reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

właśnie też się tak zastanawiałam nad proszkiem dla dzieci. Ja osobiście dla nas stosuje PERSIL, po innych mam uczulenie i płyn lenora (ten czarny) I tak sobie myślałam, że Maleństwo tak przyzwyczaje do Persila i tylko płyn LOVELA kupie.

Co myślicie?

reklama
Z tym szpitalem to nie jest prosta sprawa, ponieważ na tym etapie ciąży oprócz tych leków ktore juz biore i lezenia nie ma innego sposobu na podtrzymanie ciąży, a ja nie mogę leżeć w szpitalu już od tego momentu bo nie mam z kim zostawić dziecka. Do szpitala będę musiała położyć się w 26tyg to już ustalone. Niestety mam taka sytuacje, ze mój M musi pracować, wiem tez ze z każdym kolejnym tygodniem może być gorsza sytuacja, dlatego do póki mogę jestem w domu. Tak uzgodnilismy z moja gin. jeśli krwawienie bądź skurcze się nasila wtedy biegiem do szpitala i już nie będę dyskutować gdzie jest mi lepiej w domu czy w szpitalu.

Luksja...współczuje przejść w tramwaju...co to człowiek musi wysłuchać od takich ludzi...masakra
Katamisz...mam nadzieję że nerwy opadły i już jesteś spokojna...ale się nie dziwię...w sródku nocy takie krzyki i hałąsy to bardzo nieprzyjemne uczucie

właśnie też się tak zastanawiałam nad proszkiem dla dzieci. Ja osobiście dla nas stosuje PERSIL, po innych mam uczulenie i płyn lenora (ten czarny) I tak sobie myślałam, że Maleństwo tak przyzwyczaje do Persila i tylko płyn LOVELA kupie.

Co myślicie?

Uwielbiam czarny lenor :-) A do ciuszków dziecięcych kupiłam płyn lovela i zamierzam go używać.

Ojej, ale w życiu nie nadrobię zaległości :/ Przepraszam, ale nie dam rady... Buziam za to Was wszystkie :*

Agatko ja uzywalam tego samego proszku do prania ubranek Frania co i naszych, a plukalam w Lovelli, nic się nie działo. Proszki dla dzieci w moim przypadku nie sprawdziły się, bo zostawialy plamy po zupkach, soczkach itd. Tym razem tez zamierzam tak robić.

Ja mam zamiar prac w persilu...tato znowu jedzie do Niemiec to przywiezie mi oryginalny i będę w nim prała

AGATA rozumiem Kochana - życie często jest o wiele bardziej skomplikowane i trudne niż może się to wydawać. W końcu wiadomo, że każdy chce dla swojego maleństwa jak najlepiej i stara się zrobić wszystko co w jego mocy by było dobrze. Sciskam Cię cieplutko i myśl pozytywnie! Będzie dobrze zobczysz!!!!

Luksja aż mna zatrzęsło, jak ja nie cierpię takich ludzi. Skąd to sie taka złośliwośc i wredota bierze? Mam nadzieję, że na starość nie będę taka...

Misialinka dzięki kochana za dobre słowa :tak: Już zdecydowanie spokojniejsza jestem.Ale to co w nocy przeżyłam to "moje"...zastanawiałam się chwilę po tym jak położyłam się spać koło 4 i nie mogłam zasnąć jak to możliwe ,że ja byłam taka przerażona a dzieciątko moje w brzuszku kompletnie nie drgnęło-myslicie ,że było tak samo przerażone jak ja??Dopiero przed samym zaśnięciem poczułam kilka kuksańców i to mnie troszkę uspokoiło ;-)
A jeśli o proszku mówicie to pisałam tu ostatnio z zebrą o proszku dzidziuś.Mój Igor jak się urodził to miał jakąś alergię skórną i lekarka kazałą prać początkowo w płatkach mydlanych a po chwili prałam w dzidziusiu.Teraz planuję kupić na te pierwsze tygodnie Jelp-akurat mamy w promocji (gdzieś w gazetce widziałam za 24,99 za prawie 2,5 kg)
A persila sama bym chętnie kupiła takiego oryginalnego z niemiec!!

witajcie:)

Ja też po nie przespanej noc,a w zasdzie po źle przespanej.Mój mąż po tej wczorajszej biopsji musiał zostac w szpitalu,a ja sie boje sama w domu nocować.Tak mam od dzieciństwa.Wtedy szukam w domu najbezpieczniejszego miejsca do spania(to siedzi mi w głowie).I takie znalazłam .W dziennym pokoju przed telewizorkim na kanapie ,która niestety sie nie rozkłada do spania.Strasznie niewygodnie,tym bardziej z tym brzuchem.

Katamisz Współczuje tobie nocy,ale dla pocieszenie ja tez takowej nie miałam.

Lukscja takie sytuacje są stresujące,niestety niema zrozumienia.Najlepiej włożyć jakiegoś grajka w uszy i nie słuchać wywodów babc w środkach komunikacji miejskiej.

Agata R strasznie strasznie mi przykro że Twoja ciąża jest tak trudna.Chociaż bycie ze świadomościa że lekarz dał Ci tylko 50% na szczęsliwe rozwiązanie jest straszne,ale myśle że trzeba powtarzać że to az 50%.Wierze nie jest to łatwe ,ale Ty zdajesz sie być silną dziewczyna. Rozumiem że na tym etapie odciązona jesteś od wszystkim zbędnych obowiązków,i możesz wpełni odpoczywać w domu,tak żeby szcześliwie donosic dzidziusia do bezpiecznego tygodnia.Tego ci ż całego serca życzę.

reklama
I ja się witam:) Ale się dzieje od rana u Was...

Zeberko, Misialinko - powodzonka na wizytach!

Agata
- strasznie mocno trzymam za Ciebie kciuki. Taka dobra z Ciebie kobitka, a tyle kłopotów Cię spotyka... Mam nadzieję, że leki i leżenie pomogą i urodzisz piękną i zdrową dzidzię!

Katamisz - co za historia - pewnie się bardzo przestraszyłaś. Mam nadzieję, że już lepiej?

Lukcja - co za babsztyl??!! W głowie się nie mieści. Mnie niestety też zdarzyły się przykre sytuacje w ciąży, ale również i wiele miłych zaskakujących, kiedy na przykład staruszka wstała, żeby mnie zawołać z drugiego końca wagonu i oddać mi swoje miejsce:) Nie przejmuj się - jeśli ta kobieta jest taka okropna, to na pewno nikt jej nie lubi;)))

Co do proszków - też słyszałam, że te dla dzieci mają problem z dopieraniem plam więc zamierzam stosoać normalne i płukać w płynach dla dzieci.

A co mnie? W zasadzie nuda:) Spałam dziś do 9:30 - szaleństwooooo! I mam lekko zaróżonioną wydzielinę pochwową, ale może to po wczorajszym badaniu ginekologicznym, nie będę się martwić na zapas... Zjadłam właśnie płatki śniadaniowe i zabieram się za odpoczywanie;)

Miłego dzionka!

Do góry