reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

karamija mi wlasnie przed porodem kazaly duzo jeśc, żebym miala siłę:tak:
a wiedzialam, ze lewatyw nie robią to nie chcialam jeść za duzo:tak:
a pozniej taka glodna bylam, ze szkoda gadać:zawstydzona/y:
tez mialam cc, ale polozne na pewno niejedno widzialy, dla nich to nie nowość:-)

mamina podobno mozna kupic sobie w aptece i samego zrobic w domku:tak:

Do szpitala najlepiej jechac pod sam koniec, no chyba, ze jest jakies zagrozenie. Ja chcialam skurcze przetrzymac w domu, w wannie i jechac doslownie tylko urodzic ale niestety mialam wywolywany porod.
Kolezanke odsylali kilka razy do domu bo mowili, ze za wczesnie:tak:

Co do porodow tez duzo ogladalam wczesniej zanim poszlam rodzic, i to najwiecej cesarek a nawet nie wiedzialam, ze ja bede miala.
Damy rade, nie pierwsze i nie ostatnie jestesmy;-)

reklama
Witam :) I co były horrory? Wtykali Wam rurki i nacinali krocze? hihihihi U mnie na szczęście nie...ufff...a i wiecie co...Dziś miałam zamiar przerwać zwolnienie i wrócić jeszcze na dwa miesiące...ale wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie przełożona żebym tego nie robiła bo dużo ludzi choruje i ona się martwi o mnie....takie gały zrobiłam, że mi prawie wypadły :szok:...tak więc przymusowe wolne póki co :)

Gdzie ty taka szefowa znalazłas? Ja gdybym tylko poszla tylko na poród to i tak mieliby pretensje ze nie ma mnie w pracy:no:
Teraz chca zebym przychodzila od czasu do czasu i uczyła nowa dziewczyne robić to co ja robilam. Szkoda gadac:angry:

no to ja juz wole o lewatywach niz o nacinaniu krocza bo lewatywe to mozesz powiedziec ze sama sobie ztrobisz w lazience, kupujesz gotowca w aptece i juz, a te nacinanie to mnie przeraza dalej bo nie mialam nwczesniej bo cc bylo i sie boje w razie jakby bylo sn

wierz mi że nacięcia nawet nie pozujesz ja nawet nie wiedziałam kiedy mnie pocieli

Mnie natomiast ciekawi jak to wyglada. Tzn :

przyjezedzasz do szpitala z bolami zakladajac ze masz rozwarcie na 2-3palce (o ile dobrze kojarze) i co idziesz na lewatywe jak pytaja sie ciebie czy chcesz czy co i to pewnie w osobnym jakims pomieszczeniu robia.

mamina dokladnie.

u mnie bylo tak przyszlam lekarz przyszedl zbadal rozwarcie i od razu odbyt i mowi ze mam pelna kiszke i czy zgadzam sie na lewatywe ja ze tak bo przed porodem mialam zaparacia noi zabrali mnie na sale tam szybko zrobili wcale to takie straszne nie bylo nieprzyjemne ale nie bolalo no i jazda dzieki temu urodzilam jeszcze szybciej bo lewatywa wzmaga skurcze

Witam i ja :)
Powiem Wam, ze chyba lepiej jak zrobia w szpitalu jak pisze karamija, bowiem w domu.. no coz.. raz miala te watpliwa przyjemnosc... :dry:
Juz wtedy nie moglam sobie ta gruszka dosciegnac, to jak to zrobic, gdy przypominamy balonik?
Potem dlugo to schodzia w szpitalu to podejrzewam ze raz dwa i koniec.
Ja mialam kupiona eneme, sprobuj sie sama odwrocic i sobie to wetknac...
Slyszalam takie o jakiejs lewatywie kawowej...

enema-plyn-doodbytniczy-150ml.jpg

dzień dobry!

polaa
no właśnie mnie też tak odsyłali kilka razy bo mówili, że akcji porodowej jeszcze nie ma i że mam przyjść dopiero jak podczas skurczu będę padać na kolana i nie będę mogła słowa powiedzieć hehe

carla
to w takim razie siedź w domu, dbaj o siebie i piękniej!!

ania2004
powodzenia i czekamy na dobre wieści!

A z tym nacięciem to sama nie miałam ale wszyscy jak jeden mąż mówią, że tego wcale nie czuć; ja osobiście właśnie tego najbardziej się obawiam, porozrywania i ponacinania. Czym bliżej rozwiązania tym ja bardziej skłaniam się ku cesarce choć wiem, że lepiej rodzić naturalnie..

reklama
dziewczyny pomieszałyście mi się niektóre kompletnie na facebooku, mam kilka zagadek więc również prośba o wiadomość na fb z nickiem z bb i może kogoś jeszcze nie mam to chętnie przyjmę ;-)

Do góry