reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Zołza Misialina to prawda szybko zleciało.

Ja dla odmiany jeszcze nie tak dawno na przełomie grudnia i stycznia podpatrywałam właśnie i grudniówki i styczniówki.Główne wątki oczekiwanie,nerwowa atmosfera,obawy......a wątek informacyjny był najbardziej interesujacy czyli wiadomości o tym że już dana laska urodziła.Nawet nie spojrzymy jak i nas dopadnie ta niepewnośc oczekiwanie.......aż strach pomysleć co to bedzie,a będzie sie działo :tak:

reklama
Blusia jasne, że można nawet na wznak jeszcze można, ale ponoć najzdrowiej na lewym boku, choć pewnie to i tak sprawa indywidualna

hej Brzuchatki
muszę Wam powiedzieć ze w tą sobotę mam ślub cywilny a w sukienkę, którą kupiłam pod koniec grudnia się ledwo mieszcze :-(
kupowałam ją z dużym zapasem praktycznie wisiała jeszcze na mnie a teraz marszczy sie przy zamku aż się załamałam...:wściekła/y::sad:

Mamusia, nie będzie tak źle, na pewno będziesz pięknie wyglądać :)
Kati, no właśnie ja głównie na plecach i prawym boku. Zobaczymy jak długo i czy maluch nie zacznie mnie tak gdzieś ugniatać ;) Moja koleżanka w ogóle nie mogła na plecach, nawet jak jej robili usg to musieli szybko, bo córcia tak jej gdzieś naciskała, że koleżanka prawie mdlała.
Tusenfryd, na pewno będzie gorąca linia w czasie majowo-czerwcowo-lipcowym :) Pamiętam jak sama pisałam smsy, że mi wody odeszły i jadę rodzić ;) A potem, że Jaś już na świecie :)

Ja też już zmykam. Spokojnej nocki :)

A ja coś nie mogę się włączyć do dyskusji dzisiaj...siedzę i podczytuję cały dzisiejszy dzień coście nakreśliły tu:)
Ja też Wam wszystkim życzę spokojnych snów i przespanej nocy na lewym boczku:tak:
Dobranoc

Jejku ja to cały czas głodna jestem, jak gdzies jade to zawsze w torebce mam cos na ząb, jakies ciasteckzo albo batonik:-D. Teraz własnie pałaszuje chrupki o smaku pizzy:-D

Mamusia wszystko będzie super. Każda Panna Młoda wygląda absolutnie pięknie i niepowtarzalnie bo jest szczęśliwa. Ja też brałam ślub w ciąży w siódmym miesiącu z weselem i nie było tak źle:)
Trochę się martwię bo zaczynam mieć dużo skurczów, nawet kilka w ciągu godziny tak jak z Zosią, ale zwalam to na karb dużej ruchliwości dzidzi brzuszkowej, bo brzuszek wręcz mi faluje czaami, jestem w szoku bo poprzednio grubo po 2o tyg, miałam takie widoki:)Poza tym mam strasznie drażliwą macicę,najmniejszy ucisk i już się napina, nagła zmiana pozycji też odpada, nie mówiąc już onoszeniu rzeczy cięższych niż 5 kilo. No i teraz jest ten czas intensywnego wzrostu malca a to też nie robi dobrze domkowi który nie nadąrza. To samo miałam z Zosią, w 38 tygodniu musiałam rodzić bo była makrosomia płodu, mó jbrzuch osiągnął apogeum swoich możliwości.

reklama
dziewczyny no chyba oszalałyście! Nie wolno tak dużo pisać kiedy mnie nie ma... potem musze tyle nadrabiać, strasznie to niekoleżeńskie! :)))

nutria na tej stronce jest kilka nagrań, możesz sobie posłuchać Bielskie Centrum Kultury - Dom Muzyki
To nie jest nasza oficjalna strona, ale na naszej chyba nie ma nagrań. A was można gdzieś posłuchać? Podziel się :)

Aestima to takie smutne i niestety nieuchronne... ja też ostatnio myślę o mojej ukochanej babci, która jest schorowana a ją tak rzadko odwiedzam...mam z tego powodu ogromne wyrzuty sumienia, ale tak ciężko znaleźć czas dla każdego w rodzinie... Koniecznie muszę ją odwiedzić w tym tygodniu i mocno uściskac!

Silva to wspaniale, że wszystko w porządku! A więc leż kobieto plackiem, odpoczywaj, oglądaj filmy, czytaj książki i udzielaj się na forum!! :)))

Zołza spóźnione uściski urodzinowe!!!

Misialina gratuluję udanej wizyty:) Dobrze, że lekarz cię uspokoił odnośnie krwawienia, życzę ci więcej spokoju do konca ciąży, oby nie przydarzały ci się juz żadne stresujące sytuacje! Uwierz, że będzie dobrze:)))

marta dla mnie też nauczanie to życiowa pasja! Uwielbiam to i daje mi to niesamowitą satysfakcję! Jakie zajęcia prowadzisz?

mamusia czerwcowa ważne, że się mieścisz! DO soboty nie przytyjesz więcej więc będzie akurat:) Ale super, że masz ślub! To takiw spaniały dzień, ja mój wspominam cały czas z wielkim uśmiechem na ustach:) Trzymam kciuki, aby wszystko się wam pięknie udało!!!

A ja dziś miałam bardzo miły dzień. Miałam próbkę z kwartetem w Katowicach, potem wspólny obiadek i mała sesja zdjęciowa na stronkę. Potem jechałam prosto do mojego braciszka, który przygotował dla mnie 4 pełne kartony ubrań po swojej Haneczce! Powiedziałam mu, że chyba zaczekam z ich zabraniem aż dostarczą mi komodę:) On ma wielki dom ze strychem, u mnie 2 pokoje i pełne szafy... :) Mała Haneczka ma już 18 miesięcy, jest po prostu przekochana! Zagrałam jej kilka melodyjek na skrzypcach a ona się tak cieszyła i tańczyła w kółko, rewelacja! :)
Ja też często spoglądam na inne fora, dokłądnie jak pisałyście, na nowe wrześniówki i najstarsze obecnie stycznówki. Oczywiście miesiące się zmieniają... :)

Do góry