reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Doggi a cóż to takie czarne chmury się u ciebie zebrały, chyba lepeij ci dzisiaj schodzić z drogi

Trasia a taki używany to trzeba jakoś dodatkowo zdezynfekować i ogólnie bez obaw można kupić, bo szczerze też raczej będę patrzeć na cenę

Matra u mnie tez często tak jest, że jak zasiadam do poczytania i popisania to mały zaczyna figlować i akrobacje odstawiać. Nasze dzieciaczki pewnie wiedzą, że o nich mowa więc dają znać:-)
Aestima mnie na razie nie dopadają tego typu dolegliwośc i ogólnie wcześniej też nie miałam np. mdłości, cała ciąża spokojnie. Nieraz jak coś zjem to potem odbija mi się jakby kwasami ale na szczęście nie przeobraża się to w zgagę i dosyć szybko przechodzi.
Ale takie niedogodności jak masz to chyba normalne w tym czasie z tego co piszą inne dziewczyny

Zolza to fakt z czasem chyba nasze upartość i wybuchowośc trochę zanika ale dzięki temu lepiej chyba nam sie porozumieć z innymi. Też teraz częściej wrzucam na luz no i ....jest lepiej. Acha fantastyczny brzuszkowy bobas

Misialina może jeszcze poczekajmy z porodówkami i oddajmy pierszeństwo majówkom

reklama
Hej Kochane! Nocka lepiej...ale i tak sie przewracałam od 4 do 5,30 potem zasnęłam...coraz gorzej...dzisiaj wizyta u lekarza na 13tą...więc tradycyjnie proszę o kciuki...które fenomenalnie działaja :*
&&&&&&&&&&&&&&

Justynka, dzięki! :) Co do prania, to ja też do ciemnych płynu używam. Jesli nie wypłukuje się proszek to chyba bardziej obstawiałabym jednak przeładowanie pralki, bo w 40st proszek naprawdę dobrze się rozpuszcza.

no juz doszłyśmy do tego

[
Justynko, już pisałyśmy, że pranie w 90stopniach może niszczyć ciuszki - zależy, z czego są. Można prać w niższej temp. i potem poprasować. Ja tak robię.
Ja, jak Trasia, wolę płyny - proszek często zostaje, a jak nie proszek, to jasne smugi na ciemnych ubraniach. Z płynem nie ma tego problemu.

ja też nie uprałabym w 90,ale z tego co pamiętam to Antkowe prałam w 60,a teraz po prostu jak spojrzałam na metki to wszędzie jest 40 i się zdziwiłam.

wymieniłam juz zasłonki,od razu lepiej się zrobiło.

co do wymiany okien,to mnie to wszystko czeka:szok: i jeszcze łazienki.makabra
p.s. wylicytowałam dziś nianię elektroniczną:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1550663509
został mi jeszcze leżaczek i na upartego przewijak

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny miło się było dzisiaj zalogować,
cały weekend odpoczywaliśmy z mężem -zrobilismy sobie krótki relaksujący wypad (chyba zdziałał cuda bo czuje się b.dobrze):-).

Dzisiaj się bardzo dobrze wyspałam oczywiście z przerwą na siusiu. ALe miałam mały koszmar że miałam dziecko które chciałam przebrać i miałam z tym problem bo nie mogłam znaleść różnych rzeczy, paczka z husteczkami nie chciała się odpakować itp. Ogólnie to miałam chaos organizacyjny. Na szczęście szybko sie obudziłam:-) a dzisiaj sobie postanowiłam że kupie kosmetyki i przewijak żeby nie było niemiłej niespodzanki.

Rownież dzisiaj mam w planie wyprać część ubranek i raczej będe prała w temperaturze wg metek płynem do prania i płukania loveli, później jak pokończą się mi zwykłe proszki to kupie płyn uniwersaliny żeby byl również dla nas dobry. Ale najpierw muszę mieszkanko ogarnąć chociaż nie chce mi się i to bardzo....

Jeśli chodzi i ciśnienie to ja też mam w normie ok 120/70 tylko jak mam skurcz brzucha to wydaje mi się że mi ciśnienie skacze bo czuje jakby serducho chciało wyskoczyć z klatki piersiowej, dzisiaj będe wszystko sobie monitorowac i zapisywać.

Doris, również jestem ciekawa co to za sprzedawca a najbardziej mnie wkurzają osoby co sprzedają produkty tanio a przesyłlka pocztowa kosztuje ok15/16 zł - widac gdzie chcą nadrobić cenę..

Zebrra, witaj spowrotem, życze zdrówka dla synka jak i ciebie, mam nadzieję że ciśnienie się unormuje

AgatkaT, j a też mam takie skurcze, prawie codziennie po kilka, na szczęście nie są bolesne, wyniki mam dobre więc to taki mój urok a borę magnez i nospę jak już pojawiają się często.

Justynko, 90 stopni to bardzo dużo, szkoda zniszczyc ubranka, ja też piorę w ok 40 chyba że metka pozwoli na więcej, przepłuczę z 2 razy, najwyżej w maju przepiorę raz jeszcze

Misia trzymam kciuki!!!
Ironia - również mam nadzieję że ciśnienie ci się unormuje

Witam się również z pozostałymi dziewczynkami ide czytać dalej co tam u was i może zabiorę się za sprzątanko, przewietrzę domek bo tylko dzisiaj ma być w miarę ciepło i ładnie :-)

Zebra witaj
justynka prosze moze sie ni wypłukiwac/rozpuszczac przez zbyt twarda wode
Misialika trzymam kciuki za was na dzisiejszej wizycie

A ja mam takie burdello w domu, ze az strach oczy otwierac. Szwagier robi nam szafe w przedpokoju, ale ze przychodzi tylko na kilka godzin to robota tra juz dwa dni, ale dzis ma skonczyc juz. No i wszystkie rzeczy ze starej szafy+ czesc rzeczy z ypilani wala i sie po całym domu:baffled:. A poza tym to standardowo... piorę

też to możliwe.
a do wody do picia kupiłam Britę,jak Anti był mały,bo jak zagotowałam odrobinę ody to od razu się kamień wytrącał,a tak teraz mam czyściutką wodę,dobre dla butelkowych mam.

