reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no wlasnie zmienmy temat :)

nikt nie odpisal biednej Paulinie - mi polozna mowila ze jak sie jedna dziwna kupka np ze sluzem albo krwia to moze byc alergia na cos co jadlas, ale jak wiecej takich kupek pod rzad to do lekarza.

ja wlasnie pakuje nas na urlop. maly ma wiecej rzeczy niz ja o_O
trzymajcie kciuki bo jade do tesciowej na dwa tygodnie. ale jak nie wytrzymam to zawsze mamy opcje na drugi tydzien gdzies uciec do znajomych lub nad jezioro. juz mnie nerwica bierze jak pomysle ze bedzie mi go znow wyrywac i sie z nim piescic......

Waris a gdzie te gacie kupilas? one wciagaja brzuch? tez takie potrzebuje na wesele

PaulinaMaria niby krew w kupkach świadczyć może o biegunkach, ale jak miałam ponadrywane brodawki to często młody mial taką kupkę jakby fusy od herbaty, bo połykał moją krew

u nas też much pełno i strasznie zmierzłe są cholery:confused2:

Polaa sto lat i spełnienia marzeń!!!!!!!!

Udalo kupilismy samochod :-)

W czwartek maz zawiezie mnie do szpitala na operacje w piatek rano pojedzie po swoja mame na lotnisko a po poludniu odbierze mnie ze szpitala.

Ciewawa jestem jak maz sobie poradzi sam z mala od popoludnia i cala noc i jeszcze razno pojechac z mala na lotnisko.

Mleko odciagniete juz sie mrozi.

Kurde naprawde zaczynam sie bac tej operacji......

Josie ja tez mam te sexi gaciolki kupilam u nas w PRIMARK.
Paulina jak bedzie wiecej tej krwi to ja bym poszla do lekarza

A Polaa juz pewnie imprezuje :-D ja na jutro zaprosilam znajomych na imieninowo-urodzinowa kawe i ciacho :-D

Mloda nauczyla sie przekrecac na prawy bok i teraz na macie lezy i tak w kolko na boczek i na plecki i na boczek i na plecki :-D:-D:-D
Doktor odwiedził nas w domu bo kupki sa raz z krwia raz bez i sa 3 mozliwe powody
1. nietolerancja laktozy jeśłi do srody nie minie próba mleka mm,
2.mały ma strasznie wysypana buzie alergia pokarmowa,
3, zmiany sa zaognione nawet we włosach z uszu schodzi skóra nawet pęka
Tak mi go szkoda płacze niespokojny tylko jak je to cichutko

reklama
Witam Was serdecznie :-)

Kasia.natka u ciebie gorsza noc wygląda jak moja każda :-D ale ja nie narzekam. Jak mały śpi w nocy 6-7 godzin to noc zaliczam do udanych :tak:

Teraz właśnie zjadł 120ml i zasypia :-) przed momentem jeszcze słodko gugał :-) Uwielbiam to jego gaworzenie :-D

Ja jak może niektóre z Was zauważyły pozwoliłam sobie dziś rano na małą samowolkę i założyłam nowy wątek:zawstydzona/y: Odchudzamy się :)

Jest mi on bardzo potrzeby bo mam dużo do zrzucenia, a jako że nie karmię cycem to nie będzie łatwo :-D Także zapraszam :tak:
no może trochę przesadziłam bo ostatnio zdarzyło się kilka razy że Misia spała mniej więcej od 21 do 5 i po jedzonku jeszcze ze 2-3 godziny ale tak to jakaś pobudka w nocy się zdarza więc to raczej poranek był trochę męczący bo po jedzeniu o 5:30 spała około godziny tylko :sorry2:
a co do wątku o odchudzaniu to i ja się chętnie przyłączę bo mimo że karmię piersią to moja waga stoi w miejscu :dry:

Paulina współczuję maleństwu, oby szybko się wyjaśniło od czego to i żeby przeszło &&&

Macku a jak ci idzie to dokarmianie? Ile mm podajesz i co na to twoje piersi-nie masz mniej mleka?
Moj ladnie przybral juz ale do kazdego prawie karmienia dostaje 60. Mysle czy by mu nie zaczac zmniejszac zeby te piuersi zazely wiecej produkowac, vzytalam ze tak jest
Dobrze. Ważąc mała sposobem chałupniczym (czyli najpierw ja sama na wagę a później z nią) przez te 3 tyg przytyła ponad kg :tak: Po każdym cycu dostaje obecnie mleko zrobione z dwóch miarek, czyli ok 70ml i zazwyczaj to zjada. Nie zauważyłam, żebym miała mniej mleka, a wręcz przeciwnie, bo od czasu dokarmiania popijam herbatkę bocianek i karmi ;-) Nie słyszałam o tym. W czwartek idziemy na szczepienie to zapytam lekarkę czy tak zostawić, czy coś pokombinować. A tak w ogóle to wydaje mi się, że mała jak ciągnie cyca to nie wypija wszystkiego i dlatego "chodzi głodna"...

Doktor odwiedził nas w domu bo kupki sa raz z krwia raz bez i sa 3 mozliwe powody

To nie musi byc wcale nietolerancja laktozy!!! Moja niunie tez wysypalo, zaczelo sie na lewym policzku krostki z biala koncowka i zaczerwienione dookola. Potem rozeszlo sie na drugi policzek i na szyjke. A potem juz na glowke, ramiona, brzuszek a teraz nozki. Wiec jak widzisz od twarzy przeszlo przez cale cialko. Na poczatku przemywalam przegotowana woda i ladnie sie zasuszalo ale nie podobaly mi sie te krostki i to ze ciagnie sie to juz 3tyg i poszlismy do lekarza. Dostalismy krem na egzeme. Smaruje juz ponad tydzien i widze poprawe. Lekarka powiedziala, ze to moje hormony poporodowe tak ja wysypaly i to zeby dziecko mialo skaze bialkowa to rzadko spotykane tzn sa male szanse ze ona to ma. Bo przybiera na wadze, nie ma temperatury i ogolnie rozwija sie zdrowo. My juz ponad 4 tyg meczymy sie z ta wysypka.

