry, ale chyba myslałam o tekich ostatnio.
Sunshine- ucz sie ucz, zeby wstydu nam nie narobić;-):-D Super musi to wygladać.
Mati jakos szczególnie nie jest zainteresowany malowaniem, adi w sumie tez, ale musze ich jakoś zachęcic.
Pani w przedszkolu ostatnio mówiła, ze Adi to słaby jest w rysowaniu szlaczków itp., za szybko sie nudzi:-(

Kasienka- no to powodzenia w oduczaniu smoka &&& i nie nazywaj sie tak nie ładnie, a przede wszystkim nie myśl tak o sobie.
Jak dla mnie jesteś supermama

Witam, ale cudownie mi się dzień zaczął :D o 9tej postanowiłam, ze w siadam z młodym na rower i ruszamy na działkę kończyć porządki. Naszykowaliśmy się wyniosłam rower sadzam młodego i co okazało się, ze tak urósł, ze musiałam powiększać paski w kasku, foteliku z denerwującym się dzieckiem:baffled: kiedy już to zrobiłam okazało się, ze powietrza jest ledwo ledwo :baffled:więc prowadziłam rower do serwisu rowerowego i co zamknięte, a była godzina 9:35 więc pomyślałam poczekam do tej 10tej i na pompuję ten rower :) czekała- czekałam było już po 10tej, a sklep dalej zamknięty więc spojrzałam na napis i było od 11tej:baffled: i tyle było z naszej wycieczki :D

Teraz dzieciaki spią.

Ja pamiętnik prowadziłam przez większość ciąży, ale tak nie do końca jest wszystko opisane, bo wiadomo w jakim wtedy byłam stanie (psychicznym) i nie chciałam by kiedyś Antek to przeczytał. Jak jadę po panu dawcy.

Jeszcze raz zdróweczka dla Wszystkich!!
Z tym karmieniem i chorowaniem jest pewnie różnie, A jest na cycu nadal i w tym roku (w całym życiu) była raz chory, ale to od tego zakrztuszenia się.

Sunshine hehe no Antek jeszcze super niani nie wymaga, a ze było z nią spotkanie we wrocku to myślałam, ze warto iść posłuchać.

aga alijenka to co kiedy się spotykamy i u której, bo mam chęć poplotkować? Ja również zapraszam do siebie, z komunikacją krucho więc mogę po was Aguś podjechać tylko trzeba byłoby skombinować drugi fotelik do auta.
Dzięki Kasiek, co prawda fotelik mam, ale szkoda byś tyle musiała jechać w dwie strony, dla nas nie problem bus czy pociąg :)
kasiek, Aga ja tak myślę że trzeba by było zorganizować spotkanie z Edytą i Nanu bo już chyba są dostępne
Z nimi zawsze można, ale my możemy sami swoją drogą.

edek:
widziałyście?
Urodziła w pociągu. Sama sobie odebrała poród - TVN24

Tak ciepełko na dworku a my w domu......:-(

Alijenka fajny ten wodny flamaster:tak:

Sunshine ucz się teraz bo jak siostra będzit to na pewno nie będziesz miała czasu na naukę:-p

Kasienka powodzenia w odsmokowaniu

Andzia przecież szlaczki są takie nudne...Adi ma ciekawsze zajęcia w p-lu;-)

Aga aleś zaczęła dzień:-)
Podziw dla tej babeczki, a konduktor musiał być w niezłym szoku jak ją taką zobaczył

Hej hej!!

Piękna pogoda, więc dziś długo w parku szalałyśmy. Przyczepił się do mnie chłopiec w wieku Gabi i ciągle musiałam robić mu babki :-) jak jego mama chciała go zabrać i sama mu je robić, to był ryk :-D a jak nawijał po swojemu, to myślałam, że padnę ze śmiechu!!!! gadał ze mną w stylu: a bydzie bydzie bydzie bydzie bydzie:-)

Tylko coś od siebie - MATI ZNOW NIE PŁAKAŁ, POWIEM WIEĆEJ WCHODZIŁ DO ŻŁOBKA Z UŚMIECHEM:-):-). Mi tez ktoś dziecia podmienił (josie)

tak, to z reguły jest, że w końcu chodzenie do żłobka/przedszkola maluchy traktują jako codzienność. Musi mu być tam dobrze ;-)

dziewczyny to wygląda jak taka dziurka w mostku :szok: boję się że to może być zaczątek "kurzej klatki", będę na szczepieniu muszę to koniecznie skonsultować z lekarzem

to faktycznie pokaż to lekarzowi.