Doggi , jak w świat. czy Ty nie miałaś odpoczywać??

Kurczę, no miałam :/ Ale tyle wszystkiego do zrobienia... Wczoraj byłam u lekarki odebrac L4, i potem w urzędzie złożyc durny PIT no i na koniec pojechaliśmy z moim starym do moich rodziców na obiad i kawę bo już nas od dawna zapraszali, a my wiecznie nie mamy czasu.. Ale za to przywiozłam 2 wory ciuszków, ręczniczków, matek do przewijania, kocyków, czapeczek, skarpetuch, i antyfrapaczy dla Oleńki ;)
Mamka jest już w MEGA szale zakupowym...

No a dziś... Trza skompletowac wyprawkę kosmetyczną dla mnie i małej w hurtowni pod poznaniem i to wsio !! Choc bardzo kusi mnie upieczenie jakiegos pyszotka :D Ale sobie odpuszczę raczej :(

hmmm, może maluch żołądek uciskają i to dlatego?

Dokładnie tak !! Moja ginka tak mi powiedziała, że brak apetytu, mdłości i wzmożona zgaga to wynik uciskającej macicy NA WSZYSTKO !! Problemy z oddychaniem to też ucisk :( Ale jeszcze parę tygodni i hadziaaaa !! :)

Doggi a cóż to takie czarne chmury się u ciebie zebrały, chyba lepeij ci dzisiaj schodzić z drogi

Czarne chmury to już od kilku dni :D Już troszeczkę mam dośc tego "najpiękniejszego okresu w życiu każdej kobiety" !! Cudzysłów SILNIE zamierzony !! ;) :p

Dzień doberek:) Internet mi powrócił i znów mogę czytać i pisać;-)
Przeczytałam chyba 20 stron wstecz,ale już zapomniałam co miałam komu napisać:zawstydzona/y:
Misialina &&&&&&& za wizyte
Zebrra dobrze Cię znów czytać, zdrówka dla Jasia
Justynka ja ciuszki dla Emilii prałam w 60 i nie było problemu, później prasowanie tylko
Doggi jeszcze kilka tygodni i zatęsknisz za stanem błogosławionym;-)

Ja w sobotę byłam na IP bo od czwartku wieczorem nie czułam ruchów małej, ale wszystko jest ok, podłączyli mnie do KTG mała wiła się niesamowicie tylko ja nic nie czułam (może to przez tłuszcz:-D), usg potwierdziło zawartość między nóżkami i jest git.

Mojego męża bratowa w końcu urodziła 3 tygodnie po terminie i od teściowej słysze tylko, same ochy i achy, że rodziła tylko 4 godziny, że przez całą ciążę przytyła tylko 6kg (a ja już 8:-() że wcale nie widać, że była w ciąży ( takie aluzje, że mnie to raczej nie czeka:wściekła/y:) Normalnie jak mąż dzwoni do niej na skype to ja uciekam z pokoju.

No to tyle śmigam zrobić jakiś obiad, miłego dnia:tak:

dubeltówka86 z tymi cyrkami jakie mam od samego początku, nie wiem czy zatęsknie :p
Poza tym nie przejmuj się żaluzjami teściowej !! Mi moja własna matka ciśnie... a raczej cisnęła, bo jej powiedziałam, że jak chce byc złośliwa to niech najlepiej sie przestanie w ogóle do mnie odzywac, bo to wyjdzie mi na dobre... Ja też przytyłam 8 kg i nie czuję się z tym źle !! Bo wg bmi przez całą ciążę powinnam przytyc między 11,5 a 16 kg więc mam jeszcze kilka kilo w zanadrzu do końca, i ty zapewne też !! A Jestem ciekawa jak teściowa wyglądała w ciąży !!?? KOBIETA KOBIECIE NIERÓWNA !! ot co !!

Grrrrr takie dogryzanie nadal działa na mnie jak płachta na byka :p

reklama
dubeltówka - nie przejmuj się z tymi teściowymi to już tak jest....
moja na przykład wczoraj wynajęła babkę do mycia okien (mają dużą chatę wiec okien też jest multum) babka umyła wszystkie okna w domu poza tymi które są u mojego w pokoju (1 duże okno + balkon) i małym pokoiku garderoba, który służy mu za siłownię (1 mniejsze okno) i dodała że sobie mamy sami umyć....myślałam że mnie po prostu szlak trafi jak by nie mogła umyć już tych u nas wrrrr
realmad2.gif
oby to było mało to okna te są dość wysokie, ja nie sięgnę i ani myślę włazić na jakieś stołki by umyć okna u góry, tak też jej powiedziałam a ona na to że to co moge to umyje a to co nie sięgne to Marcin na stołek wlezie!!!! jak mój to usłyszał to wpadł w taki nerw że nie będzie mnie nikt zmuszał do łażenia i mycia okien zwłaszcza że mam surowo to zabronione przez gina...
ale jak ma to zrozumieć osoba która nigdy nie była w ciąży...już nie będę narzekać ale czasami to jest totalna znieczulica
realmad2.gif

Do góry