reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Na bezrobociu to ja już jestem, a 6go ide do :p
Najpierw mnie czekają przygotowania, ale do przeprowadzki i w międzyczasie do urlopu. Oj dużo przygotowań. Kupuję właśnie worki próżniowe i kartony, a i patrzę za torbami na kółkach. Szał pał :-D
A Ty czego nowego poszukujesz? Akcja z soczewkami niezła... cieszę się że okulary noszę :p

reklama
O:) ja znam wersję z ciałami:-D

U nas teraz tak jakoś dziwnie. Bo już powrót do P.postanowiony, ale jeszcze prawie 2m-ce żyć tu trzeba. I jakoś tak... Kogo tu spotkam pada pytanie czy Leo dostał się do p-la, po czym odpowiadam, że tak, ale nie w tym żadnej ekscytacji bo przecież zrezygnujemy. No dziwnie i już.
Z M.pogadaliśmy w święta, jest już ok. A wczoraj rzucił papierem w robocie.

andariel - jak przyjeli wypowiedzenie twojego M ?

u nas też szał pał :D z dnia na dzien dowiedzialam sie ze mieszkanie we wrocku udalo sie sprzedac i teraz na szybko musimy kupic mieszkanie zeby nie trzeba bylo placic podatku wiec siedze szukam i powiem wam ze ciezko jest znalezc takie jak chce

okolo 60-70 metrow 3 lub 4 pokoje na pewno z mozliwoscia zrobienia garderoby, z tarasem lub fajnym balkonem, najlepiej łazienka z oknem, winda i musowo garaże, no i okolica jakies bronowice najlepiej :nerd:

ironia spokojnie, 2 lata na to jest a pit-39 i tak w przyszlym roku dopiero trzeba zlozyc.
Andariel a ja sie ciesze, ze wracacie:-) jakos tak wierze, ze tu bedzie Wam lepiej. I okazje do spotkan beda
Felkaa wszyscy sa, wiec momentami nawet sie nudze;-)
asinka tzn odfajkowac sie idziesz?

hej
i j sie melduję
dziewczyny &&&&&&&&&&&&&& za wizyty u lekarzy - brak słów co do naszej służby zdrowia - moim zdaniem nie ludzie a system jest zły!
mam nadzieję, ze długo z niej nie będę korzystać...
Ironia a ciekawości ile takie mieszkanie w KRK kosztuje?
Adariel dobrze, ze doszliście do porozumienia a teraz u was pewnie taki dziwny czas zawieszenia co nie?
my jeszcze tak do końca nie zdecydowaliśmy co będziemy robić - tzn co w jakiej kolejności, ale o wyprowadzce myslimy na pewno.

Dziewczyny napiszcie mi o której byśmy sie spotkały w ten piątek na zlocie? brać urlop? czy jak?
Asinka mam nadzieje, że wspólna podróż dalej aktualna :-) a moglibyśmy jechać z Toba, mój M. by mnie przywiózł i jechał w góry a my na zlot :-)

hej, hej, melduję się po świętach. Ale jak zwykle na chwilę, pracy masa. W piątek robię moim maluchom ognisko, koncert i wcześniej grę muzyczną z podchodami i zadaniami, przygotowanie tego to kosmos. Siedzę po nocach codziennie. W maju organizuję w Bielsku warsztaty dla kilku szkół Suzuki z południa, totalna masakra żeby to wszystko przygotować. Tak mi strasznie brakuje kogoś do pomocy w moim mieście...
Ale szkoła rozwija się fajnie, mam sporo nowych uczniów. W zeszłym miesiącu zaczęłam jeszcze z grupą kilku 3-latków i tak myślę ciągle o mojej Marysi. Jak to zrobić żeby się udało, bo jak wiadomo, uczyć swoje dziecko to nielada wyzwanie...
No i dobija mnie fakt, że czytając wasze wpisy na fb chyba tylko moje dziecko nie dostało się do przedszkola. NIe wiem jak mam ogarniać pracę, granie, koncerty z dwljką dzieci nad sobą przez cały czas, mam dość...

Ironia oj tak, znaleźć coś fajnego to niełatwa rzecz. Chyba, ze masz nieograniczone fundusze, ale z reguły trzeba iść na jakiś kompromis.

Doris u mnie też po świętach waga na pewno poszła w górę, grunt żeby nie poszła dalej:)

felka a jak u was z tym przedszkolem??

kati a gdzie wy się wyprowadzacie?

andariel teraz zawieszenie, ale z drugiej strony decyzja jest juz podjęta więc przynajmniej wiecie na czym stoicie.

Asinka super że wy też już wiecie co i jak. a ogarniania przeprowadzki nie zazdroszczę, nie wiem czy byłabym w stanie zrobić to samemu z dwojką małych dzieci u boku...

Hej!
U mnie wyniki rekrutacji przedszkolnej jutro, aż biorę urlop na tę okoliczność :p oby się Maja dostała bo będzie źle...
O świętach napiszę tylko tyle że teściowa po raz kolejny pokazałą poziom i klasę niestety nie w takim sensie jakbyśmy sobie życzyli.... znów wyszło jej podejście pod tytułem "ja jestem pępkiem świata"...

Maja ma aktulanie fazę twórczo-destrukcujna jak to określił T, np dziś rano wyjęła krem z szuflady i wywaliłą cała zawartość tubki na dywan i ciuchy które wcześniej wyciągnęła z szuflad, wyciąganie ciuchów jest codziennie, cholera mnie już trafia jak co dzień muszę skłądać te bluzki ;/

Co do zlotu to my będziemy w sobotę, ja w czwartek/piątek mam wyjazd służbowy w tym w piątek spływ kajakami, nigdy nie pływałam, trochę mam pietra ale jestem bardzo ciekawa :)
Odliczam dni najpierw do majówk a potem do złotu :)

Trasiu super że szkoła się rozwija :) a co do przedszkola Marysi to nie masz możliwości odwołania się? często po pierwszych wynikach zwalniają się miejsca bo ludzie skłądają papiery do kilku placówek, nie ma naboru dodatkowego?

Ironia trochę zazdroszczę nowego mieszkanka bo urządzanei jest super, jednak jak sobie pomyślę że miałąbym wszystko zbierać i pakować to mnie zimny pot zalewa więc chyba w tym mieszkaniu zostaniemy już na zaswsze :p Współczuję przygody z soczewką, ja mimo małj wady bez soczewek czuję się jak ślepiec, na szczęście noszę jednodniowe i zawsze jakąs dodatkową mam w torebce :)

Cześć wszystkim i miłego dnia :)

reklama
no my po obejrzeniu pierwszego mieszkania i jestem strasznie zawiedziona 60metrow za 6200 za metr a kurde taka kiszka, nieustawna, ciemna że szok :wściekła/y: trudno szukamy dalej :eek: to chyba nie bedzie takie latwe jak mi sie wydawało

madziolka - my duzo do zabrania nie mamy :) wzystko zostawiam bo to mieszkanie bedzie pod wynajem więc nawet telewizor zostawiam bo chce sobie nowy kupic :) jedyne co wezme oporcz ciuchów, komputera i suszarki to srebrne sztućce od mamy :-D zmiescimy sie w jednym pudle :tak:

Do góry