reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

cześć.ale się u was działo,matko,nie nadążam.
ironia współczuję teściowej,moja jednak złota baka,nie wtrąca się,mało przychodzi....
byłam dziś u koleżanki zobaczyć dziecko-kopia poprzedniego:szok:,jeszcze nie spotkałam si,żeby dzieci były tak b.do siebie podobne,jak bliźnięta
potem poszłam na oddział do koleżanki,bo miała w nocy cesarkę-chłopczyk,ale taki blondasek,że nawet brwi miał białe:-p
poza tym chyba ok,tylko tych ruchów jakoś mało...
zebrra ja też mam w poniedziałek wizytę:tak:

reklama
Dostałam na pocztę link z ofertami z Itaki i tak się rozmarzyłam... eh, a człek musi siedzieć w domku na tyłku...
Ja ciągle planuję wakacje (zawsze w styczniu miałam już zaplanowane), po czym łapię się na tym, że ja w tym roku nie wyjeżdżam, a dzieciaki mają już poplanowane.. ;)

Krew poszła do laboratorium, wyniki w poniedziałek... Ale sądzę, że będzie dobrze - nie czuję się "cukrzycowo" ;-) w sensie, że nie mam typowych objawów, więc jestem dobrej mysli, zwłaszcza, że w rodzinie nie występowała.
No to trzymam kciuki, żeby było ok - musi być :)

Zebrra a po czym wnosisz, że u Ciebie juz cukrzyca na bank?
Zeberko - a jak Ty odczuwasz cukrzycę?
Nie mam jakiś konkretnych objawów cukrzycowych, niemniej jednak miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży (a rzadko zdarza się, zeby się nie powtórzyła), poza tym mam spore obiążenie w rodzinie (babcia, dziadek, wujek), no i poprzednie wyniki na czczo były na granicy (95 a norma do 95 właśnie), także marne są szanse na to, ze nie będe miała...

A nie jadłaś śniadanka przed badaniem? Pytałam ostatnio położną o to jedzenie przed badaniami i ona powiedziała, że jedynie przy obciążeniu glukozą 75g trzeba być na czczo, a tak to po śniadanku.
Na Karowej trzeba być na czczo i przed 50g i przed 75g...

reklama
Do góry