Muńka witaj po przerwie :) Wyspałaś się chociaż? :wink: Pomiary jak u mnie - 162 i 36/37 :)

można powiedzieć, że się wyspałam, choć cały czas jakaś przymulona się czuję.... jesień?? ;-) widzę, że mogłybyśmy się butami i ciuchami wymieniać ;-)

kupiłam wczoraj małej takie coś
WESOŁE PODWÓRKO. FLAMASTER WODNY - NOWA (3625848543) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

asik dobrze że z Damiankiem już ok :-), spokojnie nie bój się przecież każdy z nas przechodził takie stany kupkowe

fajna sprawa ten flamaster. Szukam właśnie czegoś dla G, bo też bardzo lubi malować. Myślałam o tej tablicy, na której można wsio zmazać, ale nie mogęfajnej upolować.

Munka- :szok: dzien w dzien przez caly rok WOW super pamiatka! Ja mam pierwsze 3 tyg zapisywalam kiedy jadla, kiedy spala i kiedy kupki i z sentymentem tam zagladam a co dopiero do takiej ksiegi wspomnien SUPER!:rofl2::happy:

z ciekawości zajrzałam na październik i dokładnie rok temu po raz pierwszy spotkałyśmy się z hatszept i MsMickey :-D

podsumowanie przed drzemka, dziec nie zjadl obiadu wielce obrazony poszedl do lozeczka... a ja za to ze nie zjadl nie dalam mu smoczka ... tak powiedzialam tak zrobilam ... nie mogl zasnac niecale 10 minut ... wiec nie jest zle ... obcielam zatem smoka i zaczynamy odsmokowanie ... bo mnie z tym smoczkiem doprowadza do szewskiej paaaasji ... i obstawiam ze stad pobudki tez w nocy ... wyrodna matka ze mnie nie ma co

widzę, że u Was podobny problem ze smokiem, jak u nas. Też będę musiała w końcu konsekwentnie wziąć się za odsmoczenie. Póki co ograniczam w dzień.

Dziewczyny z Wawki mam do Was pytanie znacie jakiegoś dobrego lekarza od tarczycy ?????? Te może co się leczą by jakieś namiary podały :confused::confused::confused::confused:

może napisz bezpośrednio do hatszept, bo z tego co wiem, to ona ma/miała problemy.

Witam, ale cudownie mi się dzień zaczął :D o 9tej postanowiłam, ze w siadam z młodym na rower i ruszamy na działkę kończyć porządki. Naszykowaliśmy się wyniosłam rower sadzam młodego i co okazało się, ze tak urósł, ze musiałam powiększać paski w kasku, foteliku z denerwującym się dzieckiem:baffled: kiedy już to zrobiłam okazało się, ze powietrza jest ledwo ledwo :baffled:więc prowadziłam rower do serwisu rowerowego i co zamknięte, a była godzina 9:35 więc pomyślałam poczekam do tej 10tej i na pompuję ten rower :) czekała- czekałam było już po 10tej, a sklep dalej zamknięty więc spojrzałam na napis i było od 11tej:baffled: i tyle było z naszej wycieczki :D

edek:
widziałyście?
Urodziła w pociągu. Sama sobie odebrała poród - TVN24

To Ci się wyprawa "udała"....
:szok::szok: nieźle z tym porodem!!!!

Miałyście czasem wylewy podskórne?? zdejmowałam obrączkę i poczułam opór, myślałam, że po prostu spuchł mi palec, ale jak zdjęłam to poczułam ból, patrzę a tam sine... chyba mi jakieś naczynko pękło...:confused:

Ostatnia edycja:
Aga wycieczka pierwsza klasa :p czasem jak na zlosc tak bywa

Andzia u nas tez nie maluje :) juz nic nie pisze ... pierszy raz dalam rade :D

Asik lacze sie w bolu... my tez caly dzien w domu ... wyyyysiade :|

Muńka u nas na szczescie smoczek w dzien nie funkcjonuje tylko do spania i podczas spania zabieram ... ttakze budzi sie bez ... ale samo zasniecie bez smoka dzisiaj na drzemke maaaasakra ... a Ty super mama jestes ;D

natomiast na noc obylo sie bez smoka ... przylozyl glowke do materaca dostal slonika i nie prosil o smoka :) wyszlam zgasilam swiatlo i ani nie zajeczal ... az w szoku bylam ... ciekawe jak bedzie jutro na drzemke ...

reklama
dziołchy jak ja za wami tęsknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
podczytuję was czasami, ale tak po płotkach i teraz też nadrobiłam tylko trochę:zawstydzona/y: pracy mam tyle, że szok, szef mnie strasznie kontroluje i nie mam jak was poczytać w pracy, często w domu jestem dopiero o 18, a w domu istny szał - S daje czadu, bo ma lęk separacyjny na tatusia :/ a ja ostatnio jakaś senna jestem... poza tym weekend spędziłam poza domem bez małża i dziecka i się opiłam z cioteczkami:-D

kasienka iwon zdrówka dla maluchów!!!
mlodak jak Szymek, zeszło już? i jak Grubcio?

MsMickey kongratulejszyn!!!:-D

kasiek wszystkiego naj naj naj!

ja rozmiarowo wyglądam tak: 163 i 37, a D: 175 i 42/43 :)

Do góry