reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
takim nebulizatorem . inhalatorem. - bo dla dzieciaków i tak musiałam kiedyś kupić.

a jak nie masz inhalacji, to nomalnie nad garnkiem - woda + rumianek, macierzanka albo tez właśnie sól... (ale z soli nie robiłam) .
tylko po inhalacji nad gorącym garnkiem od razu trzeba zawinąć głowę - zatoki (czapka lub opaska wełniana). bo inaczej całe to inhalowanie to tylko szkód narobi. (bo rozgrzeje, poszerzy a później zimno przewieje i będzie gorzej niż było.

Dziewczyny, zapodajcie przepisem na tego buraka :tak::-) Co do inhalacji, nam lekarka mówiła, że 2-3 minuty i finito, dalsze siedzenie nie ma sensu. Tak robiliśmy. Byliśmy na kontroli i astmy póki co nie diagnozujemy, bo powiedziała, że ładnie reaguje na inhalacje, wychodzi z zap. oskrzeli bez antybiotyku i nie ma spastycznego przebiegu tylko typowo wirusowy. Ale to już 4 razy od września.... No nic, czekamy dalej. Węzełkami kazała się nie przejmować, zejdą być może jak będzie dorosłym facetem.
Mrsmoon, byliście na tych badaniach, całkiem zapomniałam, że o ten adres pytałaś:zawstydzona/y: M. mówi, że książeczkę pokazywał i wypisy ze szpitala. Z książeczki spisywali pesel.

Wszystkim życzę zdrówka!!!

Aestima - ja jestem fanką soku z buraka z sokowirówki (Taka babska próba: Sok z buraka na przeziębienie)
czyli wrzucasz do sokowirówki buraka, marchewkę i jabłko. Koniec przepisu.

Ale dziewczyny robią chyba rózne wersje. grunt by był sok z buraka.

A jeśli chodzi o inhalacje - to ja po prostu po sobie czuję, ze jak dłużej siedzę z inhalacją z solą, to jest mi lepiej. Pewnie jeśli chodzi o wchłonięcie się leków - to można nalać mniej wody i zaihalować się w 2-3 minutki i jest po sprawie. Nie znam się na tym kompletnie.
Bo... przecież te leki typu Ventolin / Berodual można podawać też wziewnie (takie w wersji spray) - i dizałaja - co potwierdza zdanie Twojej lekarki.

Zdrówka!

Moja lekarka twierdzi, że inhalacje są skuteczne 2-3 minuty, potem już nie działają. A lek rozpuszczony w dużej ilości soli w ogóle się ponoć nie wchłania. Wg nowych zaleceń dawka leku do 1 ml soli. Tak czy siak Miecho dłużej z inhalatorem by nie wytrzymal :-D:-)

Hej dziewczyny
Czy u Was dzisiaj tez tak pieknie?:-) U nas ma byc 17 stopni:-)
My sie mamy dobrze a wrecz bardzo dobrze, obydwie dziewczynki zdrowr, Milenka ladnie przybirera na wadze, pyza sie zrobila, Emi wczoraj byla na caly dzien u mojej babci, wiec moglam nacieszyc sie tylko Milenka i cisza w fomu hihi

Kati wspolczuje kaszlu, oj wiem co to znaczy kaszel w ciazy, mialam go 3 m-ce... Zdrowka!!!!!!
Nutria Ty rowniez przeziebiona?
Aestima zdrowka,dla Miesia!

Aestima - i super :) byle pomagało :)

Felkaa - na szczęście zdrowi. Ja tym razem tylko mam chory ząb - zatruty i czekają mnie kanały. tylko nie wiem co z nimi zrobić...
Fajnie, że miałas troszkę wolnego :) miło:)

hej co taka cisza?
my z Matim w domku wkońcu po kaszlu od prawie m-ca i mega katarze dostał antybiotyk na zatoki (niestety) no ale cóż trzeba sie w końcu wyleczyć...
ja jeszcze nie do końca wyleczona - ale została mi tylko opryszczka (już 3 w tej ciąży)
A słyszałyście że jak sie ma opryszczkę w ciąży to dostaje sie skierowanie do Bielska (u nas) na jakieś badania słuchu dla dziecka do 2 r. ż.?

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

10665693_981619118529260_1255971498353797988_n.jpg

reklama
Do góry