reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć kochane :)

Ja również zapalam światełko dla naszych Aniołeczków
[*]

Gratuluję mamusiom, które widziały swoje maleństwa i witam nowe mamusie :)
Ja zaraz dzwonię do ginki i umówię się prywatnie, bo raz że nie wytrzymam do 4 listopada, dwa że nie wiem czy na nfz wykonają już wtedy usg, czy też będą czekać do 12 tygodnia.
Nie wiem czy sama podjęłabym decyzję o badaniach genetycznych, chyba że byłoby ku temu wskazanie. Mam nadzieję, że tak jak w poprzedniej ciąży przezierność karkowa wystarczy :)

reklama
Dziewczyny, blagam Was o pomoc. Czy badałyscie sobie poziom bhcg ? jakie macie wyniki? bo jak wpisałam swoj (103073,90 mU/ml) w wyszukiwarkę wyskoczyły mi same strony o zaśniadzie groniastym. jestem przerażona i martwię się, że ten wynik jest taki kosmicznie wysoki:(

Aestima, a konsultowałaś wyniki z lekarzem? Proszę nie czytaj, bo zaczniesz sobie wkręcać. A na wyniku są podane jakieś widełki?

Edit:
W tej ciąży nie robiłam bety, ale mogę Ci napisać, ja wyglądała w ciąży z synkiem - w 38 dc - 3833 mlU/ml po dwóch dniach 7265 mlU/ml

Ostatnia edycja:
zebrra moze pisalas a ja nie widzialam, ale jestes moze lekarzem czy polozna czy co ze tyle wiesz? Nie ze nazekam czy cos, fajnie, ze nas uswiadamiasz, ale strasznie duzo wiesz ;-):tak::-D

Dla przypomnienia - normy hcg

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138
6 tydzień ciąży: 158-31 795
7 tydzień ciąży: 3697-163 563
8 tydzień ciąży: 32 065-149 571
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612
14 tydzień ciąży: 13 950-62 530
15 tydzień ciąży: 12 039-70 971
16 tydzień ciąży: 9040-56 451
17 tydzień ciąży: 8175-55 868
18 tydzień ciąży: 8099-58 176

reklama
Witajcie kochane Dziewczynki :-)
niestety @ przyszła z samego rana :-(
przepraszam iz dopiero teraz się oddzywam ,ale ten dzień nie należał do szczęśliwych:-(a wszystko zaczęło się w nocy...
moja 3,5 letnia córeczka była lekko przeziebiona tzn katar i nic poza tym,na nic się nie skarżyła i nie miała temperatury...
a tu nagle w nocy WIELKI krzyk i płacz...
Nadia zaczęła się dusić a ja niewiele mysląc obtuliłam ją i otworzyłam okno...po 5-10 min.zaczeło byc lepiej no ale juz do samego ranka spałam z nią na siedząco...
przy tym duszeniu dostała lekkich drgawek nóżek...
raniutko szybko do lekarza...nasza Boska lekarka przyjęła nas natychmiast w izolatce i diagnozą okazało się ostre zapalenie krtani,masakra nawet nie było ku temu żadnych objawów...lekarka powiedziała ze zazwyczaj tak jest u dzieci i to jest niebezpieczne bo noca może doprowadzic nawet do uduszenia gdyz krtań tak sie zacisnie iz nie bedzie możliwości odechu-przeraziłam się okropnie ale zostałam pochwalona za natychmiastowe otworzenie okna w nocy...
lekarka poszła z nami do zabiegowego i od razu podłaczyła Nadie do inhalotora a druga inhalacje miała o 16:00
oprócz tego ma przepisany silny antybiotyk do stosowania co 24h
syrop do zrobienia na zamówienia w aptece(udało się nam uprosić farmaceutkę aby zrobiła go na dziś) no i jeszcze aerozol inhalacyjny przepisała-oj dobrze ze mamy taką super lekarkę ona taka oddana dla tych wszystkich małych pacjentów ze az miło człowiekowi bo ma pełne zaufanie do takiej osoby...
mamy równiez skierowanie do szpitala ale tak w razie czego gdyby horror się powtórzył...a te drgawki nóg to pani doktor powiedziała iz wystąpiły w reakcji paniki i tak organizm zareagował to taka obrona przed najgorszym i ze jej wierzy bo to fatalne uczucie...
mam nadzieje iz obejdzie sie bez szpitala...:baffled:
Dziewczyny bardzo cieszę się Waszym szczęściem i każdą radosną chwilka...
cały czas trzymam mocno za Was &&&&&&&&
Wszystko będzie dobrze...zobaczycie---GŁOWY do góry:-)
a jeśli chodzi o prenatalne to tez miałam tylko USG no i badanie z krwi a wyniki wyszły ponad norme książkową...mój Gin.był zadowolony i bardzo się cieszył...
więc jesli Wasz gin.nie bedzie widział potrzeby kłucia to nie róbcie tego;-)
JESTEŚCIE SUPER MEGA MAMUŚKI...
cieszę się iż mogłam Was poznać i dzielić się swoimi przeżyciami...dziekuje Wam za to...
kurde piszę to teraz i rycze jak bóbr-mam chyba huśtawkę hormonalną a mój mózg nie pracuje jeszcze własciwie....po co przyszła ta cholerna @@@@@:-:)-:)-(
Kocham Was laseczki...bo każda ciążóweczka to laska na 102 !!!!!
całusy moje kochane :***

Do góry