reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Saffi, ja przy Jasiu miałam badaną glukozę dokładnie tak jak Katamisz. Wydaje mi się, że zlecają właśnie tak, bo wcześniejsze badanie cukru na czczo wyszło w normie.

reklama
saffi wiem kochana ,że dziwnie ale dzwoniłam jeszcze do położnej dla upewnienia w środę i potwierdziła.Nie muszę być na czczo i mam ograniczać słodkości rano.A jakie macie obciążenia??Bo może 75 g...ja mam 50 g a tu podobno nie musi być pobierana wcześniej krew dla prawidłowego porównania...

dziewczynki ale to moje pierwsze badanie z użyciem glukozy...nie miałam wcześniej takiego badania!!Nawet co dziwne 7 lat temu w pierwszej ciąży...

Ja miałam 50g. Oprócz mnie w tym samym dniu robiły glukozę jeszcze 4 inne dziewczyny i wszystkie miały tak samo jak ja. Ty pewnie masz tak jak pisała Blusia, że cukier na czczo wyszedł Ci prawidłowy.

Ja także mam jutro 50 g.Nie miałam wcześniej badania cukru...to mój pierwszy raz:rofl2:

Być może...na poprzedniej wizycie ukuła mnie w palucha...myślicie ,że bez sprawdzania tego w laboratorium sprawdziłyby zawartość cukru??

Ostatnia edycja:
Katamisz, tylko ten zwykły cukier na czczo badają normalnie z krwi, bez picia glukozy. Ale jak nie miałaś to nie wiem. Choć myślę, że tam wiedzą co robią kierując na takie badanie właśnie w ten sposób :) Tym bardziej, że jak pisałam ja też tak miałam w pierwszej ciąży :)

Edit:
Ja się już żegnam na dzisiaj. Nie proszę o litość w jutrzejszych postach, bo wiem że i tak jej nie będzie ;)
Spokojnej nocki Mamuśki :)

Edit:
Katamisz, no to pewnie z palucha Ci cukier sprawdziły :)

Ostatnia edycja:
Badania mam robione w szpitalu więc myślę ,że muszą wiedzieć co robią.Jak dzwoniłam w środę do tej położnej to mówiłam jej ,że boję się złego samopoczucia po tej glukozie itd.Kazała mi się nie denerwować i powiedziała ,że wszystko będzie dobrze mam się niczym nie stresować i tyle.Mam wypić z letnią wodą i połową cytryny o 13,30 i na 14,30 jechać na wizytę.Trzymajcie mocno kciuki bo oprócz glukozy będę miała normalną wizytę z mierzeniem malutkiej i zobaczę ją jutro :-) tzn razem ją zobaczymy z moim D bo lekarz kazał nam przyjść razem w Walentynki :tak: żeby mojemu D niedowiarkowi pokazać ,że nasza dzidzia to dziewczyna!!Bo w dalszym ciągu nie dowierza :-)

reklama
Do góry