Traschka moja Maja też nie siedzi sama i się nie zapowiada, ze wstawaniem tak samo, z postępów to leżąc na brzuszku ładnie podnosi dupkę i buja się podparta na rączkach i kolankach w przód i w tył, śmiesznie to wygląda, a dziś zaczęła podciągać się do przodu, rączkami ciągnie tułów, dupka w górze i wygląda jak pełzająca gąsienica :-) mi też się nie spieszy z popędzaniem Jej w rozwoju, jeszcze nadrobi
także
Dubeltówka nic się nie bój - Asia też jeszcze ma czas
jak to mówią mamy mobilnych maluchów - cieszmy się ostatnimi chwilami gdy nasze szkraby są jeszcze stacjonarne :-)
Marta może Dominice w zwiększeniu pewności siebie pomogłyby jakieś zajęcia dodatkowe np jakieś taneczne, może zmiana otoczenia, grupa innych dzieci pomogłaby jej "zmierzyć się" z grupą przedszkolną skoro nie może się w niej odnaleźć... sama nie wiem co Ci doradzić, ale wizyta u psychologa dziecięcego na pewno nie zaszkodzi
Mamusiu strasznie mi Was szkoda ale musisz być dzielna i silna dla swojego synka, bardzo trzymam za Was kciuki żeby ten okres odstawienia Tymka przebiegł jak najmniej bezboleśnie &&&&&&
Mgordon czytałam gdzieś że wbrew pozorom herbata działa lepiej na podniesienie ciśnienia niż kawa, bo kofeina działa szybko ale krótko a teina rozkręca się powoli ale i o wiele dłużej trzyma. Inna sprawa że te kawy rozpuszczalne są takie jakieś oszukane - przez ostatni rok będąc na zwolnieniu i urlopie piłam tylko prawdziwą kawę i faktycznie po niej czułam się obudzona a jak wróciłam teraz do pracy i tam piję rozpuszczalna to działania nie ma żadnego a po godzinie maks dwóch chce mi się spać jeszcze bardziej...
My na spacery teraz nie wychodzimy, dla mnie za zimno... a na piątek zapowiadają -30 st, jak to przetrzymać???
Ja już się kładę bo oczy mi się same sklejają.
Dobrej nocki