reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Marta &&&&&&&

Ni i wielkie Kciuki za Krysię &&&&&&& ładne otrzeźiwnie pourlopowe, ja dziękuję..... oby było wszystko ok.

Ja tez chora, głowa mi pęka, z nosa leje sie niekontrolowany katar, makabra ;/

No więc tak jak napisała Andariel i trafnie podsumowała Martadelka - na razie nie opowieści pourlopowe mi w głowie, ale Ironia - zdjęcia będą - muszę przejrzeć, z 800 ich. Młoda kwitnąca, ale się nudzi. Badanie wzroku ok. Za to ja jestem wykończona nocą na krześle w porywach na podłodze - zimnej.... :baffled:
Majqa1 - napewno kg szybko zgubisz przy takiej gromadce :-pZdrowia :happy2: Dla wszystkich.

Hej:)

Witam się poweekendowo. M. do pracy wrócił więc ja do kompa wracam:)

Forever - o matko! Ja bym chyba zawału dostała! Krysia spokojna dość i taka przygoda... a ten mój Szympans na każdym kroku prosi się o wypadek... no nic, najważniejsze że jest pod obserwacją i humor dobry!

Marta - kciuki! Oby się udało, bo przecież nic do stracenia pracodawca nie ma, a Ty możesz tak wiele zyskać!

Majqa - kciuki za Was:) napisz jak tam maluszek, jak sobie radzisz ze wszystkimi dzieciakami? Jak ma na imię, bo gdzieś przeoczyłam...

Dużo zdrówka chorowitkom i powitalne buziaki dla podróżników:)

Martadelka - dla Ciebie indywidualne "cześć":)

U nas weekend minął zwyczajnie, trochę w domu, trochę o teściowej, 2 dni u moich rodziców. Szymek kilka dni dopominał się smoka przed snem, nawet próbował histerię urządzać ze 2 razy, ale nie ze mną te numery...:) Twarda byłam i już od wczoraj chodzi spać bez zająknięcia. W nocy przebudza się o stałych "smoczkowych" porach - koło 24 i 4, ale wystarczy że wejdę i go przykryję i śpi dalej. Mam nadzieję, że wkrótce przestanie się wybudzać, choć widać że te wybudzenia to nie tylko echa smoczka, ale też koszmarki senne, których wcześniej nie miał... Odczekam jeszcze z tydzień i za pieluchę się biorę:)

my juz przesypiamy cała noc od ponad tygodnia :) dajemy na noc kanapeczke herbatke a potem po kapieli butle z kaszą i do 7 mamy spokój :) dzis młodego nie mogłam dobudzic do złobka :)

no i fakt za pieluche niedługo czas sie brać ! Jak to robicie kochane ?

U nas z nockami różnie ale widzę że jak wczoraj Maja była cały dzień na dworze w ogrodzie u dziadków z przerwa jedynie na drzemke w to przespała do 6 przyszła do nas i dalej chrapał, aż wstac nie mogłam i się do pracy spóźniłam :p

A o pieluszkach dziewczyny du zo pisały w wątku "trening czystości" :)

Ja majteczki juz zakupiłam, mam chyba 12 sztuk ale Maja jest bardzo niechętna do siadania na nocniku, mam wrażenie że sie boi...

majqa - a co to za choroba ? :) super ze po porodzie juz ok ;-)

angina; dziś lekarka przepisała dodatkowe tabletki antybiotyku, żeby nie brakło :/

silva - mały ma na imię Adaś :-); ogólnie daję radę ale ciężko jest. Dobrze, że mąż wieczorami pomaga.
forever - ja z tych co się im silna wola zagubiła w drodze :zawstydzona/y: i zdrówka dla małej - oby wszystko było ok

Teraz mam przerwę bo młodsze dzieci śpią :-) Udało się szybki obiad zrobić więc źle nie jest. Szczerze Wam tu napiszę, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie jest obiad na dwa dni póki co.

Hejka!
Dawno mnie tu nie było :zawstydzony: trochę nadrobiłam.
Forever biedna Krysia... Jak się miewa? Do kiedy tam będziecie? No i jak ochłoniecie, to czekamy na opowieści wakacyjne i zdjęcia :-)
Andariel nie załamuj się i nie poddawaj! Czasami trzeba więcej czasu, żeby opanować jakieś auto. Pewnie tak jak dziewczyny piszą kwestia sprzęgła. Dasz radę, skoro ja daję :p też mam diesla.
Aestima jak w Pradze było? Opowiadaj więcej i zdjęcia poprosimy :-)
Silva moja Małpka też się wszędzie wspina, ale ma już tak głowę twardą, że może pracować jako kaskader :p ;-) a i natchnęłaś mnie na odstawienie smoczka :-) u Nas już od tyg.zasypianie bez i jest coraz lepiej. A jak Ty się czujesz?
A my praktycznie cały zeszły tydzień byliśmy u teściów w Pszczynie. 1go maja zaliczyliśmy tam mega grilla, a później pogoda się popsuła :-/ wczoraj jedynie zaliczyliśmy Wisłę. Od kilku dni w domu atmosfera między mną a Sz.burzowa. Może w końcu zrozumie co do niego mówię... Tymkowi nie za bardzo podoba się odsmoczkowanie, a Ninka jest przekochana :-) pięknie śpi (zasypia koło 20, a budzi się koło 4-5 pierwszy raz, rzadko koło 2). Cały czas się uśmiecha, napatrzeć się nie mogę :-) Nie uwierzycie, ale w sobotę miałam pierwsze wyjście z domu. Spotkałam się z koleżankami z liceum. Wyszłam o 21, a wróciłam...:szok: o 2 :-D Ninka cały czas spała.

Asinka i tak trzymaj:tak:
majqa - gdzieś czytałam, że mega dawki witaminy C na anginę są dobre, niektórzy bez antybiotyków się leczą; a jaka dawka to już zależy - znacznie większa, niż wg zaleceń, ale nie na tyle duża, by wywołać...srakę:zawstydzona/y:sorki!

Nince jeszcze się zdarza przekręcać słowa niektóre i np. ostatnio przeżywała, że jedziemy "na gila" (tj. grilla):-Di z tekstów bajkowych: "dziewczyna bąkała się po lesie" (tj. błąkała).

Leo nadal nie wymawia swego imienia, mówi na siebie "O-o":happy2:

Deszcz nas z dworu przegonił:dry:

reklama
jak ciężko powrócić po tylu dniach Marcina urlopu do radzenia sobie samemu... i mi ciężko i Marysi, bo przecież przez ostatnie dni ktoś się nia zajmował. A dziś znów musiała sama snuć się po kątach.
Marysia mówi coraz więcej! Powiedzieć potrafi już każde słowo i coraz więcej uzyuwa ich sama. Dziś Szymuś pożerał jedną zabawkę a Marysia do niego " Dzidziuś gryzie, oddaj!" :-D dla waszych maluchów to pewnie norma od dawna, ale Marysia jeszcze tydzien temu potrafiła powiedzieć tylko "dzidziuś" z całego dzisiejszego zdania:)

Do góry