reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Witajcie:)
Ogłaszam wielki powrót, zatem dzienna liczba postów znacznie się powiększy:) Z żalem stwierdzam, że nie zastosowałyście się do mojej prośby i zdecydowanie za dużo napisałyście... mam teraz tylko godzinkę i muszę zmykać do pracy. Nadrabianie będzie wieczorem!

Ogromnie dziękuję Zebrze, która czuwała nade mną w trakcie wyjazdu!

Zjazd minął bardzo sympatycznie. Oczywiście masa pracy, wykładów, koncertów i obserwacji ale warto było. Jedyny minus jest taki, że właśnie skończyły mi się ferie a ja jestem zmęczona jakbym nie miała wolnego od kilku miesięcy. Dzisiejsze lekcje będą fatalne, kompletnie nie mam energii:( Drogę jakoś przeżyłam. DO Gdańska jechałam autem z koleżanką i trwało to masakrycznie długo, prawie 13 godzin!! Wielkie korki i roboty drogowe. Wracałam pociągiem i było jednak znacznie wygodniej, tyle tylko że wracałam nocą kuszetką i dosiadły się do mnie dwie panie jadące na narty, które chyba nigdy nie słyszały słowa "kultura"... ale powinnam już przywyknąć do tego.

Wróciłam wczoraj o 6.30 rano i miałam niespodziewanych gości, przed chwilą wyjechali. Moja siostra wynajmuje z dziećmi mieszkanie i ten wynajmujący miał płacić za nią rachunki - ona mu dawała na to pieniądze. Ale on "zapomniał" zapłacić za gaz za ostatnie 4 miesiące i w piątek odwiedził ją pan z gazowni żeby wykręcić licznik i odciąć dopływ gazu. Ona ma na gaz wszystko - kuchnia, ciepła woda, ogrzewanie. Kiedy temperatura spadła w środku do 10C nie wytrzymała wprowadziła się z rodziną do mnie, więc w naszych 2 pokojach było dość tłoczno:) Wszystko już załatwione i siostra mogła wrócić do domku.

Zmykam teraz nadrobić choć jeden temat. Miłego dnia:)

Setana, bardzo ładne połączenie na tej fotce - śliczna ta zieleń!!!! Jak się nazywa ta farba?
Sliva to Tikkurila - odcień wybieraliśmy z palety (mieszają na miejscu) my akurat mamy S 2020-G80Y ... Ze względu na futra to lateksowa farba akrylowa, matowa Optiva 5 (super się zmywa).

Setana, suuuper:) Dzięki za info. Ja siedzę w białych ścianach od 5 miesięcy i już mnie skręca, żeby coś pokolorować:)

Traschkaaaaaaaaaa - welcome back!

Traschka witaj Kochana :)

Setana, mnie ten brąz się bardzo podoba i kwawłek futra sie załapał :) Ja mam w salonie (salon to chyba za duzo powiedziane, powiedzmy w największym pokoju 3 ściany białe i 1 turkusowa głębia dulux. Na jednej z białych ścian mam czekoladowe meble.

Tusen 2,80 na 4 m może być wychodzi że pokój ma 11,2 m2 czyli ok.
Jakoś przeoczyłam Twoje zakupy lecę sobie zobaczyć.
Ironia, dziękuję :)

no tak,masz racje:tak:

Witajcie:)
Ogłaszam wielki powrót, zatem dzienna liczba postów znacznie się powiększy:) Z żalem stwierdzam, że nie zastosowałyście się do mojej prośby i zdecydowanie za dużo napisałyście... mam teraz tylko godzinkę i muszę zmykać do pracy. Nadrabianie będzie wieczorem!

.
)

Witaj:-)

reklama
Już poprawiam, mam nadzieję że teraz widać.
Zobacz załącznik 322924

bardzo ładnie
myslałam o czymś podobnym w salonie

To 2,80 to chyba Ci sie coś pomyliło,rozumiem że miało być 12,80.
Mnie osobiście niebieski tak sobie.Raczej to zimny kolor.
Wejdz sobie na tą strone ipokombinuj z kolorami.Po lewej masz przykłady gotowych kolorów Top Trendy 2010
a po prawej masz koło kolorów tam masz już ogrom wyboru.Dobrze tez poczytać porady na tej samej stronie.
Ja wlaśnie jestem na etapie wybierania kolorów do pokoiku dzicka ,zastanawiam sie na d połączeniem żółci i kaffe lete.
Kolory wnętrz - najpiękniejsze kolory farb Dekoral

dzięki za radę zaraz oglądam
niestety mała ta moja sypialnia 2,8x4 m, ale wolę ja mieć małą sypialnię a dziciakom większy pokoik dać...

ogólnie to dom mam do dupy tzn. jest ogromny bo ma 300m użytkowych ale był on budowany w latach 70 i niestety w środku jest masakra. Nie byłoby źle tylko tata mieszka na dole i zajmuje całe piętro ok. 120 m i nam pozostało tyle samo a póki co z dwójką dzieci w jednym pokoiku 4x4 m ciężko mieszkać. Dlatego też proszę męża by przenieść do ich pokoju salon a z salonu zrobić pokój dla dzieci (8,5 x 4). Niestety to chyba w naszej sytuacji najlepsze wyjście. Na parterze mamy biuro, łazienkę i kuchnię dla pracowników.

Do góry