Balam sie zeby nie dali jej antybiotyku i jak na razie sie obeszlo. Wiec sie nie przejmuj bo to moze byc tylko wysypka. Fakt Twoj na jeszcze krew w kupce ale to moze byc objaw czego innego. Glowa do gory.

Moja mała też ma wysypkę na obu policzkach i trochę we włoskach, ale myślę że to raczej potówki od gorąca, bo ładnie je, przybiera na wadze, nie ulewa. Za to jak czytam ile wasze maluchy śpią w nocy , to myślę że macie fajnie. Moja budzi sie na jedzenie co 1-1,5 godziny. Masakra. Nie muszę mówić że karmię piersią :-)

Witam kochane i zaj.ebiste mamusie a co jestesmy najlepsze i najfajniejsze. Zaraz skocze na watek odchudzania bo czas najwyzszy sie wziac za siebie. My nocka tradycyjna czyli pobudki o 2,5,7 ej gdzie przysypialam z pobudkami do 9ej. Malej sie wlacza stekanie po 7ej :)
Zaczyna wierzgac i machac wszystkimi czesciami ciala. Ma kobieta sile

Zosia tez ma zsypaną buzie, głowkę i szyjkę trochę. Jak bede na szczepieniach to o to spytam ale tez mysle ze sa to albo potówki albo tradzik. Jak jest goraco to to sie nasila i czesto pryszczyki zmieniają swa lokalizacje. Mala czuje sie super dobrze i jest zadowolona. No ale zapytam lekarza.

Dziewczyny, jak chcecie by Wasze dzieciaki byly grzeczne to wywiezcie je na wies. Od wczoraj mala siedzi na swieżym powietrzu i jest idealnie grzeczna:-)Spi , bawi sie, je co 3 godziny. I od wczoraj zaczela sie swiadomnie usmiechac do ludzi!!!! Jakie to slodkie:-DChyba od 24 godzin ani raz nie plakała. Po prostu ona w domu sie nudzi a tu ma raj. Szkoda, ze juz dzis wracamy ale nie dlugo przyjedziemy na caly tydzien:tak:

Esperanza moja Gosia też na dworzu śpi świetnie jednak na powietrzu najlepiej. Może się po prostu dotlenia.

U nas od rana zabawa z tatą w głaskanie brzuszka bo piszczy co jakiś czas. A gdy robiła kupę to dosłownie aż się czerwona robiła. Teraz sen. Czyli chwila wytchnienia.

Przyjaciele mieli przyjechać na 1 będą na 3 bo dziecko usnelo. Trzeba się przyzwyczajać do pewnych dostosowanych planów...

Miłej niedzieli:-)

Gocha też ma wysypkę już jej na ucho weszło a ja znów jem rzeczy podstawowe. No nic przemywamy i czekamy co będzie. Jeśli szybko nie zejdzie to nie pozwolę szczepic bo jednak organizm osłabiony alergią. Wizytę na szczepienie mamy 08.08 o 8.00;-)

Ostatnia edycja:
ulala, widzę, że narozrabiałam :) A chciałam dobrze :(

Generalnie chodziło mi o to, że trochę współczuję mamom, które oprócz codziennej opieki nad maluchami, mężami wężami, teściowymi z piekła rodem i z upałem jeszcze walczą ze swoją dietą i mają przez to być może więcej trosk. Podziwiam Was dziewczyny bo suty pogryzione, bo mleko się leje i trzeba ściągać, bo jeśli któraś nie ma odwagi wywalić cyca w parku lub nie ma laktatora to trochę w domu uwiązana. To może być wszystko piękne przeżycie niezapomniane, pewnie że tak. Ja trochę mam wyrzut sumienia z tym, że łatwo i szybko się poddałam, a to już nie wróci..wiecie, tak przeminęło z wiatrem bezpowrotnie i koniec. Gdzieś z tyłu głowy Wam zazdroszczę :) A z drugiej strony mój egoizm mówi: butla i nie fandzol...

Nie wiem, chyba jakoś w swój wyłącznie dziwny sposób przechodzę łagodne baby blues i mam mnóstwo takich właśnie rozważań - w których najczęściej widzę swój obraz jako takiej matki na 3/4 gwizdka.

No nic, postaram się następnym razem nie wywlekać na forum moich dziwacznych dywagacji :)

Aaaa, i dalej chce mi się drugiego dziecka :) Szok! Jeszcze niedawno chciałam mieć w domu wyłącznie koty :>

dawaj nam te przemyslenia, bynajmniej forum nie spi :tak:

i nie pitol o tej złej mamie ;-)

współczuje:-(

U mne niuniek dwie noce juz przespał praktycznie całe:-):-)
jak sie cieeeeeeeesze :tak:
Jak nakarmiłam ziomka ok 24 tak spał do 7, dstał cycka i do 10:happy2:
Polezał do 12, popluskalismy sie dla ochłody popił cyckiem i dalej kimono
:tak:

A mamusia ma czas na forum:happy2:

reklama
Hej,

bardzo Wam dziękuję za życzenia:tak: za te na bb i na fb;-) miłe:-)

Imprezka udana, Wojtus super przespał noc więc żyć nie umierać:-D

miłej niedzieli;-) i jeszcze raz wielkie dzięki

Do góry