reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny czy Wy zakładacie na spacerki maluchom czapeczki na główkę?? Ja nie zakładam:zawstydzona/y: ale to dlatego, że on zaraz ma całą głowe spoconą pomimo cieniutkiej czapeczki a poza tym jak tylko założę to on sobie zaraz ściąga i potwornie sie złości, nie lubi nosić czapek.

reklama
Klusia mam identyczny lezaczek:)

My póki co kolek nie mamy, więc w temacie się nie wypowiadam:)mam andzieję, że nas chociaż to ominie, bo mała nadal troche żółta i oczko ropieje jedno nadal. No i pępek nie odpadł, ale chyba jesteśmy na dobrej drodze:)

Ja natomist mam ze sobą problem, bo rano szybko się męczę, i nogi mrowieją:(, boli prawa dłoń i prawa ręka jakby słabsza:(

cholera w nocy zaczęły włosy mi sie sypac ! wychodzą z głowy garściami musze miec caly czas związae bo wszedzie ich pełno, na ubraniach dzieci w buzi w jedzeniu , makabra !! jak tak sie beda sypać to ja w dwa dni łysa zostane !

Własnie sie obawiam, że u mnie moze być podobne jak mi zaczną wypadać włosy:-( Nie wem czy mozna temu zapobiec......

Witam :biggrin2:

już tydzień za nami a ja nie mogę dalej uwierzyć ,że ta mała istotka to moje dzieło :biggrin2: małż na tacierzyńskim , więc na pomoc nie narzekam wręcz sam się garnie do przewijania , kąpania itp.
żółtaczka nam mija , wczoraj byliśmy w szpitalu na badaniu poziomu bilirubiny i wyniki wyszyły super już nie kazali przyjeżdżać :biggrin2: oczywiście jak mały płakał w trakcie pobierania krwi, to ja płakałam z nim :-D piguła śmiała się, że mama bardziej cierpi niż mały :biggrin2:

karmimy się piersią średnio co 2-3 godziny w dzień, a w nocy to różnie , dziś np. zjadł o 24 i obudził się dopiero o 5 rano :szok::szok::szok: zastojów nie mam jak na razie , ale poranione sutki , boli jak cholera, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej

najgorzej jest ze szwem na kroczu , niestety zmasakrowana jestem tam , no i na dodatek położna zauważyła ,że coś tam goi się nie tak , więc po każdym siusiu prysznic ,okłady z kory dębu, latam po domu w majtkach siateczkowych i wietrze kiedy mogę , ehhhhh

ależ się rozpisałam :biggrin2:

gkvip- jak kamila napisała, że cię dzisiaj rozpakują to na pewno tak się stanie :biggrin2: ostatnio zauważyłam ,że jak tak pisze to się jej sprawdza :-D:-D:-D trzymam &&&&&&&&&&

aga- możemy przybić sobie piątkę , mój też niezły osraniec , co karmienie to kupa , a czasem przed i po :-D:-D

My przedwczoraj ubraliśmy bo była niezła wichura, a tak to bez czapki.

Dziewczyny jak jest z tymi pękami mam wrażenie, ze naszego jest jakiś dziwny zapach :/ nie śmierdzi, ale tak dziwnie jest:crazy::crazy:

Witam :biggrin2:

już tydzień za nami a ja nie mogę dalej uwierzyć ,że ta mała istotka to moje dzieło :biggrin2: małż na tacierzyńskim , więc na pomoc nie narzekam wręcz sam się garnie do przewijania , kąpania itp.
żółtaczka nam mija , wczoraj byliśmy w szpitalu na badaniu poziomu bilirubiny i wyniki wyszyły super już nie kazali przyjeżdżać :biggrin2: oczywiście jak mały płakał w trakcie pobierania krwi, to ja płakałam z nim :-D piguła śmiała się, że mama bardziej cierpi niż mały :biggrin2:

karmimy się piersią średnio co 2-3 godziny w dzień, a w nocy to różnie , dziś np. zjadł o 24 i obudził się dopiero o 5 rano :szok::szok::szok: zastojów nie mam jak na razie , ale poranione sutki , boli jak cholera, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej

najgorzej jest ze szwem na kroczu , niestety zmasakrowana jestem tam , no i na dodatek położna zauważyła ,że coś tam goi się nie tak , więc po każdym siusiu prysznic ,okłady z kory dębu, latam po domu w majtkach siateczkowych i wietrze kiedy mogę , ehhhhh

ależ się rozpisałam :biggrin2:

gkvip- jak kamila napisała, że cię dzisiaj rozpakują to na pewno tak się stanie :biggrin2: ostatnio zauważyłam ,że jak tak pisze to się jej sprawdza :-D:-D:-D trzymam &&&&&&&&&&

aga- możemy przybić sobie piątkę , mój też niezły osraniec , co karmienie to kupa , a czasem przed i po :-D:-D

może mam jakieś nadprzyrodzone zdolności :-D

reklama
nasz forumowa wróżka :-):-):-)

heheheheh :laugh2::laugh2:

pamiętam jak Carla przeżywała, nie mogła uwiezyć że jest w tej ciąży, że to dzieciątko urodzi się całe i zdrowe, martwiła sie że zaraz usłyszy na usg jakąś złą wiadomość i w ogóle i musiałam ją przekonywać że przecież dzieciątko jest i będzie zdrowe i się urodzi całe a teraz co, tuli swoją Matylde w ramionach :))

Ostatnia edycja:
Do góry