reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Mam nadzieję, że jednak uda się z tą drugą szkołą... Szkoda Igora, żeby się musiał w tej męczyć. Kciukasy za to zaciskam - u rąk i nóg [te drugie zawsze działają ;-)]
Dziękuję :-D

IZA będzie dobrze- na Twoim miejscu też bym poszła do Dyrki pogadać.
Poza tym kobietom w ciąży się nie odmawia!!! ;-) he he
Oj oby ;-) Dziękuję.

Otóż to! Kto ma mieć - ten będzie miał! Nieważne jak drogich kremów użyje :-)

Iza - co do nowej szkoły, to uwierz mi - szczera rozmowa z dyrem powinna załatwić sprawę. Głowa do góry, nie martw się na zapas, bo ja wierzę, że wszystko pójdzie Ci bez problemu!
Dziękuję :happy:

Iza, nie przejmuj się, za każdym dzieckiem idą pieniądze ;) jeśli tylko będzie wolne miejsce w klasie na pewno Igora przyjmą :)
Igor od ubiegłego roku jest w tej szkole na liście rezerwowej, bo był taki nabór, że ponad 50 dzieciaków odpadło, że względu na brak miejsc. Obawiam się, że w tym roku również może tak być :-(

reklama
Zgłodniałam... Misialinka Ty dzisiaj masz taki pyszny obiadek, więc ja może skorzystam z zaproszenia...:tak: W jakiś samolot wsiądę, żeby szybciej do Ciebie dotrzeć :-)

U mnie od soboty pierogi z mięsem (200 szt haha) - mąż woli odsmażane, a ja wcinam z wody z cebulką podsmażoną :-p
Taka kulinarna zachcianka - zaraz po szarlotce z kruszonką mmniammmm

Misialina, jeszcze raz wypowiesz to słowo "gołąbki" a naprawdę wsiądę i przyjadę!! Taką mam na nie ochotę a nie umiem zrobić:(
U mnie właśnie piecze się indyk i do tego będzie ryż i taka potrawka z warzyw (mrożonka-brokuły, marchewka , kukurydza). Mam taką manię ostatnio, że wszystkie warzywka (najlepiej właśnie mrożonki) przyrządzam w takim sosie jak groszek z marchewką (tylko zamiast śmietany jogurcik naturalny). To jest pyszne!:)

Zołza- pewnie, zawsze lepiej zasięgnąć opinii innego lekarza. Co do usg ja mam na każdej wizycie usg 2d (wizyta 150zł) + miałam kilka usg w szpitalu i wiem, ze z Małym ok (badało nas już z 5 niezależnych lekarzy). Dlatego uważam, ze bez sensu gdzieś dodatkowo zapisywać się na 3d tylko po to by sobie lepiej obejrzeć Małego. Te 250 zł wolę wydać na coś innego- np zestaw płyt dla małego "muzyka dla bobasa" czy jogę dla siebie (to prawie 3 mce jogi takie usg!)

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze o tym USG, żyjemy w XXI wieku i przykre jest to ze nie możemy chociaż raz w czasie ciąży skorzystać bezpłatnie z 3 czy 4D; przecież wiadomo ze jeśli ktoś moze sobie pozwolić na takie badanie prywatnie to nie będzie stał w kolejce w przychodni rdjonowej. Chodzi tu tez o to ze nie każdy gin musi umieć robić USG i nie musi mieć u siebie w gab.aparatu; chodzimy przecież do takich gin., mamy do nich zaufanie ale na USG już trzeba iść gdzieś indziej za grube pieniądze.
Mnie tylko chodzi o to ze przykre jest to ze jak nie masz kasy to nie masz kolorowych zdjęć, CD itd.; wszyscy krzyczą ze za mało dzieci sie rodzi ale na litość jak je rodzic skoro nawet za glukoze trzeba zapłacić. A ta do kitu z taka polityka.
No to już sie wygadalam; tak mnie wkurza ten cały system tzw. Opieki zdrowotnej w naszym kraju ze czasem jak bym wpadła do tego ministerstwa to pokolei bym wszystkich usypiala. O to tyle i już wam wiecej nie będę marudzila. :tak:

Agatko, lec d tego ministerstwa i zrób tam porządki!:)

Mnie nie wkurza, że państwo nie refunduje mi kolorowych zdjęć (3d) czy nagrania usg na cd. Wkurza mnie natomiast to, ze za wszystkie badania muszę płacic sama tylko dlatego, że wybrałam super lekarza do którego mam zaufanie, ale ktory nie ma umowy z nfz. A chodzić do dwóch i narażać siebie i Maluszka na podwójne czekanie w kolejkach i badania nie zamierzam!! A jak poprosiłam rodzinnego o skierowanie na morfologię i mocz - odmówił. Powiedział, że mam iśc do ginekologa po takie skierowania....

Zołza- pewnie, zawsze lepiej zasięgnąć opinii innego lekarza. Co do usg ja mam na każdej wizycie usg 2d (wizyta 150zł) + miałam kilka usg w szpitalu i wiem, ze z Małym ok (badało nas już z 5 niezależnych lekarzy). Dlatego uważam, ze bez sensu gdzieś dodatkowo zapisywać się na 3d tylko po to by sobie lepiej obejrzeć Małego. Te 250 zł wolę wydać na coś innego- np zestaw płyt dla małego "muzyka dla bobasa" czy jogę dla siebie (to prawie 3 mce jogi takie usg!)

No i bardzo słusznie! Jak ktoś ma pieniądze, to ok, ale ja nie poszłabym na 3D tylko po to, żeby pooglądać Malucha. A że mam przy okazji, to się strasznie cieszę ;-)

No to już sie wygadalam; tak mnie wkurza ten cały system tzw. Opieki zdrowotnej w naszym kraju ze czasem jak bym wpadła do tego ministerstwa to pokolei bym wszystkich usypiala. O to tyle i już wam wiecej nie będę marudzila. :tak:

Kochana, popieram!!! Ile razy ja już to powtarzałam -i jako pacjentka, i jako pielęgniarka :eek: Powystrzelać...

reklama
Misialina - wrzuciłam skrzydełka do piekarnika, ale nie wiem, czy ja to wszystko dobrze zrobiłam... Po jakim czasie tego "sosu" będzie mniej? Chodzi mi o to, kiedy mi się zarumienią te skrzydełka, skoro póki co są przykryte sosem... a może powinnam wciąć większe naczynie.....??! Teraz to i tak już za późno na poprawki ;-)

Do góry