reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć dziewczyny

Super ze u was wszystko po mału idzie do przodu :)

ironia mieszkanie jak ta lala :) a dialog mnie rozwalił jak czytałam na fejsie ;)

Trasia super domek i ogród rewelacyjne miejsce :)

Aestima ola dopiero jak poszła do przedszkola to poznała dzieci z grupy i ma tam dwie najlepsze psiapsiółki Fionę i Laure one we 3 były rok młodsze od reszty grupy (poszły jako 2latki) i robią razem dym w przedszkolu całą grupą trzęsą czasem czuje zeszła jest chłopcem bo często jak po nią idę to dzieci mi się zalą "a Ola mi wypiła kompocik" "a Ola zjadła mi kanapkę" "a Ola mnie bije" itd itp nie wiem w kogo się wdala :/

Trasia u nas w sumie restauracja super. Od około miesiąca mamy otwartą drugą w Niemczech i naprawdę nie możemy narzekać

A ten mój tyran brzuszny od kilku dni juz tak fika mocno że można patrzeć na zewnątrz jak mi bebech lata. Avkuz w ogóle salta robi tak 15 min po zjedzeniu czegoś.

Poza tym nienawidzę ciąży, szczerze wierzyłam ze ta będzie inna niż z Olą i fakt jest tylko w złą inność ciąża poszła i jest jeszcze gorsza! Nie dość ze mam Zakaz robienia czegokolwiek się dziwię ze tyłek mi pozwalają podetrzec, wór leków mam, ciągle mdleje, kuźwa jak kiedyś mnie coś walnie w łeb i będę chciała 3ciej dziecko to się będę musiała kopnąć w du.pe bo u mnie każda ciąża gorsza

reklama
hej kobitki,
aż ciężko nadrobić.. fajnie, że coś nam bb rusza!

ja dziś na szybko - ten mój biznes to nauczanie angielskiego, ale takie indywidualne, w małych grupach, trochę na zasadzie korepetycji. I współpraca z innymi miejscami. Z czasem jakieś warsztaty z angielskim dla dzieciaków. Zwerbuję Was do kilku polubień na fb to zobaczycie więcej, ale to na dniach. Teraz lokal, szkolenia, przedszkole i doba za krótka!!!

ironia uśmiałam się porządnie!
Doggi trzymaj się dzielnie!

Pozdrawiam cieplutko każdą z osobna!

Hej!
Ja tylko na moment - mam dzis w pracy kontrolę papierów i mam MEGA stres... pierwsza moja taka kontola ;/

Ironia a czemu pytasz czy mam ruch? coś działąsz w mojej branży? :)

Byłam dziś w p-lu Majki i jakoś tak udzieliłmi się spokój jednej z nauczycielek, w końcu wiedzą co robią i dla nich to nie pierwszyzna takie świażaki 3-letnie :)
W naszej wyprawce trzeba mieć tylko piżamkę i bawełnianym woreczku, ciapy i ubranie na zmianę i tyle. Podoba mi się do że żadnych kocyków pościeli - wszystkie dzieci mają takie same komplety zapewnione przez p-le.

Hej Dziewczyny:)

Madzioolka
, my jutro zaczynamy adaptację. Nie martwi mnie rozstanie, ani to czy Panie dadzą radę ( bo dadzą na 100%), ale zachowanie Miesia. NIestety moje dziecko funkcjonuje nieco dwubiegunowo ostatnio:sorry2: Albo ideał chodzący, czarujący wszystko i wszystkich, albo diablątko takie, że strach się bać... Niestety bardzo szybko wpada w złość, ciężko Mu idzie kontrola emocji. Złości się bardzo gdy Mu coś nie wyjdzie (np rysunek wyjdzie inaczej niż chce), gdy ktoś Go nie rozumie, nie słucha uważnie, albo np. zajmie Jego ulubione miejsce. Mam nadzieję, że dziwactwa Mu przejdą niedługo, daję Mu miesiąc i wracamy do Pani od sensoryki w razie co...

aestima mówisz dwubiegunowy......ja nie daje sobie juz rady z Norbertem, dziś juz jestem tak roztrzęsiona,że może to sie zle skończyć.....chodze i bluzgam pod nosem,bo wszystko robi mi na zlość.... dla przykładu wzieli sobie po śniadaniu za moja zgoda po kawałku czekolady, tzn mial byc kawalek a ci zafundowali sobie niezly deser, bo akurat bylam przy kacprze i nie widzialam, wchodze a ci palaszuja. zaczęłam krzyczeć, Dominika przejęta a Norbert po prostu daleko w dupieeeee miał to co do nich mówie. idzie do łazieni mówie cichutko,bo Kacperek śpi a ten zaczyna walić nogą w schodek, mówie nie wolno, wychodze a ten z calej siły sruuu w ten schodek i tak na okrągło.....

Madzioolka u Oli w przedszkolu to samo tak naprawdę tylko kapcie i piżama i jeszcze kalosze bo dużo spacerują z dziećmi :)

My Olis poslalismy wcześniej dovprzedwskola miała dwa lata bo nie dawałam sobie juz rady z tym jej "to moje" plus brak mowy.... Tylko poszła do przedszkola nauczyła się W KOŃCU ze trzeba się dzielić i z dziecka które mówiło podstawowe słowa jsk mama tata itp stała się w 3 miesiące dzieckiem które nawija całymi zdaniami, nauczyła się bawić z innymi dziećmi, ma gdzie i z kim się wyszaleć i wybiegac (jej najlepsza przyjaciółka taka wariatka jak Ola i tez jej rocznik tylko ze stycznia wiec dwie najmłodsze i szaleją)

Aestima jak umie czarować to będzie dobrze ;) ola tez tak działała i w przedszkolu ją trochę podsxkolily inne dzieci. Psocic dalej psoci ale jak jej się powie ze czegoś nie moznavtobic czy to nieładnie jest to słucha i rozumie ale to dopiero się nauczyła w przedszkolu raz drugi ja sadzali ba karnym krzeselku a inne dzieci się bawiły to odechciało jej się nieposluszenstwa :p

Marta tez to z Olą przerabialam ale rok temu i w przedszkolu wszystko minęło :)

Temu co wymyślił przedszkole normalnie powinnam na nagrobek kwiaty wysłać cudowny wynalazek :)

matko doggi to juz polowa ciazy a dopiero tu pisałaś o tescie:)

a gdzie reszta wstręciuchy jedne podczytują i cizko zdanie napisać?????

reklama
Marta no strasznie szybko ta ciąża mi mija badziewna strasznie ale leci szybko :) 5tego mam polowkowe to już będzie 21tydz z hakiem i jak mi potwierdzą ze to Stachu biorę się za wicie gniazda :)

Do góry