reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dziewczyny mój ginekolog mi powiedział że na taki ból głowy można łyknąć Pyralginę..
Oczywiście jeśli ból staje się nie do zniesienia..:confused2: na pewno pomoże a nie zaszkodzi dziecku... tyle że nie za często ją brać i w ostateczności.. Wiem że Pyralgina jest nie tylko na ból głowy ale zębów itd... wiec śmiało możecie brać gdy ból niszczy i paraliżuje cały organizm..ja ufam mojemu lekarzowi i wiem że dobrze mi radzi..
Ja od kąt biorę antybiotyk na Toxo ( odpukać) nie mam zgagi a to moja największa zmora..:szok::szok::eek::eek: też jestem typem człowieka który leki bierze w ostateczności.. i uwierzcie mi łykanie tych antybiotyków to dla mnie największa kara,,,, musze pilnować co 12 h i łykać... Jeszcze mi zostało 20 tabletek na 10 dni... :crazy::crazy:

Ja też uwielbiam gotować i piec... to moja pasja.. zwłaszcza teraz jak jestem w ciaży...
Wymyśłam różne sałatki i surówki...
Dziś miałam na obiad puree z pieczną karkówką i sosem tzatzzyki:) Mniam mniam:)
Jutro zrobię jakąś zupkę na obiad i na drugie danie kebaba z frytkami... no i jeszcze mam zakusy żeby zrobić 3 Bita placuszka ale nie wiem czy mi dnia na to wszystko starczy bo mam jutro napięty grafik na cały dzień... :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzastina ja też na antybiotykach, ale to z uwagi na bakterie w moczu. U mnie też leki w ostateczności a tym bardziej teraz gdy jestem w ciąży. :wściekła/y:

Traschka, w moim popsuł się termostat i nieważne, na ile nastawię, grzeje na maksa i jak tylko wstawiłam ciasto, zaraz robilo się czarne, a w środku surowe - dlatego właśnie kupilismy piekarnik :-D

Dziewczyny, ja powoli wracam do żywych. Z zębem lepiej ale było cięzko!!! Po pierwszym paracetamolu ból przeszedł na dwie godziny, ale po tych 2 godzinach znowu była masakra!!! Chyba wolę rodzić niz męczyć się z bólem zęba bez tabletek. Serio mówię, a rodziłam już dwa razy :-).
Nie chciałam brać już drugiej tabletki więc męczyłam się kolejne dwie godziny.
Ale teraz jest już dobrze:

Widzę, że temat pieczenia....ja nie piekę, sama nie lubię ciast, moja rodzinka też sporadycznie. Zresztą pomimo tego, że gotuję dobrze i smacznie (podobno :-)) to nie lubie tego robić. Wolę sprzatać i prasować niż gotować :-)
Dzastina - a Ciebie to już podziwiam, takie smakołyki wymślne ciasta, szok!

CZesc dziewczyny
Jako, ze nie nadrobie wątku bo "troche" za dużo to egoistycznie napiesze o sobie i sprobuje sie wbic w trakcie:-D
Co do moich dzieciaczków to są to dwujajowe bliźniaki. Generalnie fakt o posiadaniu bliźniaków na poczatku był dla mnie ogromnym szokiem i szczerze powiedziawszy nie ucieszył mnie specjalnie. Wiadomo kwestie finansowe, mieszkaniowe glównie, ale teraz juz jestem oswojona z ta mysla choc i tak sie boje. Z racji tego, ze mam juz corke to wiem ile pracy trzeba włozyc w opiekę wiec jak sobie pomysle o dwojce to dreszcz po plecach mi przechodzi:-D.
Co do mnie to juz prawie od dwoch miesiecy siedze w domu na L4 i tak juz zostanie. Lekarz juz w 6 tyg. mnie uprzedzil, ze wysle mnie na zwolnienie szybko. Myslalam ze popracuje jeszcze jakis czas, ale początek ciazy był straszny, straszne mdloci (w zasadzie przez całą dobę, łacznie z tym ze budzilam sie bo bylo mi niedobrze), bole głowy i ogolnie straszna słabośc. Ledwo w pracy siedzialam wiec lekarz od razu dal mi L4. Teraz mam zalecenie lezenia bo niestety ale skaraca mi sie szyjka, a z racji tego ze jestem drobnej budwoy, a w brzuchu mam dwojke to te tendencje moga sie utrzymywac.
Na razie chyba tyle:-D
Aha no jeszcze to, ze moja Julkcia bardzo ucieszyła sie na wiesc o tym ze bedzie miala dwojke rodzenstwa i mowi do mnie tak: "mamusiu Ciebie kocham najbardziej, a wiesz dlaczego bo mi urodzisz DWA dzidziusie":-D. No i oczywiscie zawsze wita sie i żegna z dzidziusiami dając im całuski w brzuch, spiewa im, mowi do nich i takie tam. Fajne to:-)

witajcie
aleśta się rozpisały przy niedzieli:-D
mnie tez zaczęła boleć głowa i ostatnimi czasy ból mnie nawiedzał-zaciskam opaskę mocno na głowie i się kładę.kiedyś pomógł mi spacer,a gin powiedział,że jak b. boli to Apap można.
misialina co do tych krwawień to jak leci górą (nos i dziąsła)to widocznie dołem tez może się zdarzyć,choć nie często)
doris współczuję zęba,to chyba najgorszy ból...ja wszystkie wyleczyłam,ale tez za swoich czasów się nacierpiałam.weź tabletkę jak boli-nie ma sensu cierpieć.
zolza ja do pieczenia tez lewa jestem,ciekawe jaki ci rachunek przyjdzie?;-)

Hej AAga
No rzeczywiście, roboty będziesz miała trochę ale potem już bedzie coraz lepiej, najgorsze podobno pierwsze pół roku. na pewno Ci ktoś pomoże z rodziny :-).
A jak twój brzuszek? pewnie już większy niż w pojdynczej ciąży :-). Dużo przytyłaś?
jeśli masz fotkę to wstaw na nasz wątek brzuszkowy :-)

Doris brzuszek wg mnie taki sobie. Dzisiaj kolezanka stwierdzila ze nie bardzo widac, ale ubana bylam "maskująco";-). Przytyłam na razie ok. 2 kg od wagi wyjsciowej, ale na poczatku schudłam prawie 4 wiec jak juz aczełam przybierac to prawie 6 kg. Poza tym startowalam z 60 cm w pasie teraz mam 80 wydaje mi sie ze jak na bliźniaki to chyba nie duzo. A poza obwodem w pasie i biustem, ktory i tak byl juz wczesniej pokazny, to nigdzie na razie nie przybyło:-D.
Fotke mam sprzed swiat wiec jak zrobie cos swieższego to wstawie na odpowiedni wątek

reklama
Witajcie:-)

I znowu poniedziałek:wściekła/y:Za oknem okropna mgła ,aż nieprzyjemnie młodego do szkoły wyuszczać.Podobno idzie ocieplenie dlatego.A słyszałam że w polsce to wiosna:tak:

aaga1407 witaj na forum i gratuluje podwójnego szczęścia.:-)

Do góry