reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

witam witam..

brzuch mnie boli masakrycznie... jezu oby wstreciucha nie przyszła..

Witaj kochana Dzastina222
wszystko będzie dobrze...musi być ,ja trzymam kciuki&&&&&& i wszystkimi sposobami odpędzam myśli związane z @
mnie też brzuch pobolewa i obawiam się okropnej @ na sobotę:-(mam WIELKIEGO stracha...wrrr i się tym bardzo denerwuję:wściekła/y:
musimy to jakoś pokonywać i wierzyć iż wszystko będzie OK a za 9 m-cy bedziemy tulić nasze Skarby do serca...

reklama
Witam O Poranku... u nas typowy chmurny i ponury ale moze sie przejasni :-)
Szalimar dziekuje :)) co do klucia rwania i skrecania to mam je niemal ciagle wiec zobaczymy co dzis pokaze usg... czy to ma jakis wplyw na malenstwo.

cześć dziewczyny
ja w czwartek byłam u gina - mówił że wszystko jest oki, niestety serducha jeszcze widać nie było (choć mówił, że to prawidłowo na ten czas

od soboty lekko plamię (czerwono, rozwodniono-czerwono, brązowawo)
ogólnie raczej mało (troszkę śladów na wkładce)
czy wy też tak miałyście?
czy samo to przeszło czy mam iśc do gina?
(dodam, że chodzę prywatnie, a wizyta kosztuje niemało bo 80,00)

U mnie podobnie, toche plamilam jak ty ale wczoraj jak by wiecej tej brazowej krwi polecialo i zadzwonilam do lek. Mam scan na 3h i moze bedzie cos widac....:-(
Wiec pozostaje czekac ale tobie radze tez sie skonsultowac z dok.

emiolka na zaparcia tak jak i na przeziebienia polecam grejfruta zjesc na noc:) ja mam niesamowity odrzrut niestety do nich ale wczoraj na sile wcisnelam jednego w siebie bo od tego ciaglego podjadania( mam straszne mdlosci) brzuch mi sie zrobil twardy jak balon a dzis.....znowu sie splaszczyl:)

Dzień dobry wszystkim mamuśkom:)

Małoś witaj i gratulacje!!

Yusta, moim zdaniem powinnaś jak najszybciej pójść do swojego lekarza lub na pogotowie. I choć nie każde plamienie w ciąży jest groźne, każde wymaga konsultacji . I naprawdę nie chcę Cię straszyć,wiele moich koleżanek miało takie plamienia i mają zupełnie zdrowe maluszki urodzone w terminie, ale trzeba to sprawdzić. Szczególnie, że trwa to już parę dni. Jeśli chodzi o kasę, to zawsze przyjmą Cię do szpitala z takimi objawami (wiem to z autopsji). Heh, taki minus prywatnego lekarza. ja mam b. drogiego aż 150 zł bierze, ale myślałam , ze tylko raz w miesiącu zabulę a był taki czas, że co dwa tyg. musiałam do niego latać... Ale myślę, że na swoim spokoju i zdrowiu Maluszka nie ma co oszczędzać.

Dzastina22, Małgosia...37- mnie też bolało tak jakby @miała przyjść najbardziej od 27 do 32 dc., ponoć to normalka, nie martwcie się tak :)

Shalimar mnie kłuje ciągle z lewej, a już wiem, że nie mam pozamacicznej, więc widocznie może pobolewać bardziej z jednej strony.

Eh, a ja w nocy nie mogłam spać i sobie kilka głupot wymyśliłam i się nimi do rana zamartwiałam. Nie wiem, z tego wszystkiego tez chyba zacznę betę kontrolować żeby się uspokoić , że wszystko u dzidzi ok. Bo do następnej wizyty (2.11) to chyba jajo zniosę, dziewczyny!

Witam o poranku u mnie słonecznie ale zimno.:baffled:

marta24 ja mam podobnie rano jest w miarę płaski ( w miarę bo płaski nigdy nie była pokryty w-wą dorodnego tłuszczyku:happy2: wieczorem wydyma:)

Yusta też uważam że każde plamienie/krwawienie powinno się konsultować z lekarzem.

Dzastina222 trzymam kciuki coby @ nie przyszła jednak

Małgoś gratuluję
emiolka ja też nie nadążam, co do zaparć na razie brak. Wczoraj nażarłam się kapusty kiszonej a efekty były z rana więc polecam mniam aż mi się zachciało.

dziewczyny jak wasze piersi??/ U mnie mega balony i bolą ( mąż zawiedziony że skorzystać nie może) z 70 C teraz 70 E ( rozmiar z esotiq bo inne firmy to pewnie inaczej) są jak sylikonowe . Będę musiała znowu staniki kupować bo wyrosłam

Dzień dobry wszystkim mamuśkom:)

Małoś witaj i gratulacje!!

Yusta,

Eh, a ja w nocy nie mogłam spać i sobie kilka głupot wymyśliłam i się nimi do rana zamartwiałam. Nie wiem, z tego wszystkiego tez chyba zacznę betę kontrolować żeby się uspokoić , że wszystko u dzidzi ok. Bo do następnej wizyty (2.11) to chyba jajo zniosę, dziewczyny!

Nie wkręcaj nic sobie bo to nic nie da ( ja też mam kręćka coby tam z małym wszystko ok było) do listopada już nie daleko, szybko zleci. ja jeszcze nawet się nie umówiłam do gina, ale ja na NFZ idę bo prowadził moją poprzednią ciążę byłam zadowolona, a zawsze trochę kasy w kieszeni

mamusia.olusia mnie w ogóle nie bolą , ani nie urosły jeszcze:( ale brodawki jakieś inne , większe i jakby nadmuchane. A smarujecie je czymś na rozstępy, bo ja zapobiegliwie już od tygodnia.

Marta24 spróbuję dziś tego grejfruta, mam nadzieję,że pomoże. Straszny mam dyskomfort przez to..przez 7 dni nic.....brzuch mi okropnie wywaliło :-(
Mamusia.olusia a kapustę mam dziś na obiad...he he :-) A piersi to u mnie też mega balony tyle że już tak nie bola.
Yusta leć do gina migiem!!
Dżastina &&&&&
Małgoś gratulacje:)

ja na razie smaruję się oliwką. W poprzedniej ciąży cycki mi strasznie urosły i pojawiły się rozstępy więc chyba teraz już nowych nie będzie. Ogólnie to rozstępów w ogóle po ciąży nie mam, mam na nogach i to sporo z okresu dojrzewania a nowych na szczęście brak.

jaki kremik polecasz. ja kiedyś z AVENTU miałam i działał ( z oliwką, tzn na mokre ciało oliwka a potem krem)

emiolka jak o kapuście myslę to mnie skręca

reklama
ja mam na razie taki zwykły olejek dla kobiet w ciąży od 1 m-ca z rossmanna. Dobrze nawilża i natłuszcza i pięknie pachnie niemowlaczkiem:) Kosztuje ok 9 zl Mam jeszcze jakiś kremik ziaji na rozstępy, ale on jest od 4-tego m-ca.

Do góry