reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

W nastepnym bedzie 10%.
Andariel a Ciebie nie mecza o szczepienia? A sie upiera zeby Mai zalegla hexe zrobic w maju- ostatni dzwonek bo do 36 m-ca mozna. A w lipcu-sierpniu osr przed przedszkolem. Ja mam uczucia mocno mieszkane i gesia skore na mysl o szczepieniach

reklama
Moon - nie męczą, bo karty szczepień mam w domu, a w żadnej państwowej przychodni się tu nie rejestrowaliśmy, więc spokoj. Jak wrócimy do P.to ich zapiszę w rejonie by nie bulic ża każdym razem prywatnie, wtedy pewnie ktoś tam coś będzie chciał od nas, ale mam to w tyle i to mocno. Decyzję podjęliśmy wspólnie z M.już dawno i nie ma takiej siły, która by nas zmusiła do czegokolwiek.

Dali Ci karty??? Jak to zrobilas? Mi w szpitalu nie dali tylko chcieli adres przychodni i wyslali sami. Co mam powiedziec w przychodni zeby mi dali? Przychodnie mam na Bialolece wiec w zasadzie powodem jest przeprowadzka, ale czy znow nie beda chcieli adresu nowej przychodni zeby wyslac?

Moon to juz zależy wyłącznie od woli/praktyki danej przychodni. Jak Ninę urodziłam na inflanckiej to też prosto do przychodni papiery szły, nie do ręki, a Leosia do łapki dostałam i były w przychodni rejonowej w P. Ale jak już się wyprowadzaliśmy z Pruszkowa, to powiedziałam tylko że chcę dokumenty obojga bo wyjeżdżam - nikt o nic nie pytał i wydali mi oryginały. Sama byłam zdziwiona, bo naczytałam się właśnie o tym, że za nic w świecie wydać rodzicowi do ręki nie chcą, miałam już opowiastki nakręcone co powiedzieć itp., a tu poszło bez żadnych problemów:tak:w sumie nie powinni Ci nie wydać - Maję szczepisz, tylko z opóźnieniem. No ale jak mówię - zależy na kogo trafisz w przychodni.

Andariel,Moon ja przy porodzie obydwojga dostałam karty szczepień do ręki i miałam zawieźć do przychodni i w przychodni na osobnej kartce ze szpitala mieli mi przybić pieczątkę. Musiałam to potem zawieźć z powrotem do szpitala, żeby mi wydali książeczkę zdrowia dziecka. Co szpital,to inne zasady.
Doris dzięki za info. Oczywiście kciuki za Kacperka!!!

Marta kciuki za kacperka &&&&&&&&&&&&&&&
dzieki dziewczyny no musiałabym porządne jabłko wszamać i poopowiadać ale to jutro bo dziś juz padam.
Adariel, moon o jakims konkretnym kredycie mówicie? my ccemy max 120 tys wziąść za tyle teraz to u nas da sie kupić ok 6- m mieszkanie - strasznie spadły ceny ostatnio.
Jakieś 10 % mamy moze wiecej ciut.
Ironia Racibórz od nas ok 20 km oddalony ale ja bym miała blisko do pracy, a inne miasto (bliższe) to średnio nas interesuje bo taka zabudowa, ze kuchnie przeważnie bez okien

jutro z wami popisze bo wolne mam i do p-la po jakieś dokumenty musze isć wypełnić i oddać

reklama
wiadomo co tam u kacperka ? :-(

ja juz po zakupach wydalam cale 60 zł na swieta :p jestem miszczę... :D ide zaraz robic ciasto i sałatke :D uwielbiam skladkowe swieta :p

Do góry