reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

dubeltówka - to masz o tyle dobrze że nie musisz znosić jej na co dzień, ja na razie muszę z nią mieszkać pod jednym dachem dopóki remont u nas się nie skończy - już nie mogę się doczekać

reklama
Ale macie przejścia z teściowymi. Ja na swoją nie narzekam, nie wtrąca się jedynie czasem doradza, ale tylko wtedy kiedy o to poprosimy. Pomaga jak tylko może, ale też tylko wtedy jak poprosimy. To samo z teściem. Udali mi się teściowie...
mrsmoon oj zjadłabym takich galaretek...szkoda, że się nie podzieliłaś ;-)

dobra, ja melduję że już te nieszczęsne okna umyłam i mam święty spokój, oczywiście strasznie mozolnie mi to szło bo robiłam sobie przerwy by brzuszek się nie zbuntował ale w końcu mam to za sobą :tak:
mrsmoon - mmmmm....galaretki w czekoladzie, ale mi zrobiłaś ochoty mniam, ja chyba zaraz będę robiła ciasto z galaretką i brzoskwiniami bo smaczka narobiłaś, ja wczoraj miałam ochotę na coś ostrego i wysłałam mojego po Chrunchipsy ostra papryka zjadłam tylko trochę i tak leża ale frajdę to miałam :-)

ooo aaa tu znowu temat teściowych wrócił hehe - niekończąca się opowieść;)

Saffi - pozazdrościć teściów!

A ja się z Wami żegnam powoli, bo M. dziś wcześniej wraca i chyba mu jakiś dobry obiadek zrobię:)

mrsmoon - też mam takie galaretki, mniam mniam, namówiłaś mnie;P ale będę uważać, żeby nie cierpieć jak Ty:D

własnie musialam leciec zbierac pranie. Mialo nie padac, nawet sprawdzilam na onecie wiec pranko wywiesilam w ogrodzie i co? zaczeło padac:baffled:

Ale jestem dziś śpiąca, chyba za wcześnie wstałam bo po prostu zasypiam na stojąco!

Renotka niektóre części uzywanego laktatora możesz po prostu wyparzyć, ale można też za kilkanaście złotych dokupić np nowy lejek czy membranę jeśli masz ochotę. Tak czy owak wychodzi znacznie taniej.

Doggi ja rozumiem, że cię nosi po świecie i trudno ci wysiedzieć na miejscu ale to nie chodzi o ciebie tylko o maleństwo! WYlądawałaś niedawno w szpitalu, naprawdę chcesz zafundować dziecku przedwczesny poród? Wyluzuj kobieto, bo tu nie ma żartów! Bo zadzwonię do twojego męża i go uświadomię co to znaczy wychowywać wcześniaka! A ciebie zaraz do szpitala poslę! Sorki, że tak ostro ale kurka, no nie mogę tego czytać, przecież ty miałaś bezwzględny nakaz leżenia!!!

Dubeltówka dobrze, że wszystko OK! Ja też bardzo słabo czuję Marysię. W ciągu dnia prawie w ogóle, tylko czasem patrzę na brzuch i widzę, że faluje:) DOpiero jak się położę to czuję mocniej bo mogę się na tym skupić. Tak swoją drogą te twoje 8kg to i tak malutko, zazdroszczę!

mrsmoon dzięki za streszcanie, ja nie mam do tego głowy w tym tygodniu. Mam niezłą bieganinę przed sobotnim koncertem, denerwuje się czy to wszystko dobrze wyjdzie. Jeszcze muszę tyle rzeczy kupić, a moje zakupy ostatnio trwają wieki bo poruszam się w tempie ledwo zauważalnym:) Dzięki za opis z tą pralką, ale u mnie chyba nie ma taiego przycisku:( W ogóle mam same znaczki przy tym komputerku bez podpisu i nie wiem co one oznaczają. Wkurza mnie ta pralka.
Pisałam przed chwilą Renotce, że nawet na allegro jest masa sklepów z częsciami do laktatorów. Można dokupić nowe części, ksoztują naprawdę niewiele.

Aestima też mam mdłości od kilku dni. Nie takie jak na początku ciąży ale czuję, że coś jest nie tak.

mamusia jakaś dziwna ta twoja teściowa! Ona nigdy w ciąży nie była???

reklama
Traschka - akurat tak się składa że nigdy w ciąży nie była, mój ukochany mężuś jest adoptowany i dlatego ona zielonego pojęcia nie ma o ciąży (już ja o niej więcej wiedziałam jak byłam nastolatką) więc wcale nie jest łatwo, z 1 strony mi głupio bo ją rozumiem (ja też miałam małe szanse na zajście w ciąże) ale za to z 2 strony po co wypowiada się na tematy o których nie ma bladego pojęcia i to jeszcze z takim przekonaniem jak by pouczać mnie chciała, czasami słów mi rak na takie teksty np. ile punktów gin dał Tymciowi w skali Apgar, albo jak dziś przy śniadaniu powiedziałam jej że niuniuś się chyba przekręcił bo strasznie mnie w żebra kopie ąz czasem ciężko wytrzymać to odpowiedziała że to napewno na zmianę pogody....czasem aż mi słów brak...:szok::baffled:

Do góry