reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

zmienię trochę temat-myślałyście o krwi pępowinowej?
ja myślałam przy Antku,ale koszty mnie przeraziły,ale teraz znowu myślę i nie wiem sama.u mnie i u D.w bliskiej rodzinie były choroby nowotworowe,więc może warto w moim przypadku?:nerd:

reklama
Cześć mamusie.
Nareszcie weekend iw końcu będę mogła częściej do Was zaglądać. U mnie w pracy urwanie głowy, przygotowania do inwentaryzacji. Nie wiedziałam w co ręce włożyć. Zwłaszcza, że teraz w ciąży jestem zdecydowanie mniej wydajna niż wcześniej. Ale na szczęście wszystko udało mi się prawidłowo ustawić i pracownicy liczą. Uff.
Teraz koniecznie muszę nadrobić zaległe Wasze pisanie:tak:.

A co to jest to z tą krwią pępowinową, mogłybyście dobre kobiety nakreślić mi o co chodzi? Ja taka niedoświadczona jestem, młoda, głupia, nie w temacie, a powinnam być bardzo ;)

Doris - ja mam łóżeczko po Igorze i spacerówkę. Dokupię tylko materac gryczano-kokosowy i łóżeczko będzie gotowe :-) Co do wózka to sama nie wiem, czy kupować nowy czy nie... Na pewno trzeba będzie kupić fotelik samochodowy. Ten wózek, który pokazałaś jest całkiem fajny, no i ma już wszystkie potrzebne części :-) USG połówkowe robi się między 18-22 tc, tak więc pewnie u Ciebie to już będzie własnie to. Ja idę w poniedziałek na takie usg.

Doris - ja mam łóżeczko po Igorze i spacerówkę. Dokupię tylko materac gryczano-kokosowy i łóżeczko będzie gotowe :-) Co do wózka to sama nie wiem, czy kupować nowy czy nie... Na pewno trzeba będzie kupić fotelik samochodowy. Ten wózek, który pokazałaś jest całkiem fajny, no i ma już wszystkie potrzebne części :-) USG połówkowe robi się między 18-22 tc, tak więc pewnie u Ciebie to już będzie własnie to. Ja idę w poniedziałek na takie usg.

Na ostatniej wizycie u ginekologa tj. 23 grudnia, a był to ostatni dzień 16tc kiedy umawiałam się na kolejną wizytę (czyli za miesiąc) zapytałam czy będziemy wtedy robić usg połówkowe, to lekarz powiedział mi, że to trochę wcześnie, że na połówkowe umówimy się w 23tc. Teraz wizytę mam 21 stycznia i będzie to końcówka 20tc - zdaniem mojego lekarza wcześnie, trochę to dziwne. Usg genetyczne robić będziemy w innym miejscy podobnie jak to pierwsze w 13tc, na dużo lepszym sprzęcie. Wtedy własnie miałam usg 3D/4D.
Tu przczytałam, że połówkowe robi się miedzy 18, a 23 tc Gynae.pl - Informacja Ginekologiczna - Gabinet USG 3D/4D .

reklama
Do góry